10 fantasztikus film, ami miatt alig várjuk 2023-at

Horror, akció, életrajzi dráma, fantasy. 2023 valósággal elkényeztet bennünket, ha filmekről van szó, és jó néhány régóta várt folytatással is kedveskednek nekünk a filmgyárosok. Mutatunk 10 nagyon nyomós okot, amiért jövőre is érdemes lesz moziba menned!

Jenna Ortega jövőre visszatér a Sikoly 6. részében
Jenna Ortega jövőre visszatér a Sikoly 6. részében
Fotó: Profimedia

2023 kiemelkedő évnek ígérkezik filmek terén, hiszen olyan folytatásokat hoz, melyekért régóta rágjuk a körmünket, és jó pár olyan újdonsággal is kecsegtet, amiket sokáig fogunk még emlegetni. Egytől egyig izgalmas, szemkápráztató produkciók lesznek, és néhányuk esetén már azt is lehet tudni, mikor érkezik a mozikba, így előre bevésheted a naptáradba!

M3GAN

Egy hátborzongató, mesterséges intelligenciával rendelkező baba feladata, hogy egy nemrég árván maradt lány barátja legyen. Mi ezzel a baj? Hogy a M3GAN névre hallgató baba túlzottan is a védelme alá veszi a kislányt. A parázás és a rettegés garantált, de ez nem is meglepő egy olyan filmtől, aminek forgatókönyvét Akela Cooper (Eleven kór) írta James Wan (Fűrész, Insidious: a gonosz háza, és a Démonok között franchise) ötlete alapján. Január 12-től már át is élheted a borzongást!

Sikoly 6

A franchise legújabb része Ghostface túlélőinek következő generációjával folytatódik, akik megpróbálják otthagyni Woodsborót és New Yorkban kezdenek új életet. Olyan nagyágyúk térnek vissza rettegni, mint Jenna Ortega, Courteney Cox, Kirby Reed és a Sikoly veteránja, Hayden Panettiere. Március 31-én kerül az amerikai mozikba, és bizonyára nekünk sem kell majd sokat várnunk arra, hogy egy kiadósat sikongathassunk.

Megérkezett az év legjobb erotikus filmje - A Lady Chatterley szeretője a kedvenced lesz, ha már nagyon unod a gagyit

John Wick: 4. fejezet

Keanu Reeves visszatér az egykori bérgyilkos szerepében, hogy élete legnagyobb próbatételével nézzen szembe. Bár eddig minden bukkanót lazán legyilkolt, ezúttal még nagyobb ellenfelekkel kell szembenéznie, köztük az AZ-ból ismert Bill Skarsgarddal. A Chad Stahelski által rendezett film nagyon látványosnak ígérkezik, tele akcióval, és a jelek szerint kétféleképpen végződhet Wick sztorija: elnyeri a jól megérdemelt szabadságot vagy meghal.

A kis hableány

A Disney legújabb élőszereplős animációja az 1989-es klasszikus remake-je, és május 25-től lesz megtekinthető a mozikban. Halle Bailey lesz Ariel hercegnő, míg Eric herceg szerepét Jonah Hauer-King kapta. Melissa McCarthy játssza majd Ursulát, Javier Bardem pedig Triton királyt, de sajnos ennél többet nem lehet tudni a filmről.

Indiana Jones és a sors tárcsája

Tizenöt év után visszatér a kedvenc kalandorunk, Indiana Jones, hogy részt vegyen élete utolsó nagy kalandjában. Ezúttal 1969-be csöppennünk, az űrverseny kezdetére, ahol Harrison Ford és - Indiana Jones keresztlányát alakító - Phoebe Waller-Bridge szembetalálják magukat a Harmadik Birodalom híveivel, amellett, hogy ismét egy legendás tárgy nyomába erednek. A látványos és akciódús filmet James Mangold (Farkas, Logan) rendezte Steven Spielberg és George Lucas felügyelete alatt. Június 30-án várható a premiere az Egyesült államokban.

Mission: Impossible: Leszámolás – Első rész

Minden esély megvan arra, hogy ez lesz a világ egyik legnagyobb akcióshősének, Ethan Huntnak utolsó küldetése, ami extra látványos elemeket, fordulatokat és akciót ígér. A Tom Cruise főszereplésével készült film Hunt egykori főnökéről, Eugene Kittredge-ről szól. Visszatér az összes fontosabb szereplő is (Ving Rhames, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Vanessa Kirby), hogy együtt leplezzenek le egy gigászi összeesküvést Christopher McQuarrie rendezésében. A film első része július 13-a környékén várható, míg a második része 2024-re várható.

2022-ben ezek voltak a legsikeresebb filmek

Oppenheimer

2023 nyarának nagy durranása lesz Christopher Nolan (Tenet, Eredet, Csillagok között) legújabb remekműve, ami J. Robert Oppenheimer amerikai tudós történetét meséli el, amint az atombombát fejleszti. Cillian Murphy olyan szereplőtársakat kap, mint Florence Pugh, Emily Blunt, Robert Downey Jr. és Matt Damon. Valószínűleg ez lesz az év legdrámaibb, legérzelemgazdagabb filmje, amiben megismerjük az atomba születését és erejének végzetes következményeit.

Barbie

A régóta várt filmben Margot Robbie alakítja Barbie-t, Ryan Gosling pedig Ken-t. A Greta Gerwig (Lady Bird, Kisasszonyok) rendezte produkcióban bepillantást nyerünk Barbielandbe, ahol minden és mindenki tökéletes. De akad egy Barbie, aki másképp viselkedik, mint a többiek, és ezért száműzik őt, így köt ki a való világban, ahol valódi kihívások és kalandok várnak rá, és ahol persze megtanulja az ősi leckéket, mik az igazán fontos értékek. A jövő nyáron debütáló film tökéletesen felidézi a 90’-es évek színpompás, pezsgő hangulatát.

2022 legnagyobb filmes bukásai fájdalmasan nagy veszteséget könyvelhetnek el

Dűne: Második rész

Denis Villeneuve sci-fi adaptációjának második része ott folytatódik novemberben, ahol az első részt abbahagyta. Paul Atreides a fremenekkel való összefogással akar bosszút állni a családját elpusztító összeesküvők ellen. Közben választania kell a szerelem és az ismert univerzum sorsa között, miközben igyekszik megakadályozni a borzalmas jövőt, amit egyedül ő láthat előre. Timothée Chalamet és Zendaya mellé Austin Butler és Florence Pugh csatlakozik.

Éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája

Suzanne Collins azonos című könyve alapján készült Éhezők Viadala előzményfilmjének főszereplője Rachel Zegler lesz Lucy Gray Baird szerepében. A 12-es körzetből származó lányt nem más fogja felkészíteni a barbár viadalra, mint a 18 éves Coriolanus Snow (Tom Blyth), akinek megismerhetjük az életét jövő novemberben. Miközben a túlélésre oktatja a lányt, közelebb kerülnek egymáshoz és váratlanul hatalomra tör.

Popkultúra mindenek felett:

Ez is érdekelhet

Ez a boldog párkapcsolat titka, ha Bika, Szűz vagy Bak a partnered

Ez a boldog párkapcsolat titka, ha Bika, Szűz vagy Bak a partnered

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

PR

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)