3 könyv- és sorozatajánló a nehezebb időkre

2021.május.25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Biztosan sokan tudjátok, hogy május a mentális egészségről és ennek fontosságáról szól. Rengeteg esemény kerül megrendezésre ilyenkor a témával kapcsolatban, ahol szakemberek beszélnek a mentális jólétről, tanácsokat adnak és előadásokat tartanak az érdeklődőknek.

3 könyv- és sorozatajánló a nehezebb időkre
Fotó: Getty Images

Viszont, ha titeket ezek annyira nem hoznak lázba, akkor íme pár könyv és sorozat a nehezebb időkre:

Könyvek

1. Andrea Owen: Hogyan ne érezd magad szarul – 14 rossz szokás, ami a boldogságod útjában áll

Fotó: Libri

A könyvet ide kattintva vásárolhatod meg!

Kezdjük is a sort egy önsegítő könyvvel. Nagyjából egy fél évvel ezelőtt került a kezembe Andrea Owen könyve, és azóta is csak ajánlani tudom bárkinek. Ahogy az a címéből is látszik, 14 rossz szokást mutat be, amit az emberek többsége előszeretettel követ el a hétköznapjai során. Ami nekem nagyon tetszett, hogyha esetleg valamelyik szokás tőled távol áll, nyugodtan kihagyhatod, ugyanis nagyon jól van megszerkesztve, mindegyik rész külön egységet alkot. Szintén egy nagy kedvenc, hogy a fejezetek végén feltesz az írónő pár kérdést az adott témával kapcsolatban, amikre, ha szeretnél válaszolhatsz egy lapon, egy naplóban, vagy akár a könyvben is. Nekem mindenképp sokat segítettek.

2. Matthew McConaughey: Zöldlámpa

Fotó: 21. század kiadó

Itt vásárolhatod meg!

Így elsőre érdekes választásnak tűnhet Matthew McConaughey könyve, de mégsem az. Alapvetően egy önéletrajzot kapunk a színészről, amiben megismerhetjük az életét és karrierútját. Azonban sokkal több egy átlagos önéletrajznál. Egy olyan spirituális utazáson vehetünk részt olvasóként, ami még meg is változtathatja az életünket. Nagyon sok életigazság, bölcsesség és gondolat van ebben a könyvben, amiket szerintem érdemes megfogadni, kipróbálni. Azon túl, hogy rengeteg új dolgot tudhatunk meg McConaughey-ről, átéljük vele együtt a nehezebb időszakokat, valamint az utazásokat is, ahol megvilágosodott, rájött az élet értelmére. Szerintem ez a könyv nagyon nagy inspiráló hatással bír, tényleg csak ajánlani tudom.

3. Sarah Knight: The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k

Fotó: bookline

Ide kattintva megvásárolhatod a könyvet!

A következő ajánlás egy angol könyv, amit szerencsére itthon is be lehet szerezni a könyvesboltokban. Egy külföldi utazás során találkoztam a könyvvel, viszont már korábban is sok jót hallottam róla. Szerintem senkinek se lesz meglepő a cím alapján, hogy miről is szól. Azt a kérdést járja körbe, hogy vajon miért foglalkozunk mások véleményével, miért fontosabb az, hogy mások mit gondolnak rólunk, mint az, hogy mi hogyan vélekedünk magunkról. Különböző élethelyzeteket mutat be az írónő, leírja azokat a rossz tulajdonságainkat, melyek következtében a magunkról kialakított kép is negatív irányba fordul. Olvasás közben sokszor támadt olyan érzésem, mintha valaki megrázta volna a vállamat és azt mondta volna: „Hahó! Ideje neked is változtatni ezen!"

Sorozatok

1. headspace: Guide to Meditation

Ebben a rohanó világban nagyon nehéz nyugodt pillanatokat találni, kikapcsolni, lelassulni. Ez a sorozat ebben segít nekünk. A Netflixen elérhető, nyolc részből álló útmutató segítséget nyújt abban, hogyan kezdjünk neki a meditációnak; hogyan engedjünk el dolgokat, amik nem okoznak örömet számunkra; hogyan szeressünk bele az életbe; hogyan kezeljük a stresszt stb. Úgy gondolom, hogy mindenki számára fontos, hogy jobban megéljük a jelent, a körülöttünk lévő világot, az érzéseinket. Sokszor pont az okozza a gondot mentálisan, hogy magunknak sem merjük beismerni, hogyha valami bánt minket, inkább elnyomjuk magunkban. Épp ezért gondolom úgy, hogy megéri megnézni ezt a minisorozatot, ha nem is életmegváltó céllal, de legalább egy kis inspirációnak, segítségnek.

2. Tyding Up with Marie Kondo

Marie Kondo neve sokak számára ismerősnek csenghet, leginkább a takarítási technikáihoz tudjuk kötni. Meggyőződésem, hogy nagyon sokszor a minket körülvevő rendetlenség is nagy mértékben tudja befolyásolni a hangulatunkat, a mentális jólétünket. Nem hiába mondják azt, hogy a tiszta hely egyenlő a tiszta elmével. Az egy évadból álló sorozatban Marie Kondo különböző családokat látogat meg, akikre bőven ráfér a segítség takarítás szempontjából. Azon kívül, hogy látjuk, miként zajlik a folyamat, Marie Kondo tanácsokkal lát el minket is, mit hogyan érdemes csinálni, amikor a házimunkáról, vagy a nagytakarításokról van szó. Hatalmas motiváció és inspiráció lehet a nézők számára!

3. Queer Eye – more than a makeover

Utolsó választásom nem hiába erre a sorozatra esett. Attól függetlenül, hogy egy átalakító műsorról beszélünk, nagyon sokat meríthetünk belőle. Jonathan, Antoni, Tan, Karamo és Bobby mind más területhez értenek, legyen szó ruházatról, főzésről, vagy az élethez való hozzáállásról. Fontos kiemelni, hogy egyáltalán nem erőltetnek rá az emberekre semmit. Nem megváltoztatni akarják őket, hanem megmutatni nekik, mit hozhatnának ki magukból. Emellett nagyon sok tanácsot adnak nekik, ösztönzik és bátorítják őket. Megtanítják őket arra, hogy igenis higgyenek magukban. Én minden egyes részt hatalmas mosollyal az arcomon néztem végig, néha még el is sírtam magam a boldogságtól. Öt csupaszív, inspiráló ember, akik tényleg a legjobbat akarják kihozni az emberekből.

Ezek után remélem, hogy valamivel jobban érzitek magatokat, nyertetek egy kis boldogságot az ajánlásokból! Ne felejtsétek el, hogy nagyon fontos a mentális egészségetek, figyeljetek rá oda!

Szöveg: Horváth Niki

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Életre kelt az Emily Párizsban a Saint Laurent divatbemutatóján

Életre kelt az Emily Párizsban a Saint Laurent divatbemutatóján

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

PR

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)