5 dolog, amit nem tudtál a Szex és New Yorkról

2021.június.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Tulajdonképpen bármikor újra és újra tudjuk nézni az egyik kedvenc sorozatunkat, a Szex és New Yorkot, de kellene is hozzá bármi különösebb ok, hogy elővedd a díszdobozos (tudjuk, hogy neked is olyan van) dvd-t és megnézd valamelyik szezont?

szex és new york
szex és new york

Na, ugye, hogy nem! Nincs is annál tökéletesebb este, mint amikor összedobsz magadnak egy finom koktélt, és kényelmesen betelepedsz a tévé elé Carrie, Samantha, Miranda és Charlotte társaságában. Ezt a Vogue is így gondolja, éppen ezért össze is szedett 5 olyan dolgot a híres HBO sorozatról, amit biztosan te sem tudtál eddig róla, íme:

1. A ruhák és a dekor

Annak ellenére, hogy a sorozatban főként dizájner ruhákat láthattunk a szereplőkön, Carrie ikonikus rózsaszínű tütüjét, amit a show kezdésekor visel, egy vintázs boltban találta 5 dollárért Patricia Field stylist: "Egy showroomban voltam, és egy vödörben láttam meg a szoknyát, amiben minden 5 dollárba került. Megvettem, gondoltam valamire csak jó lesz" – mesélte a Vogue-nak.

A másik véletlenszerű kellék Carrie fürdőszobatükre, aminek elég aranyos a története is: Sarah Jessica Parker és férje, Matthew Broderick pont ezt a tükröt nézegették az otthonukba, de végül úgy döntöttek, nem veszik meg. SJP később mégis visszament érte, mire az eladó közölte, "eladták valami sorozathoz". Nyilván teljesen kiakadt, amikor meglátta a forgatáson.

2. Samantha Kim Cattrall nélkül?

Kim Cattrall háromszor mondta vissza a felkérést Samantha szerepére: "Olvastam a könyvet, de félredobtam, annyira lehangolónak találtam. Majd felajánlották a szerepet, elolvastam ismét, de még mindig úgy éreztem, ez nem nekem való. Egyszerűen nem fogtak meg a szereplők. Több találkozó után tudtak róla csak meggyőzni, hogy Samantha nem csupán egy buta kétdimenziós karakter, úgyhogy végül igent mondtam", mesélte Kim Cattrall. Egyébként először mást is választottak ki a szerepre, ekkor még Samantha karaktere nem volt teljesen kialakítva. Csak később döntötték úgy a producerek, hogy idősebb legyen a többi lánynál és ehhez pedig Cattrall lenne a legjobb választás.

3. SJP + WG = ???

Azt tudjuk, hogy Carrie nagyon sokat pasizott a sorozatban, azonban SJP csak egyetlen egy sorozatbeli kollégájával randizott. Ez az illető nem más volt, mint Willie Garson! A meleg Stanford Blatchet alakító színésszel 10 évvel korábban találkozott Sarah Jessica Parker egy vak randin. Garson és Parker sokáig flörtöltek egymással, de a végén úgy döntöttek, inkább csak barátok lesznek, ami a sorozatból is jól látszik. "Vicces, mert egy interjú alkalmával mesélte, hogy minden egyes barátja meleg, kivéve Willie Garsont", nyilatkozta egyszer a színész jó barátjáról.

4. Egy pár Manolóért bármit

Mindenki tudja, hogy Carrie-nek a cipők a legnagyobb szerelmei. Azonban azzal, hogy éveken át minden áldott nap órákig magas sarkúban járt, nagyon tönkretette a lábát: "Majdnem 10 évig konkrétan magas sarkúban futottam. 18 órákat forgattam és sosem vettem le. Gyönyörű cipőket viseltem, egyik jobb volt mint a másik, és egyszer sem panaszkodtam", mesélte Parker. Később orvoshoz kellett mennie, és csak ekkor derült ki, hogy mennyi kárt is okozott magának ezzel: "A lába olyan dolgokat tesz, amit nem kellene, mondta az orvos. Az a csont ott, azt maga növesztette oda, nem kéne ott lennie", árulta el a színésznő.

5. Az ötödik elem

Carrie rengetegszer elmondta a show narrátoraként, hogy New York nemcsak a sorozat helyszíne, hanem legalább annyira fontos szereplője is, mint a négy női karakter. Míg rengeteg helyszín valódi, addig a főhősök lakcíme például a valóságban nem létezik. Carrie lakása Manhattan Upper East Side-ján van a 73. utcában, a valós helyszín viszont, ahol a jeleneteket felvették, a West Village-ben található, és természetesen a belső tere sem hasonlít Carrie Bradshaw "visszafogott" kétszobás otthonára. A valódi ingatlan 381 négyzetméteres, 6 kandallója és 10 szobája van! 2012-ben egy ismeretlen vásárlónak adták el 9,85 millió dollárért (ami nagyjából 2,703 milliárd forintnak felel meg), majd a rákövetkező évben az illető továbbadta 13,25 millióért (azaz, 3,636 milliárd forintért).

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője