5 dolog, amit SOHA nem szabadna megosztanod a Facebookon!

Kizárólag mi vagyunk felelősek a tartalomért, amit a közösségi oldalakon megosztunk, ezért jobb, ha odafigyelünk!
Tudnunk kell, amit egyszer nyilvánosságra hozunk az már nem teljesen a miénk. A Facebook, Instagram és más közösségi oldalak is szabadon rendelkezhetnek vele és felhasználhatják a beleegyezésünk nélkül is.

5 dolog, amit SOHA nem szabadna megosztanod a Facebookon!
Fotó: Thinkstock

Nézzük mit nem szabadna SOHA megosztanunk!

1. Az otthonod és a munkahelyed pontos címe!

Fotó: giphy

Egyre gyakrabban csekkolunk be különböző helyekről, amivel nincs is semmi baj, hogy de arra különösen ügyeljünk, hogy se a munkahelyed, se a lakásod pontos címét soha ne add meg. Gondolj csak bele, hogy mennyire kellemetlenül érintene, ha egy olyan személy, akivel nem akarsz találkozni egyszeriben megjelenne ott. Mit tennél? Elköltözöl? Munkahelyet váltasz? Ne hozd magad kellemetlen helyzetbe!

Ezt láttad már? Ez az anyuka 2 frappáns fotójával megmutatja, milyen valójában a szülés utáni depresszió

2. Fotók a gyerekekről

Fotó: giphy

Legyen szó a saját, vagy ismerőseid gyerekeiről mindig légy óvatos mielőtt fotót posztolsz róluk. Soha ne jusson eszedbe pucér képet nyilvánosságra hozni egy gyerekről, hiszen a közösségi oldalak kiváló felületként szolgálnak a pedofilok számára, hogy ilyen tartalmakat megszerezzenek. Más kompromitáló tartalmat sem érdemes megosztani a gyerekekről, hiszen nincs beleszólásuk, nem tudnak védekezni ellene, de pár év múlva amikor már nagyobbak lesznek és iskolába mennek biztosan nem fognak örülni ezeknek.

3. Részletek a vakációdról

Fotó: giphy

Mindenki előszeretettel osztja meg, ha elutazik a család, nyaralni mentek, vagy éppen csak kiruccantok pár napra a nagyszülőkhöz. Erről azonban nem túl jó, ha boldog boldogtalan tudomást szerez, hiszen az üresen hagyott ház könnyű célpont a betörők számára. Ügyelj rá, hogy csak a nyaralás után árazd el a Facebookot a képekkel, de legalább arra biztosan, hogy a távolléted dátumát ne tedd közzé.

Ezt olvastad már? Johnny Depp különös módon lepte meg a beteg kisgyerekeket

4. Fotók a házadról

Fotó: giphy

Ha már azt megtanultuk, hogy azt ne osszuk meg, mikor lesz üres a ház, nem árt ha arra is figyelünk, hogy ne ismerje mindenki a házunk elrendezését. Gyakran posztolunk fotókat a frissen dekorált lakásunkról abba azonban bele se gondolunk, hogy a rengeteg fotó alapján könnyen fel lehet térképezni az egész elrendezését és még az is bejuthat, aki előtte sosem járt nálunk.

5. Személyes adatok

Fotó: giphy

Személyes adatok alatt nem csak a nevedet, születési dátumodat, vagy személyigazolvány számodat kell érteni, de jelszavaidat, vagy bankkártyád számát sem érdemes megosztanod. Nyilván senki sem posztolja ki az adatlapjára ezeket a dolgokat, azonban az sem biztonságos, ha üzenetben továbbítod valakinek őket. A fiókodat bárki könnyedén feltörheti és visszakeresheti.

Ez is érdekelhet

A kevesebb néha több: Angelina Jolie tökéletes ruháját egész évben hordhatod

A kevesebb néha több: Angelina Jolie tökéletes ruháját egész évben hordhatod

GLAMOUR Horoszkóp

A mai nap váratlan ismeretségeket ígér: Napi horoszkóp, június 13.

A mai nap váratlan ismeretségeket ígér: Napi horoszkóp, június 13.

Monitor

Telkes Mária az a magyar tudós, aki a napenergia úttörője lett Amerikában

Telkes Mária az a magyar tudós, aki a napenergia úttörője lett Amerikában