5 felejthetetlen sorozat, ami idén ért véget

2019.december.30.

Ugye téged is elszomorít, ha az aktuális kedvenc sorozatod véget ér? Talán idén is rád tört ez az érzés, hiszen ebben az évben jó néhány ikonikus sorozat érkezett el a fináléjához. Attól függetlenül, hogy olyan típus vagy-e, aki a kerek, lényegre törő és jól lezárt sorozatokat szereti, vagy azt sem bánnád, ha a kedvenc történetedet a végtelenségig nyújtanák az alkotók, akár a minőség rovására is, egyszer minden történet véget ér. Íme egy kis visszatekintés, de ne csüggedj, jövőre is remek új alkotások várnak.

Agymenők (279 epizód)

Ez a remek sitcom nem kevesebb, mint tizenkét évadot ért meg. Ha van tudós karakter, aki minden néző emlékezetébe belevéste magát, az Sheldon Cooper. Az abszolút átlagoshoz sem mérhető tulajdonságokkal megáldott professzor és barátainak története minden epizódjával képes volt megnevettetni a rajongóit, így ha még nem mélyedtél bele a sitcom műfajába, akkor csakis az Agymenőkkel kezdd!

Trónok harca (73 epizód)

George RR Martin szerteágazó fantáziavilága nem csupán meztelen testek és sárkányok bemutatója, hanem egy igazán szövevényes történet. Bár olykor nehéz lépést tartani mindennel és mindenkivel, az utolsó epizódig rengeteg izgalmat tartogatott a rajongóknak. Ha esetleg te kimaradtál a Trónok harca őrületes hullámából, akkor röviden annyit kell tudnod, hogy több nemesi család szinte állandó és félelmetes csatát folytat a Vastrón megkaparintásáért, hogy Westeros ura legyen, és egy karakterhez sem érdemes erősen kötődnöd, hiszen meglehetősen gyorsan hullnak a szereplők. Soha nem tudhatod, ki éri meg a következő epizódot, de ezen kívül is rengeteg izgalmas esemény fog eléd tárulni.

Ezek voltak a 2010-es évek legjobb sorozatai

Ezek voltak a 2010-es évek legjobb sorozatai

Szeplőtelen Jane (100 epizód)

Ha meglehetősen meghökkentő alaptörténettel bíró sorozatra vágysz, akkor a Szeplőtelen Jane-ben egészen biztosan nem fogsz csalódni. Jane egy elkötelezett fiatal lány, aki azt tervezi, hogy esküvője estéjén veszti el a szüzességét, azonban egy szerencsétlen figyelmetlenség miatt egy nőgyógyászati vizsgálatsorán megtermékenyítik. Jane a nagy döbbenetet követően úgy dönt, hogy megtartja a babát, élete pedig gyökeresen megváltozik.

Mr. Robot (44 epizód)

Rami Malek karrierje már javában a Bohém rapszódia premierje előtt is felfelé ívelt, erre pedig remek példa a Mr. Robotban általa alakított főszereplő, Elliot Alderson karaktere, aki rengeteg problémával küzd. Mentális gondjai mellett a drogot sem veti meg, és egy képzeletbeli barát is folyamatosan jelen van a történetben. Elliot nem fél attól, hogy az emberekkel való kapcsolatteremtési nehézségeit úgy küzdje le, hogy visszaéljen bárki személyes adataival, mindezt teljesen illegálisan.

Homeland: A belső ellenség (96 epizód)

Ebben a többszörösen díjnyertes alkotásban az Irakban fogságba esett Nicholas Brody nyolc hosszúév elteltével hazatérhet családjához, ahol azonban már semmi nem a régi, de ő maga is rengeteg változáson ment keresztül. A titokzatossá vált Brody átalakulása a CIA-elemző Carrie Andersonnak is feltűnik, és eltökélt célja bebizonyítani, hogy a férfi valójában maga a belső ellenség.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: ambiciózus és eredeti ötletekre számíthatsz - január 21.

Napi horoszkóp: ambiciózus és eredeti ötletekre számíthatsz - január 21.

Divathírek

Roxforttól a kifutókig - Emma Watson legstílusosabb vörös szőnyeges pillanatai

Roxforttól a kifutókig - Emma Watson legstílusosabb vörös szőnyeges pillanatai

Divathírek

André Leon Talley divatikontól búcsúzunk - A Vogue egykori kreatív igazgatója 73 éves korában hunyt el

André Leon Talley divatikontól búcsúzunk - A Vogue egykori kreatív igazgatója 73 éves korában hunyt el