5 könyv, amit Natalie Portman ajánl neked

2020.február.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az Oscar-gálán erős üzenettel állt a vörös szőnyegre Natalie Portman, aki kapott is kritikákat, de szerintünk igazán szuper dolog, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a filmvilágban sincs még egyenlőség.

Natalie Portman
Fotó: Profimedia

Mint tudjuk a színésznő egyáltalán nem az a fajta híresség, aki különösebben szeret a rivaldafényben lenni. A közösségi médiára is csak azért csatlakozott, hogy támogassa a Time`s Up mozgalmat. Natalie Portman azóta is inkább arra próbálja használni a közösségi médiát, hogy fontos ügyekre hívja fel a követői figyelmét. Tudjuk, hogy nagyon jól főz, és azt is, hogy imád olvasni.

A színészi karrierje mellett a pszichológia szakon a Harvardon végzett Natalie Portman sokat olvas, és rengeteg könyvet ajánlott korábban is, és újabban az Instagramon is. Most választottunk öt könyvet a színésznő kedvencei közül, amiket magyarul is olvashatsz:

Ámosz Oz: Júdás

Az izraeli színésznő természetesen sok izraeli szerzőt olvas, az egyértelmű kedvence Ámosz Oz, akit a magyar olvasók jól ismerhetnek, hiszen a legtöbb műve magyarul is megjelent. A Júdás igazi nagyregény, ami egy különleges kapcsolatról szól, ami egy fiatal egyetemista, aki Jézus korát kutatja, és az áruló karióti Júdást, egy magatehetetlen öregember és egy a fiatal fiúnál idősebb, de vonzó nő között szövődik. Az árulás, a megosztottság és természetesen a szerelem van a nagyívű történet középpontjában.
legutóbbi kiadás: Európa, 2016

Nicole Krauss: Nagy palota

Nem csoda, hogy a pszichológus végezettségű Natalie Portman szereti ezt a könyvet, hiszen a szövevényes kontinenseken és különböző korszakokon átívelő történetben nagy-nagy hangsúlyt kapnak a lelki folyamatok. A története egyik fontos szála egyébként 1944-ben éppen Budapesten játszódik. Nagyon érdekes könyv, ami mozaikszerűen építkezik, és tele van nagyon megkapó képekkel és jelenetekkel.
legutóbbi kiadás: Magvető, 2014

11 könyv, amit Reese Witherspoon ajánl és magyarul is elolvashatod

11 könyv, amit Reese Witherspoon ajánl és magyarul is elolvashatod

Virgina Woolf: Hullámok

Egy újabb könyv, ami nagyon is passzol a pszichológus-színésznőhöz. Az ikonikus angol írónő könyve hat szereplő monológjából épül fel, és a kapcsolat az egyes epizódok között viszonylag laza, de nem egyszer kiegészítik, magyarázzák egymást. Woolf költői prózája ebben a könyvében merészkedik talán a legtovább a költészet tájaira. Egy varázslatos szöveg, amihez mindenképpen türelem, és odafigyelés kell, de egy egészen különleges olvasmányélménnyel képes megajándékozni.
legutóbbi kiadása: Aliena, 2015

Sally Rooney: Normális emberek

Az írónő igazi irodalmi szenzációnak számít manapság. A Normális emberek két fiatal bonyolult kapcsolatáról szól, akik egyfolytában kerülgetik egymást, vonzzák és taszítják egymást. Az új generáció fontos regénye két főhőse sodródik egymás mellett, nem tudják, hogy hogyan kellene jól szeretni. Egyrészt végig feszült, de mindemellett elmélyült és gondolkodásra serkentő regény.
21. század Kiadó, 2019

Nathan Englander: Elviselhetetlen gerjedelmek enyhítésére

A színésznő egyik legkedvesebb írója egyértelműen Nathan Englander, akinek minden könyvét olvasta és szereti. A korábban első sorban novellaszerző amerikai írónak az első, és idáig magyarul egyetlen megjelent kötete azonnal feltűnést keltett. Az ortodox zsidó környezetben játszó novellák egészen bizarr alaphelyzeteket vetnek fel, és a meghökkentő sztorikat nem nagyon lehet elfelejteni. A váratlan megoldások izgalmassá teszik a novellákat, csak remélni tudjuk, hogy egyszer Englander újabb könyvei lát majd fantáziát egy hazai kiadó.
legutóbbi kiadás: Ulpius-ház, 2000

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője