5 kultfilm, amivel ráhangolódhatsz az ünnepekre

2021.november.30.

A filmezés a karácsonyi készülődés és a pihenés elidegeníthetetlen része, mondjon bárki bármit. Akár egyedül, a pároddal, a családoddal vagy a barátaiddal mozizol, vannak olyan klasszikusok, amik közül legalább egyet látnod kell, hogy teljes értékű legyen az év végi kikapcsolódás.

5 kultfilm, amivel ráhangolódhatsz az ünnepekre
Fotó: Rexfeatures

1. Reszkessetek, betörők!

Ha van film, ami nélkül nem telhet el karácsony, az a Reszkessetek, betörők! első és második része. Kevin szinte családunk része az ünnepek alatt, így, ha van lehetőséged meglesni a filmeket valamelyik csatornán vagy streaming felületen, semmiképp se hagyd ki!

Fotó: giphy

2. A Grincs

Ha nem viszed túlzásba az ünnepi készülődést, és nem fog meg különösebben a karácsonyi álom, a Grincs a neked való film a téliszünetre! A szívén is zöld szőrrel borított antihős remekül kifigurázza a túlzásba vitt és idejekorán elkezdett karácsonyozást, a film végére viszont még a legfagyosabb szíveket is megszállja a Christmas vibe, ahogy a zöld szörny végül megenyhül.

3. Die Hard – Drágán add az életed

A műfaj tekintetében talán kissé kilóg a sorból Bruce Willis és Alan Rickman klasszikusa. Sokan azonban pont ezzel a nem annyira egyértelműen karácsonyi filmmel szeretnek ráhangolódni az ünnepekre, hiszen az akció és a humor remek kontrasztot ad a meghitt hangulathoz és segít, hogy ne sokallj be szilveszterig.

Fotó: giphy

4. Igazából szerelem

Aki látta a filmet, annak nem kell magyarázni, miért fontos az Igazából szerelem, aki pedig nem látta, az tegyen magának egy szívességet, és nézze meg mihamarabb! Ne tévesszen meg senkit a cím, az igazi sztárparádét felvonultató mozi rengeteg ikonikus sorral és megannyi poénnal szórakoztatja azokat, akiknek nem a romantika a mindene. Kanapén kucorgáshoz az egyik legjobb választás, minden korosztály számára.

A Tudhattad volna egy olyan krimisorozat, ami teljesen beszippantja az embert

A Tudhattad volna egy olyan krimisorozat, ami teljesen beszippantja az embert

5. Karácsonyi lidércnyomás

Mindenszentek, halloween, Mikulás, karácsony, szilveszter, újév. Télire nagyon besűrűsödnek az ünnepek, sokszor még fel sem ocsúdtunk az egyikből, már jön is a következő! Nem csoda hát, ha kicsit összekavarodunk. Tim Burton klasszikusában, a Karácsonyi lidércnyomásban - miután a rémek elrabolják a télapót - a halloween és a karácsony szó szerint összekavarodik, és csak Rosszcsont Jack hosszas munkálkodása után kerül minden a helyére. A mesefilm látványvilága és cselekménye helyenként kissé abszurd, így nem egy tipikus aranyos karácsonyi mozi, mégis remekül megadja kezdő löketet az ünnepek közti kikapcsolódáshoz. Az egyedi látványvilágáról ismert Tim Burton egyik legnépszerűbb alkotása tele van szuper dalokkal és egy kis borzongással a nagyobb gyerekek és a szülők legnagyobb örömére.

Fotó: giphy

+ Tipp: Ha sűrű az ünnepi beosztásod, a Vodafone TV-vel az elmulasztott filmeket is bármikor vissza tudod nézni, sőt, a Vodafone-nál akár Netflixet is kérhetsz a tévés csomagodba, hogy széleskörű film- és sorozatkínálatból válogathass.

Ez is érdekelhet

Valentin-napi ajándék magadnak

Valentin-napi ajándék magadnak

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói