5 új izgalmas női előadó, akiket hallanod kell

2019.április.5.

Tudjátok, hogy ezen a héten ki a legtöbbet hallgatott előadó a Spotify-on? Hát, igen, nem más, mint Billie Eilish! Már januárban tettünk egy jóslatot, hogy a 17 éves amerikai tini hatalmasat fog robbanni! Most újabb női előadókat gyűjtöttünk össze nektek, akik ugyan akkora felhajtást nem kaptak, mint Eilish, de szerintünk nagyon is érdemes rájuk figyelni, mert remek zenét csinálnak, és van bennük potenciál, hogy a következő évek meghatározó előadói legyenek.

5 új izgalmas női előadó, akiket hallanod kell
Fotó: Getty Images

Sigrid

Sigrid
Sigrid
Fotó: Rexfeatures

A skandináv vonal a popzenében továbbra is nagyon erős, és úgy tűnik, hogy az utánpótlás miatt sem kell aggódni. A 22 éves norvég lány, Sigrid éppen ezekben a pillanatokban hódítja meg az európai és amerikai színpadokat. Első ránézésre, nem tűnik egy kiköpött sztárnak, de már a bemutatkozó EP-jével felkapaszkodott az angol zenei toplista 10. helyére. Sigrid Solbakk Raabe nagyon szorgalmas a fellépéseket illetően, és a stúdióban is. A Sucker Punch című debütáló albuma idén márciusban jelent meg, és nagyon pozitív fogadtatásban részesült. Sigrid titka, hogy éppen olyan 22 éves lány, mint akárki, akit az utcán láthatunk, éppen úgy is öltözködik, a klipjei igazán minimalisták. A dalainak a szövegei jobbára csalódásokról, félelmekről szólnak, ami feszültségbe kerül a popos dallamokkal. A legnagyobb varázsa, hogy úgy tud karakteres lenni, hogy közben mégis teljesen átlagos lánynak tűnik.

The Japanese House

A The Japanese House egy egyszemélyes projektet takar, ami mögött Amber Bain áll. A 23 éves angol lány eléggé jó kapcsolatokkal rendelkezik a zenei világban, hiszen olyan zenészekkel van barátságban, mint a The 1975 legénysége, vagy a Tame Impala tagja, első lemezét a Good at Falling című albumot Bon Iver stúdiójában vette fel. Talán már ebből is kiderül, hogy nem ettől a zenétől lesz kitörő jókedved. Ráadásul annak ellenére, hogy csak Amber csak a lemez befejezése után szakított barátnőjével, aki egyébként Lilo című száma klipjét rendezte, mégis úgy nyilatkozott, hogy a The Japanese House most debütáló lemeze mégis egy szakítás-album. Az biztos, hogy könnyen el lehet merülni a borongós, lefojtott popdalokba.

Stella Donnelly

Stella Donnelly
Stella Donnelly

Ha már azt említettük, hogy a skandináv térség kifogyhatatlan tehetség és izgalmas énekesnőkbe, akkor ugyanezt elmondhatjuk Ausztráliáról is. Májusban hozzánk is eljön Courtney Barnett, akiről már megírtuk, hogy az indie rock talán legizgalmasabb alkotója manapság, és tessék most itt van Stella Donnelly! A 27 éves lány bemutatkozó albuma, a szintén idén megjelent Beware of the Dogs tele van elképesztően jó pillanatokkal, Stella kivételesen tehetséges dalszerző, aki mindig nagyon találó, szarkasztikus dalszövegekkel beszél a párkapcsolatokról, vagy a nevetséges túlhajszolt macsóságról. Megnézed ezt a klipjét például, és azonnal imádni fogod, amit csinál:

Nem fogod elhinni, hogy ezek a slágerek mind 1999-ben születtek

Nem fogod elhinni, hogy ezek a slágerek mind 1999-ben születtek

Nilüfer Yanya

Nilüfer Yanya
Nilüfer Yanya
Fotó: Getty Images

Egészen kislányként, mindössze 12 évesen kezdett dalokat írni a most 24 éves londoni lány. Miss Universe címmel csak idén jelent meg az első lemeze, azért csak, mert valójában évek óta a zenei szaksajtó titkos kedvence. Most már nem is annyira titkos! Nilüfer Yanya egészen különös keveréke az indie rocknak, a popnak, de még élénken él a hangzásában, hogy pár éve még inkább az újhullámos R&B felé kacsintgatott. Nagyon markáns, politikus hang az övé a popzenében, és mellesleg az év egyik legjobb albumát hozta össze eddig, ami minden dalával újabb meglepetéseket okoz.

Charlotte Lawrence

Charlotte Lawrence
Charlotte Lawrence
Fotó: Rexfeatures

A mindössze 18 éves lány szülei színészként boldogulnak Hollywoodban, így aztán talán annyira nem is meglepő, hogy olyan barátnői vannak, mint Kaia Gerber, vagy Kendall Jenner, és már most láttuk többször a divatbemutatók első sorában. Ez máris nagyjából biztosíték a szupersztár státuszra. Már kislánykora óta fellép, és énekesnőnek készül, az első dalaival máris komoly feltűnést kellett, és már a Vogue magazin is a jövő nagy reménységének nevezte. Charlotte Lawrence igazi popzenét csinál, amiben ott vibrál a korosztályára jellemző nem túl pozitív életszemlélet.

Ez is érdekelhet

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Divathírek

Íme kedvenc boszorkányaink, hogy inspirálják a halloweeni jelmezedet

Íme kedvenc boszorkányaink, hogy inspirálják a halloweeni jelmezedet

G-Életstílus

Hatalmas szakításokat tapasztalhatunk a post covidban?

Hatalmas szakításokat tapasztalhatunk a post covidban?