8 könyv, amit mindenképpen olvass el, mielőtt film készül belőle

2019.szeptember.29.

A "könyv vagy film" vita mindig örökérvényű egy-egy történet kapcsán. Van, aki maga szereti fejben elképzelni a szereplők kinézetét, van akinek pedig jobban bejön, ha popcornnal a kezében teljesen beleélheti magát a film világába. Most olyan könyveket hoztunk, amikből hamarosan film készül, így ha te inkább szereted előbb elolvasni a cselekményt és csak utána megnézni a filmet, a következő felsorolásból kiderül, hogy milyen regényeket kell beszerezned minél hamarabb.

8 könyv, amit mindenképpen olvass el, mielőtt film készül belőle
Fotó: Northfoto

1. Charles Perrault – Csipkerózsika // Demóna 2.

A közismert Disney mese, a Csipkerózsika is Charles Perrault könyve alapján készült, majd ez alapján forgatták le a Demóna című filmet. Most Demóna 2: A sötétség úrnője címen folytatódik a 2014-es film, melyben ismét Angelina Jolie és Elle Fanning játssza a főszerepet. A magyar bemutató időpontja október 17.

2. Christine Leunens – Cellába zárva // Jojo Rabbit

Leunens könyve a Cellába zárva Jojo Rabbit néven elevenedik meg a mozikban. A történet főszereplője Johannes, a Hitlerjugend egyik fiatal és lelkes tagja. A háború ideje alatt súlyos sérüléseket szerez, elveszíti a fél karját és képzeletbeli barátjának gondolja Hitlert. Ennél még súlyosabb, mikor rájön, hogy édesanyja egy zsidó lányt rejteget a padláson és ha még ez sem lenne elég trauma, érzéseket kezd el a lány iránt táplálni, aki ezt nem viszonozza. Tudja, hogy kapcsolatuk csak addig tart, míg a háború, de vajon mi lesz azután?
A filmet a világhírű rendező, Taika Waiti (Thor:Raghnarök) készíti és ő maga játssza Adolf Hitler szerepét is. Mellette a filmben még Sam Rockwell (Vasember 2.) és Scarlet Johansson is látható lesz. A magyar bemutató október 18.

3. Jonathan Lethem – Árva Brooklyn

Lethen regényében az 1950-es évek New Yorkját eleveníti meg. A sztori alapján egy Tourette szindrómás magánnyomozó próbálja meg felderíteni barátjának és mentorjának a gyilkosságát. Betegsége azzal jár, hogy váratlan időpontokban görcsösen, megállíthatatlanul beszélni vagy kiabálni kezd, így biztosak lehetünk benne, hogy a nyomozás izgalmas csavarokban fog bővelkedni.
A film igen népszerű stáblistával rendelkezik, a főszereplő Edward Nortonhoz (Harcosok klubja) csatlakozik még Alec Baldwin, Bruce Willis és William Dafoe. A hazai bemutató időpontja novemberben lesz.

8+1 magyar könyv, amit a külföldiek szerint is kötelező elolvasnod

8+1 magyar könyv, amit a külföldiek szerint is kötelező elolvasnod

4. Stephen King – Álomdoktor (Ragyogás 2.)

Az Álomdoktor Stephen King népszerű regényének a Ragyogásnak a folytatása. Az előző történetben szereplő kisfiú, Dan Torrance, aki a Panoráma Szállóban élte át a borzalmakat ismét visszatér, kigyógyult alkoholistaként és egy New Hampshire-i hosice házban kezd dolgozni ápolóként. A betegek itt kezdik el Álom doktornak szólítani őt. Emellett megismerkedik egy lánnyal aki hasonló, még erősebb képességgel rendelkezik, mint ő. A film a könyv alapján készül és az első filmhez hasonló univerzumban játszódik.
Főszereplői Ewan McGregor (Trainspotting), Rebecca Ferguson (A legnagyobb showman) és a fiatal Kyliegh Curran. A bemutató időpontja itthon november 7-e.

5. James Frey – Millió apró darabban

James Frey regénye egy igen vitatott témát boncolgat, mégpedig a függőség témáját. A történet főszereplője egy repülőgépen tér magához, ahol ráadásul megtudja, hogy három államban körözik. Ezután kerül hosszabb ideig rehabra, drog-és alkoholfüggősége miatt. Eredetileg a könyv egy memoárnak készült, de aztán később a szerző bevallotta, hogy bizonyos részeit a cselekménynek kitalálta. A film rendezője Sam Taylor-Johnson, a Szürke ötven árnyalatának rendezője, főszereplője pedig Aaron Taylor-Johnson(HA/VER, A macskám, a családom és a fiúk) és Billy Bob Thorton (Pengeél). A bemutató december 6-án lesz.

6. T. S. Elliot – Macskák könyve

Eredetileg T.S. Elliot verseskötetét használták inspirációnak a Macskák cimű West End és Broadway musical írásakor. Hamarosan a musicalből készült film is látható lesz, melyet Tom Hooper rendez (A király beszéde, A dán lány), aki csodálatos technikát használva elevenítette meg a klasszikust.
Főszerepben látható lesz többek között Taylor Swift, James Corden és Jennifer Hudson is. A magyar megjelenés december 19-én várható.

7. Louisa May Alcott – Kisasszonyok

Melyik Jóbarátok-fan ne emlékezne arra a jelenetre, amikor Joey végre egy könyvet vett kezébe, persze csak egy Rachellel kötött fogadások miatt. Az a könyv nem volt más, mint a Kisasszonyok, amit végre mozivásznon is láthatunk. A történet főhőse négy lánytestvér és anyjuk, akik nagyon különböző módon kezdik életüket élni, hiszen a család férfitagja a polgárháborúban harcol. A főszereplőgárda itt is remekre sikerült, látható lesz benne Meryl Streep, Emma Watson, Saoirse Ronan, Laura Dern és Timothée Chalamet. A magyar bemutató várható időpontja december 26.

8. Jennifer Niven – Veled minden hely ragyogó

Két tini, Theodore és Violet, akik ugyanakkor terveznek leugrani a suli óratornyából. Mi ez ha nem a sors keze? Különös helyzetükből adódóan beszélgetni kezdenek és maguk helyett egymás megmentése kerül a szemük elé. A történetben minden adott, ami egy jó ifjúsági regényhez kell: élet értelme, halál, betegségek, cimkézés és bullying.
A film nem a mozikban lesz majd látható, hanem Netflixen tudjuk elérni. Főszerepben Dakota Fannig testvére, Elle Fanning, Justice Smith (Jurassic World, Pokémon) és Alexandra Shipp (X-man). A bemutató időpontja még nincs bejelentve.

Ez is érdekelhet

5 NEM orvosi probléma, ami miatt csökkenhet a libidód

5 NEM orvosi probléma, ami miatt csökkenhet a libidód

Divathírek

Mindenki ott lesz a Budapest Central European Fashion Week-en!

Mindenki ott lesz a Budapest Central European Fashion Week-en!

Monitor

Pszichoedukációs tartalomgyártásba fogtak –Százezres követőtáboruk folyamatosan nő az Instán

Pszichoedukációs tartalomgyártásba fogtak –Százezres követőtáboruk folyamatosan nő az Instán