8 sorozat, ami bizonyítja, hogy a mindent elsöprő szerelem létezik

Szponzorált tartalom

2022.január.30.

A szeretet az egyik legfontosabb dolog az életben, ami a legnehezebb időszakokban is megoldást jelent. A fenti mondatot megannyi filmben és sorozatban is láthattuk már beigazolódni, ez pedig egy remek ötletet adott nekünk egy sorozat-listához. Készítettünk hát gyorsan egy összeállítást telis-tele friss és régi, modern és történelmi szériákkal, hogy könnyebben rá tudj hangolódni a közelgő Valentin-napra.

1. Normális emberek

A hatalmas kritikai sikernek örvendő Normális emberek című mini-sorozatban két ír tinédzser mindennapjait követhetjük nyomon. A történet szépsége, hogy a két fiatal különböző családi és szociális háttérrel rendelkezik, mégis fellángol közöttük a szerelem. Komplex kapcsolatuk pedig egészen az egyetemig elkíséri őket. Ennél mi sem mutatja jobban, hogy a szerelem tényleg nem ismer határokat?

2. Love Life

A Love Life érdekessége abban rejlik, hogy egyik epizód sem kötődik szorosan a másikhoz. Mindegyik egy külön történetet mesél el, amelynek témája persze a szerelem, de a karakterek és az élethelyzetek nagy mértékben változnak. Ez a rövidke antológia lényegében azt próbálja meg egy évadban elmesélni a nézőknek, hogy mennyi minden történik egy emberrel az első szerelemtől egészen a mindent elsöprő nagy Ő megjelenéséig.

3. Downton Abbey

Listánk harmadik résztvevője egészen a 20. század legelejéig repít minket vissza, az I. világháború előtti boldog békeidőkbe. A hat évados széria egy angol arisztokrata család életét és mindennapjait dolgozza fel, amelyben természetesen a romantika is elengedhetetlen elem. De nemcsak ezért érdemes elkezdeni nézni a Downton Abbey-t: a történetében megannyi korhű (és egyben szemet gyönyörködtető) kosztüm és enteriőr kapott helyet megidézve ennek a varázslatos világnak a hangulatát.

4. Alaska nyomában

A 2019-ben debütált minisorozat középpontjában egy tizenhat éves fiú, Miles Halter (Charlie Plummer) élete áll. Az Alaska nyomában című sorozat főszereplője, Miles unja már mindennapjait, éppen ezért sikeresen meggyőzi szüleit, hogy írassák be egy bentlakásos iskolába. Első napját követően pedig élete fenekestől felfordul: új barátokra tesz szert, és megérkezik hozzá az első, mindent elsöprő szerelem is, egyik iskolatársa személyében.

5. Egy házasság helyzete

Egy újabb formabontó sorozathoz érkeztünk. Az Egy házasság helyzete 10 darab 10-12 perces epizódból áll. A rövid, ámde velős részek Louise (Rosamund Pike) és Tom (Chris O'Dowd) párkapcsolatát mutatják be pontosabban azt, ahogy a párterápia előtt minden alkalommal találkoznak a közeli kocsmában. A tömörséget a széria esetében nem kell a negatívumok számlájára írnunk. Ennek köszönhetően pörög a sztori, és szinte pillanatok alatt megismerjük a főszereplők kapcsolatát, illetve az okot, ami miatt egyre távolabb kerültek egymástól.

6. Az idegen

Vajon milyen az évszázadokon átívelő szerelem? Amikor a pár egyik tagja a zord Skóciában ragad méghozzá 1743-ban, a másik pedig éli addig megszokott mindennapokat a II. világháború utáni években? Megtalálják a kiutat vagy szerelmük homályba merül, és egy teljes új ember veszi át életükben a főszerepet? Erre a kérdésre és még megannyi más szerelemmel kapcsolatos felvetésre próbál meg válaszolni Az idegen című sorozat, amelyben a legfontosabb értékek (a szerelmen kívül természetesen) a család és az igazság.

7. Howards End

Az E.M. Forster regényéből készült négy epizódos Howards End minisorozat az Edward király-korabeli Angliába kalauzol el bennünket. Itt éltek ugyanis a Schlegel-nővérek, öccsükkel, továbbá a gazdag Wilcoxe-ok és az alsó-középosztálybéli Bast-ek is. Ebben, a folyamatosan alakuló, de a hagyományokat szigorúan őrző kultúrában – már ami az osztályok közötti különbséget jelenti – próbálják a fiatal hölgyek megtalálni a szerelmet, mindeközben pedig fenntartani a helyüket a világban.

8. Szex és New York

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön az örök klasszikus, a Szex és New York. Carrie (Sarah Jessiva Parker) és három barátnőjének mindennapjait valószínűleg már sokan ismerik, így nem kell terjedelmes bemutatásba kezdenünk. Azonban azt mindenféleképpen szeretnék megjegyezni, hogy a sorozat klasszikus mivoltának köszönhetően olyan életigazságokat, randi tippeket és szerelemmel kapcsolatos hitvallásokat sajátíthatunk el, amelyek bőven megállják a helyüket a mai napig. Éppen ezért javasoljuk, hogy kezdjétek el újranézni a szériát szigorúan egy pohár bor, egy jegyzetfüzet és egy toll társaságában.

Ez is érdekelhet

Katalin hercegné és Vilmos nagy ölelkezése a herceg pólómeccsén annyira édes volt

Katalin hercegné és Vilmos nagy ölelkezése a herceg pólómeccsén annyira édes volt

G-Szex

Ideje elengedned az orális szex pornós kliséit, helyette erre az 5 dologra figyelj

Ideje elengedned az orális szex pornós kliséit, helyette erre az 5 dologra figyelj

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban