A You sztárjáról még sokat fogunk hallani: 9 dolog, amit érdemes tudnod Jenna Ortegaról

2022.február.11.

A 19 éves amerikai színésznő, Jenna Ortega egyre több sorozatban és filmben látható, de legemlékezetesebb szerepe a Netfliix sikersorozatában, a You-ban alakított fiatal lány, Ellie Alves volt.

Jenna Ortega
Jenna Ortega
Fotó: Gettyimages.com

Érdemes figyelemmel követnünk Jenna karrierjét, hiszen a fiatal színésznő már most kirobbanó sikereket arat. Összegyűjtöttünk róla néhány érdekes infót, hogy jobban megismerhessétek ti is!

1. Jenna már gyerekkora óta határozott elképzeléssel rendelkezett jövőjével kapcsolatban. Hatéves kora óta érdeklődött a színész szakma iránt és már nagyon fiatalon kisebb szerepeket is kapott. Első filmszerepe a Vasember 3 volt, melyben az alelnök lányát játszotta. Nem ez volt a legjelentősebb szerep, amelyet Jenna kapott, de a szakmai tapasztalat, amit a filmforgatásokon gyűjtött a már régóta a filmiparban dolgozó színészektől, nagy segítség volt későbbi munkái során is.

2. A filmipart a későbbiekben sem tervezi hátrahagyni, Jenna ambíciója, hogy jó néhány év múlva a kamera másik oldalán is helytálljon. Szeretne betekintést nyerni a filmek és sorozatok készítésének világába és a rendezés is izgatja fantáziáját. Persze, egyelőre fókuszban a színészkedés, de ha valóban úgy dönt, hogy operatőrként, rendezőként is szeretne tevékenykedni, akkor azok a tapasztalatok, amelyeket színésznőkét gyűjt nagyon hasznosak lesznek számára.

3. Harley Diazként láthattuk A zűr közepén című amerikai vígjátéksorozatban. A sorozatban Jenna karaktere egy nagycsaládban nevelkedik, ahol a családi perpatvarok és a hangzavar szintén főszerepet játszanak. Harley szerepe nagyon testhezálló a fiatal színésznő számára, hiszen Jenna-nak a való életben is öt testvére van, de ahogy ő fogalmazott, családja minden veszekedés ellenére is mindig egy szerető, támogató egységet alkotott.

4. Jenna nem csupán színészi tehetsége miatt kiemelkedő, de ő volt a szikronhangja az első Latina hercegnőnek, Isabel-nek az Elena, Avalor hercegnője című animációs sorozatban. A színésznő mindig nagyon büszke volt származására, így ez a szerep nagy megtiszteltetés volt számára. Isabel hercegnő hasonlóan Harley Diaz-hoz egy nagyon kreatív lélek. Ortega számára azért is különleges ez a két karakter, mert úgy érzi, általuk pozitív üzenetet közvetítenek az olyan fiatal lányoknak, akik érdeklődnek a tudomány iránt.

5. 2018-ban az Elena, Avalor hercegnője és A zűr közepén sorozatokban nyújtott alakításaiért elnyerte az Imagen-díjat. Korábban olyan nagy nevű színészek díjazottak voltak, mint Antonio Banderas, Jennifer Lopez, illetve Andy Garcia. Ez pedig egyértelműen azt mutatja, hogy Ortega a filmipar egyik legnagyobb feltörekvő csillaga.

6. A színésznő már több Disney-sorozatban is szerepelt, ám nagy kedvence az örök klasszikus Oroszlánkirály. Egy Instagram-posztban mesélt a film iránti szeretetéről. Mostanában a régi Disney-filmek átdolgozása nagy trendnek számít Hollywood-ban. Ki tudja, lehet a legközelebbi live-action feldolgozásban már Jenna-t is viszont láthatjuk?

7. A komolyabb társadalmi kérdésekben is határozott véleménye van. Dédnagymamája mexikói bevándorló volt, így a család első kézből tapasztalta a bevándorlókat érő diszkriminációt. Jenna számára nagyon fontos saját kultúrája, annak elfogadása, szeretete. A színésznő szerint az Amerikában élő diverz társadalom egy nagyon pozitív közeg, amelyet ünnepelni kell és nem kirekeszteni. A Pride over Prejudice LMBTQI+ szervezetet is támogatja.

8. 2021-ben jelent meg a Netflix új filmje, a Yes Day, amelyben Jenna Jennifer Garner oldalán szerepel. A fiatal tehetség az elmúlt hónapokban szinte folyamatosan nagy produkciókon dolgozott, hiszen a Sikoly legújabb részében is viszont láthatjuk. Valamint a vígjátékoktól picit eltávolodva, az HBO új filmdrámájában, a The Fallout-ban is szerepelni fog.

9. Ha esetleg a leírtak alapján még kérdéses számodra, hogy szimpatizálsz-e Jennával, akkor itt van a kilencedik információ, amitől azonnal a rajongója leszel. Kitalálod melyik Jenna kedvenc sorozata? Hát, a Stranger Things! Ugye milyen menő? Biztosan ő is legalább annyira várja az új évadot, mint mi!

Szerző: Varga Fanni

Ez is érdekelhet

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő