9 könyv, amit Carrie Bradshaw szerint sem hagyhatsz ki

2021.április.18.

Sarah Jessica Parker mint Carrie Bradshaw vérbeli újságírónő, a valóságban pedig lelkes olvasó. A könyvek iránti szeretete régóta ismert, de tudtad, hogy SJP az Amerikai Könyvtárosok Szövetségének tiszteletbeli elnöke is?

9 könyv, amit Carrie Bradshaw szerint sem hagyhatsz ki
Fotó: Profimedia/Montázs: GLAMOUR

A könyvek kiemelkedően fontos részét képezik az életének és szerencsére rendszeresen meg is osztja aktuális kedvenceit az Instagramon. Íme néhány kötet, amit a színésznő szerint mindenképpen el kell olvasnod, ráadásul magyarul is megteheted!

Chinua Achebe: Széthulló világ

A feketék és fehérek egyenlőtlen küzdelméről, a gyarmatosítás kegyetlenségeiről szóló történet segített Sarah Jessica Parkernek felkészülni a Válás című sorozatban szerepének megformálására. A könyv tanulsága, hogy a pusztító erők ellen harcolni kell az emberi méltóságért.

(magyar megjelenés: 1983, Európa Kiadó)

Louisa May Alcott: Kisasszonyok

Minden idők egyik legkedveltebb lányregénye a szerző saját gyermekkori élményein alapul, mindemellett SJP egyik első kedvence. A könyv négy apa nélkül maradt nővér történetét meséli el az amerikai polgárháború idején.

(utolsó magyar megjelenése: 2016, Lazi Kiadó)

Nathan Hill: Nix

Néha amikor elkezdesz olvasni egy hosszú könyvet, azt hiszed, sosem lesz vége, majd úgy belelendülsz a történetbe, hogy hirtelen azon kapod magad, máris az utolsó oldalaknál tartasz. Éppen ilyen könyv SJP számára a 688 oldalas Nix, melynek egyik fő témája az anyai önzés.

(magyar megjelenés: 2018, Jelenkor)

Ann Patchett: Mostoha nyár

A legjobb barátok azok, akik könyveket is ajánlanak neked. Ezt a rendkívül szövevényes regényt Amy Sedaris ajánlotta SJP-nek, és persze nem bánta meg, hogy elolvasta az öt évtizedet felölelő, részben szülő-gyermek kapcsolati szálakat feszegető művet.

(magyar megjelenés, 2017, Kossuth Kiadó)

Colson Whitehead: A föld alatti vasút

Cora egy rendkívül szomorú sorsú rabszolga, aki szökni próbál egy georgiai ültetvényről, erre pedig csak egy titkos szervezet, a föld alatti vasút segítségével van esélye. Útnak indul, de nem is sejti, milyen hosszú és gyötrelmes út elé néz. Ez a megindító regény SJP-t is meghatotta.

(magyar megjelenése: 21. század, 2017)

10 könyv a könyvtündér, Emma Watson ajánlásával, amit magyarul is elolvashatszAnthony Doerr: A láthatatlan fény

A lebilincselő Pulitzer-díjas regény két kamasz gyermek egymásba fonódó sorsán keresztül mutatja be a II. világháború szörnyűségeit, a látható sötétséget, amiből csak egy kiút van: a láthatatlan fény.

(magyar megjelenése: 2015, Alexandra)

Frances Hodgson Burnett: A titkos kert

Az olvasás olyan időtöltés, amit Sarah Jessica Parker a családjával is szeret megosztani. Azonban Loretta lánya nem mindig ért egyet választásával, míg ő egy Judy Blume kötetből olvasott neki, a lány inkább A titkos kert borítója kötötte le. Így aztán ezt a klasszikus kamaszregényt olvasták el, ami már sok-sok kislányt változtatott igazi könyvimádóvá.

(utolsó magyar megjelenése: 2018, Manó Könyvek)

J. D. Salinger: Zabhegyező

Bizony, ezt a klasszikus regényt is imádja SJP. Ha még nem ismered a meg nem értett kamaszfiú, Holden Caulfield történetét, ami a kamaszlélek kitűnő rajza, azonnal el kell olvasnod.

(utolsó magyar megjelenése: új fordításban Rozsban a fogó címmel 2018, Európa)

Hanya Yanagihara: Egy kis élet

Mindig van még egy könyv, amit hozzá kell adnod a könyvespolcodhoz akkor is, ha már úgy tűnik, nincs hely: SJP szerint ilyen az Egy kis élet szerelemről, családról, barátokról, kudarcokról, sikerekről és boldogságról.

(magyar megjelenése: 2017, Maxim)

Ez is érdekelhet

Millie Bobby Brown új, klasszikus bubi frizurája ultramenő

Millie Bobby Brown új, klasszikus bubi frizurája ultramenő

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: ma az érzelmi életed hullámzó lehet - január 22. szombat

Napi horoszkóp: ma az érzelmi életed hullámzó lehet - január 22. szombat

GLAMOUR Horoszkóp

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban