9 könyvajándék, amit imádni fognak a történelmet kedvelők

2019. november 29.
Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A könyv sosem unalmas ajándék, egyetlen trükkje van annak, hogy tényleg örömet tudjunk szerezni vele, hogy ismerjük azt, akinek könyvet választunk.

9 könyvajándék, amit imádni fognak a történelmet kedvelők
Fotó: Shutterstock

Az érdeklődési kör azonnal meghatározza azt, hogy hol kell keresgélnünk a könyvesboltban. Nincs nehéz dolgunk, ha valakinek van kifejezetten speciális érdeklődése, például azok, akik érdeklődnek a történelem iránt, állandóan valami történelemi dokumentumfilm-csatornát néznek a tévében, biztosan örülni fognak egy történelmi témájú könyvnek.

A legjobb, ha esetleg tisztában vagyunk a történelmen belüli időszakkal, ami érdekli az ajándékozni kívánt szerettünket, de ha ilyen nincs is, szerencsére sok olyan könyv van, ami történelmi témákkal foglalkozik, és nagyon érdekes. Össze is szedtünk 9 újdonságot, amikről joggal gondolhatod, hogy még nincs meg neki, hiszen mostanában jelent meg, és biztosan örülne neki:

Sarah Baxter: A világ története 500 vasútvonal mentén

Ugyan a vasút még az emberiség történetéhez képest is új fejlemény, de mégis nagyon sok mindent érint a története a földrajztól, a népességen, az államhatárok változásán át rengeteg dolgot. Ez a gyönyörű könyv úgy mesél az emberiség történetéről, hogy egy egészen új szempont alapján kalauzolja az olvasóit.
Kossuth, 7500 Ft

Jared Diamond: Háborúk, járványok, technikák

Az utóbbi években méltán lettek elképesztően népszerűek Yuval Noah Harari könyvei. A történész egészen újszerű megközelítéssel mesélt az emberi civilizációról, nem ő azonban az egyetlen aki más perspektívákat választva keresi a választ az emberiség nagy kérdéseire. Itt van például Jared Daimond, aki az egyik legismertebb természettudomány szerző a napjainkban, aki ezért a biológia, régészet, történelem és élettan határterületeit bámulatosan összefésülő könyvéért korábban Pulitzer-díjat kapott.
Akkord, 5990 Ft

Top 25+1 könyv, melyek filmváltozatát imádjuk

Top 25+1 könyv, melyek filmváltozatát imádjuk

Sarah Rose: Legendás lányok

Rengeteg könyvet írtak már a második világháborúról, de az emberiség modernkori történetének legmeghatározóbb, és minden bizonnyal legszomorúbb időszaka kimeríthetetlen témaforrás. Egyre több szó esik a nők szerepéről is, akik immár nem csak passzív elszenvedői az eseményeknek. Ezt bizonyítja Sarah Rose titkosszolgálati dokumentációk alapján készült könyve is, ami bemutatja, hogy a kémnők hogyan alakították a történelmet, milyen elképesztő kalandokba keveredtek, és milyen szerepük volt például a partaszállás megszervezésében.
Partvonal, 3999 Ft

Komoróczy Géza: Történelem a próféták kezében - A Bibliáról

A történész minden könyve egy ajándék, egy valóságos kulturális közkincs. A legújabb kötetében arra vállalkozik, hogy a Biblia történetei felől olvassa a történelmet. Komoróczy sosem csupán azért foglalkozik valamivel, hogy megmutassa, hogy mi történt, hanem azért, hogy ezzel rávilágítson rá arra, hogy mi történik a jelenünkben. Az új könyve nagyon érdekes szellemi kalandnak ígérkezik.
Ab Ovo, 4990 Ft

Kertész István: A hódító Róma

Ez a klasszikus történeti munka évtizedekkel korábban jelent meg, de most új köntös kapott, ráadásul az első megjelenést követő kutatási eredmények alapján kiegészítéseket is tett bele a neves ókortörténész. Ez mű azt mutatja be, hogy miként emelkedett egy nem igazán jelentős olasz városka világhatalommá. A Római Birodalom létrejötte közös történelmünk egyik legizgalmasabb időszaka, és sok tanulsággal szolgál a mai napig.
Kossuth, 4500 Ft

Magyar László András: Paracelsus Magyarországon

Az orvostörténész elképesztő sztorikat vonultat fel a történelemből, amelyek megmutatják, hogy az orvoslás, a gyógyítás története milyen szorosan összefügg a történelem alakulásával. A könyvből kiderül, hogy hogyan halt meg II. Lajos, miért hívják ádámcsutkának az ádámcsutkát, vagy az is, hogy mit gyártott az első magyar művégtag-gyártó cég. A magyar történelem egészen új oldaláról mutatkozik be a szerző 24 történetén keresztül.
Gondolat, 2990 Ft

Romsics Ignác: Magyar rebellisek

A neves történész a legújabb könyvében egy egészen speciális megközelítéssel tekint a magyar történelemre. Olyan egyéneket és csoportokat vizsgál, akiket joggal tarthatunk lázadóknak. Miért fordultak szembe a rendszerrel, van-e köztük bármi hasonlóság, mi tette lehetővé a feltűnésüket, és milyen lehetőségeik voltak. A rebellisek története új nézőpontból mutatja meg a magyar történelem fontos fordulópontjait, és új ismeretekkel, és új perspektívákkal ajándékozza meg az érdeklődő olvasóit.
Helikon, 3999 Ft

Kovács András: A Kádár-rendszer és a zsidók

Mindig azt gondoljuk, hogy sokat tudunk a közelmúltunkról, aztán előkerülnek eddig nem olvasható levéltári iratok és meglepő új dolgokra derül fény. Kovács András könyve végre megvilágítja az második világháború utáni történelmünk egyik elhallgatott szeletét. A holokauszt után az államhatalom igyekezett a felejtés felé terelni a társadalmat, de felszín alatt igenis élénken foglalkozott a hazai és a nemzetközi zsidóság helyzetével is. A titkos levéltári dokumentumok alapján készült könyv ezzel a sokáig homályban hagyott területtel foglalkozik.
Corvina, 3990 Ft

Sal Endre: Mi, magyarok

A 20. század viharos fordulatai rengeteg tehetséges magyart ösztönöztek arra, hogy elhagyják a szülőhazájukat. Nagyon sok közülük képes volt kamatoztatni a tehetségét az új hazájában is, sőt igazán kiemelkedőt alkotott. Sal Endre évek óta kutatja a külföldre szakadt magyarok izgalmas, néhol megrendítő, sokszor felemelő történeteit. Sok itthon alig, vagy szinte teljesen ismeretlen magyar származású hírességet, nagy tiszteletnek örvendő tudóst, szakembert mutat be.
Libri, 5499 Ft


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Az Ikreket próbára teszik, a Nyilas hallgasson a megérzéseire - július 24.

Napi horoszkóp: Az Ikreket próbára teszik, a Nyilas hallgasson a megérzéseire - július 24.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)