A 10 legjobb esküvős film és sorozat

2022.február.27.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az esküvői szezon az utóbbi két évben különösen hosszúra nyúlt, hiszen teljesen kiszámíthatlan, hogy a pandémia alakulása miatt mikor is lehet megszervezni a menyegzőket, de az esküvőknek, akárcsak az esküvői filmeknek egyébként is egész évben aktualitása van. Ki mennyire, de a lelkünk mélyén bizonyos szinten mindannyian szeretjük a szerelmet, és jó érzés látni, ahogy két ember egymásra talál, és olykor sok kalandot és bonyodalmat átélve, de végül összekötik az életüket.

Jóbarátok
Jóbarátok
Fotó: Gettyimages.com

Szövevényes, szórakoztató és megható esküvős történetekből szerencsére nincs hiány, és köztük is vannak olyan alkotások, amelyeket tényleg bármelyik este megnézhetsz, mert biztos, hogy függetlenül attól, hogy egy mulatságos vígjáték vagy inkább egy drámai történet, remekül fogsz szórakozni.

1. Koszorúslányok (2011)

Annie sok nehézségbe ütközik az életben, és az igazit sem találja. Amikor azonban megtudja, hogy legjobb barátnője, Lilian férjhez megy, mindent megtesz azért, hogy ő legyen a lány tökéletes esküvői tanúja. Persze a dolgok itt sem mennek zökkenőmentesen, aminek az eredménye egy sor vicces, megható, és 100%-ban csajos jelenet.

2. Házassági történet (2019)

Charlie és Nicole úgy dönt, hogy a boldognak tűnő életük ellenére elválnak, ráadásul ügyvédeik bevonása arra készteti őket, hogy még az eddiginél is jobban elszakadjanak egymástól. A 2019-es Netflix-gyöngyszem annak a történetét dolgozza fel, hogyan végződik egy házasság válással, méghozzá két olyan kitűnő színész alakításában, mint Scarlett Johansson és Adam Driver.

3. Jóbarátok (1994)

A Jóbarátokat egyszerűen nem lehet elfelejteni, és elegendő csak az első részt is megnézned ahhoz, hogy például Jennifer Anistont mint Rachelt lásd esküvői ruhában, miután úgy döntött, hogy az esküvője napján elhagyja a vőlegényét. Ez pedig bőven csak a kezdet: a sorozat 10 évadja során számos felejthetetlen esküvős jelenetet láthattunk, Monica és Chandler emlékezetes házasságkötését is beleértve.

4. Büszkeség és balítélet (2005)

Jane Austin leghíresebb regényének több remek feldolgozása is született, beleértve a 2005-ös adaptációt Keira Knightley nagyszerű alakításával. A Bennet nővérek szüleinek, különösen édesanyjuknak szívügye, hogy mindannyian mindél előbb férjhez menjenek. Elizabeth azonban úgy érzi, ő csakis annak a felesége lesz, akit tényleg szeret, és ezt nem is fél kimondani. Amikor megismeri az előkelő, de mogorva Mr. Darcyt, még ő maga sem gondolja, hogy az élete hamarosan fenekestül felfordul.

5. A boldogító talán (2008)

Tomnak (Patrick Dempsey) mindene megvan. Állandóan szórakozik és falja a nőket, amit előszeretettel el is mesél legjobb barátjának, Hannah-nak (Michelle Monaghan). Amikor azonban a lány hat hétre Skóciába utazik, meglehetősen üresnek kezdi érezni az életét. Elhatározza, hogy szerelmet vall neki, ám kénytelen szembenézni azzal, hogy Hannah-t a távol töltött hetek alatt egy gazdag skót férfi eljegyezte, őt pedig nyoszolyólányak szánják. Tom ezt nem nézi tétlenül, és mindent megtesz azért, hogy meghiúsítsa a közelgő házasságot.

6. Azt beszélik (2005)

Sarah (Jennifer Aniston) fél a gondolattól, hogy hamarosan férjhez megy, ezért az sem lelkesíti, hogy haza kell utaznia vidékre, hogy segítsen felkészülni a húga esküvőjére. A vendégség azonban érdekesebben alakul, mint hitte: fény derül egy családi titokra, aminek köszönhetően az is megkérdőjeleződik benne, hogy valóban az édesapja lánya-e, és Beau Burrough (Kevin Costner) nyomába ered, hogy kiderítse, mi az igazság. Ha ez önmagában nem lenne izgalmas, a család minden női tagját ismerő Beau Sarah-ra is szemet vet.

7. Egy herceg karácsonyra: Királyi esküvő (2018)

Karácsony és esküvő egyszerre? Miért ne! Egy évvel azután, hogy Amber segítségével Richard bebiztosította az aldoviai trónt, és szerelmüket a királyi család tagjai elfogadták, most esküvőre készülnek. Az előkészületek azonban nem olyan egyszerűek, mint gondolták, ugyanis a lány ízlése nem éppen olyan, ami a királyi protokollnak is megfelel.

8. Szeretném, ha szeretnél

Mary esküvőszervező, az egyik legjobb San Franciscóban, és amikor megkapja az év legnagyobb esküvőjének a megszervezését, nem számít rá, hogy véletlenül beleszeret a vőlegénybe, ami semmilyen körülmények között nem megengedett. Vajon, a férfi is hasonló érzéseket táplál irányába?

9. A nagy nap

Összehozni a nagy családot az esküvőre mindig nehéz kihívás, főleg akkor, ha a szülők elváltak, de mégis megjátsszák, hogy boldog házasságban élnek a fiuk boldogsága érdekében.

10. Mamma Mia!

Sophie esküvőjére készül a csodálatos görög szigeten, ahol édesanyjával élt egész életében, azonban úgy dönt, hogy a nagy napra meghívja az édesapját is, akivel eddig még sosem találkozott. A probléma csak az, hogy 3 férfi közül nem tudja melyik az, így mindhármukat elhívja a lagzira. Vajon mit szól mindehhez Donna, az édesanyja?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 lépés a bőr azonnali hidratálásáért

5 lépés a bőr azonnali hidratálásáért

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Kutyások figyelem! Ezért kell tavasszal jobban odafigyelned (x)

Kutyások figyelem! Ezért kell tavasszal jobban odafigyelned (x)

PR

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

PR

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)

PR

Extra hatékonyan intéznéd a dolgaidat?- Ezekre figyelj telefon vásárláskor! (x)

Extra hatékonyan intéznéd a dolgaidat?- Ezekre figyelj telefon vásárláskor! (x)