A 10 legkínosabb Oscar-pillanat, amit soha nem felejtünk el

2022.március.25.

Vannak olyan dolgok az életünkben, amire nagyon kellemetlen visszatekinteni. Bizony a sztárok is néha hibáznak, és ciki dolgokat csinálnak. Azonban mi sem kellemetlenebb, mint amikor ezt az Oscar-gálán teszik, amit hát valljuk be, egyhamar nem felejt el senki.

A 10 legkínosabb Oscar-pillanat, amit soha nem felejtünk el
Fotó: Getty Images

Íme a 10 legcikibb Oscar-pillanat:

1. Jennifer Aniston és a kellemetlen közönség

Angelina Jolie és Brad Pitt
Fotó: Profimedia

2009-ben, öt évvel a Brad Pittel való válásuk után volt férje és Angelina Jolie előtt kellett díjat átadnia Anistonnak az Oscar-gálán. A helyzet kellemetlen volt, ez pedig Angelina arcán és a közönségen is egyértelműen látszott.

2. Jennifer Lawrence elhasalása

Jennifer Lawrence
Fotó: giphy

2013-ban Jennifer Lawrence számára nehezen indult a "Legjobb színésznő" címének birtoklása, ugyanis félúton a díj átvételéhez, elhasalt a lépcsőn. Néhány másodperc után persze összeszedte magát és átvette a díját a Napos oldalban nyújtott alakításáért.

Ilyen volt az első: 13 sztár élete legelső Oscar-gáláján

Ilyen volt az első: 13 sztár élete legelső Oscar-gáláján3. A téves bejelentés

Soha nem fordult még elő olyan kínos baki az Oscar-díjátadók történetében, mint 2017-ben. Az Oscar-díjas Warren Beatty kis hezitálással kikiáltotta a Kaliforniai álom című filmet a legjobbnak, a stáb pedig kivonult a színpadra. Jordan Horowitz, a film producere már végigmondta köszönőbeszédét, amikor bejelentették, tévedés történt, valójában a Holdfény című film kapta az Oscart. A stáb ezután kellemetlenül és csalódottan vonult le a színpadról.

4. Fordított szerepek

Fotó: Profimedia

2011-ben James Franco és Anne Hathaway volt az Oscar-gála házigazdája, és be is vetettek egy érdekes csavart. Fordított nemi szerepekben Franco szatén rózsaszín ruhában, Hathaway pedig szmokingban konferálta a díjátadót. A komikus próbálkozásuk nem nyűgözte le az embereket, sőt a történelem egyik legrosszabb Oscar-húzásának titulálták a szerepcserét. Sok kritikus úgy vélte, Hathaway erőlködött, Franco pedig nem próbálkozott elég keményen.

5. Björk tojásrakása a vörös szőnyegen

Björk
Fotó: Rexfeatures

Annyi biztos, hogy sokak szeme elkerekedett azon az Oscar-gálán, amire Björk hattyúruhában érkezett, a teljesség kedvéért pedig a tojást sem hagyta ki a szettjéből. A máig hírhedt ruhát a Modern Művészeti Múzeum őrzi.

6. A South Park alkotóinak kínos paródiája

Southpark alkotói
Fotó: Rexfeatures

A South Park alkotói, Trey Parker, Matt Stone és Marc Shaiman a 2000-es Oscar-gálára női ruhában érkeztek, a pláne pedig, hogy ezzel Jennifer Lopezt és Gwyneth Paltrow-t imitálták kínosan. Később el is ismerték, hogy savazásnak szánták a beöltözést.

7. Adrien Brody szenvedélyes csókja Halle Berry-vel

Miután Halle Berry bejelentette, hogy Adrien Brody nyerte a 2003-as Oscar-gálán a "Legjobb színész"-nek járó díjat, természetes volt, hogy nagyon boldog, de arra senki nem számított, hogy szájon csókolja Berryt. Egy interjúban elmondta, a csók nem volt tervezett, és arra gondolt közben, "Mi a franc történik?".

8. John Travolta, a tájékozatlan díjátadó

Amikor John Travolta 2014-ben felkonferálta Idina Menzelt, aki a Jégvarázsban énekelte Elsa szerepét, egyszerűen elfelejtette, vagy utána sem nézett, mégis hogy mondják a színész-dalszerzőnő nevét. Nagyjából azt sikerült mondania, hogy "Adele Dazeem", a közönség pedig érthető módon összezavarodott. Ennél kínosabb helyzetbe csak akkor került, amikor egy évvel később visszakapta a bakiját Idinától.

9. Sacha Baron Cohen hamvas húzása

Cohen A diktátor című filmben alakította Alden tábornokot, ezek után pedig jó ötletnek gondolta, hogy a 2012-es Oscar-díjátadóra teljes diktátori díszben érkezzen, méghozzá egy urnával. Miközben a vörös szőnyegen ecsetelte bizarr szettjének részleteit, a riporterre borította az urna tartalmát, vagyis hamvakat, amik vicceskedő elmondása szerint az elhunyt észak-koreai diktátoré voltak.

10. James Cameron fölényes beszéde

James Cameron, amikor megkapta a Titanicért a "Legjobb rendező" díját, saját filmjének híres mondatát sütötte el. A beszédének végén elkiáltotta magát: "Én vagyok a világ ura" - nos, ez Jack szájából egy kicsit jobban hangzott, Cameront inkább arrogánsnak titulálta a közönség.

Ez is érdekelhet

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő