Íme minden, amit A szolgálólány meséjének ötödik évadáról tudnod kell

A hosszú és izgatott várakozást követően hamarosan érkezik A szolgálólány meséjének ötödik évada, ennek örömére pedig elhoztuk az előzetest és minden fontos információt, amit érdemes tudnod a többszörösen Primetime Emmy-díjas sorozat folytatásáról. Ha pedig még nem fejezted be a negyedik évadot, akkor légy óvatos, mert ez a cikk rengeteg spoilert tartalmaz.

A szolgálólány meséjének ötödik évada szeptember közepétől lesz elérhető a Hulu és az HBO Max kínálatában
A szolgálólány meséjének ötödik évada szeptember közepétől lesz elérhető a Hulu és az HBO Max kínálatában
Fotó: Profimedia

Szeptember 14-én debütál a Hulu műsorán a A szolgálólány meséjének ötödik évada. A nagysikerű sorozat 2017 óta láncolja a képernyőhöz a közönséget, disztópikus jövőképének már a gondolatától is kiráz bennünket a hideg. A kanadai Margaret Atwood azonos című regényét feldolgozó sorozat főszerepében továbbra is a fagyos tekintetű Elisabeth Moss-t láthatjuk, aki egyben már producereli is a sorozatot és nem egyszer a rendezői székben is helyet foglal.

June Osbornnak sikerült megszöknie és újra találkoznia évek óta nem látott férjével, Luke-kal (O. T. Fagbenle). A harcnak azonban nincs vége – June hamarosan bosszúra éhesen tér vissza Gileádba és minden határ amit átlép, közelebb viszi őt a perem széléhez: „Vannak bűnök, amiket nem lehet lemosni” – hirdeti az új évad plakátja.

A szereplők közül Moira (Samira Wiley), Nick (Max Minghella), Joseph Lawrence parancsnok (Bradley Whitford) és Lydia néni (Ann Dowd) továbbra is feltűnnek majd a történetben, a Szívek szállodájából jól ismert Alexis Bledel azonban – akit eddig Emily szerepében láthattunk – nem tér vissza a folytatásban.

Sötétebb és komorabb, mint valaha

June-nak az ötödik évadban szembe kell néznie Fred Waterford (Joseph Fiennes) parancsnok meggyilkolásának következményeivel. Eközben a közte és az özvegy Serena Waterford (Yvonne Strahovski) közti konfliktus egyre feszültebbé válik, Gileád befolyása pedig elkezd Kanadába is beszivárogni.

Már a teaser előzetest látva is biztosak lehettünk abban, hogy egy minden eddiginél is sötétebb évad előtt állunk. „Azt akarom, hogy tudja: én tettem” – hangzik June vészjósló suttogása – élvezettel gyilkolta meg Fred Waterfordot és készen áll a végső összecsapásra Serena Waterforddal, sőt egész Gileáddal is, hogy visszakapja a kislányát. Az azonban biztos, hogy Gileád nem fogja annyiban hagyni, hogy egy szolgálólány végzett a parancsnokával. Áldassék a folytatás, nézd meg nálunk az előzetest!

Ez is érdekelhet

Kis mennyiségben csodaszer, nagy mennyiségben rákkeltő: csak okosan a fahéjjal!

Kis mennyiségben csodaszer, nagy mennyiségben rákkeltő: csak okosan a fahéjjal!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói