Ajándék az utolsó pillanatban: 9 könyv, ami biztos nincs meg neki

2018. december 19.
Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Néhányan elcsépelt ajándéknak tartják a könyvet, pedig valójában az egyik legszuperebb meglepetés. Persze, mindenki nagy gondot okoz, hogy olyan könyvet találjon, amit az ajándékozott még biztosan nem vett meg magának, nem olvasott.

Ajándék az utolsó pillanatban: 9 könyv, ami biztos nincs meg neki
Fotó: Shutterstock

Nem egyszerű megtalálni a tökéletes könyvet, most megpróbálunk néhány olyan kötettel segíteni, amelyek körül talán kisebb volt a felhajtás, de nagyon is izgalmasak:

Bjorn Berge: Eltűnt országok nyomában 1840-1970

Ez a különleges kiállítású könyv olyan országokat mutat be, amelyek eltűntek a történelem süllyesztőjében. Van amelyik egész sokáig, van olyan, ami csupán hónapokig létezett. Érdekes és meglepő zárványok ezek az országok a világtörténelemben. Sok illusztráció; térképek, bélyegek teszik kézzelfoghatóvá az eltűnt országok történetét.

Kinek ajánljuk? Mindenkinek, aki szereti a térképeket, a történelmet. Akár diáknak, vagy apukának, nagypapának is ideális választás lehet.

Cser Kiadó, 4995 Ft

Banai, Bánkuty, Suchman: 50 focisztori 30-asoknak

A Jó estét retro foci blog szerzői most egy kötetbe szedték a kilencvenes évek legérdekesebb, legmeghatározóbb focis történeteit, amire az akkor kamasz focirajongók mindig felkapták a fejüket. Két évtized múlva most összegyűtjve persze ezeket a történetek is egészen másképp lehet már szemlélni. Meghatározó játékosok és események szórakoztató tálalásban.

Kinek ajánljuk? Nem is kérdés, focimániásoknak, legfőképpen olyanoknak, akik a kilencvenes években voltak kamaszok.

Copy&Consulting, 3490 Ft

Rafik Schami: Szofia

Az arab tavaszt megelőző pillanatokban, Damaszkuszban játszódó történet egyszerre egy izgalmas kémregény, amely mindenféle szépítés nélkül, reálisan mutatja be a Közel-Kelet világát, Szíria erőszakkal, vallási fanatizmussal átitatott miliőjét, mégis egy perzselő szerelmi történet áll a regény központjában. Olyan könyv, ami nem csupán tökéletes szórakoztatást nyújt, de az olvasó úgy csukhatja be, hogy úgy érzi, hogy tanult is valamit a világról.

Kinek ajánljuk? Ha anyukád, vagy a nagymamád szereti az igényes szórakoztató regényeket, akkor tökéletes választás számukra.

Lábnyom, 4450 Ft

Apollóniosz Rhodiosz: Argonautika

Még a kiadója sem nagyon vesz tudomást erről a könyvéről, pedig valójában egy nagyon izgalmas kötet, hiszen a görög mitológia egyik leghíresebb történetét az aranygyapjú elrablását meséli el. Az időszámítás előtti harmadik században élő szerző négy énekből álló eposzát 140 év elteltével, természetesen új fordításban vehetik kezükbe a magyar olvasók. Igazi csemege.

Kinek ajánljuk? Magyar vagy éppen történelem szakos egyetemistáknak remek ajándék lehet, illetve olyanoknak, akik kifejezetten vadásznak a különlegességekre.

Corvina, 4500 Ft

3+1 ok, amiért az élmény a legjobb ajándék karácsonyra

3+1 ok, amiért az élmény a legjobb ajándék karácsonyra

Bergman 100 Szerkesztette: Gelencsér Gábor és Murai András

Idén ünnepelte a filmszerető világ a XX. század egyik legismertebb európai filmrendezőjének 100. születésnapját. Ingmar Bergman filmjei nélkül nem lehet elmesélni a mozi történetét, a centenárium újra ráirányította a rendező művészetére a figyelmet: A hetedik pecsét, A csend, a Persona, vagy a Suttogások és sikolyok ma már klasszikus alkotásoknak számítanak. Ez a kötet azzal tiszteleg Bergman művészete előtt, hogy egy kötetbe gyűjti a magyar írásokat, régieket és újakat a rendező filmjeiről, stílusáról.

Kinek ajánljuk? Természetesen mindazok, akik igazi filmőrültek örülni fognak ennek a könyvnek, de könnyen lehet, hogy szüleid, nagyszüleid is, ha szeretik és ismerik Bergman filmjeit.

Gondolat, 3500 Ft

Michelle Obama: Így lettem

Az egykori amerikai First Lady önéletrajza nem véletlenül szerepelt a világ minden táján a sikerlisták első helyén. Michelle Obama személyisége és élettörténete is magával ragadó. Túl azon, hogy egy olyan világba vezet be, ahová ritkán leshetünk be ilyen közelről, az elnökfeleség története igazán inspiráló női történet, és mindenkit arra biztat, hogy a nehézségek, az akadályok ellenére is bízzon magában, és valóban váljon azzá, akivé lenni szeretne.

Kinek ajánljuk? Első sorban a női olvasókat célozza meg, de őket kortól függetlenül, a barátnődnek éppúgy ideális, mint anyukádnak.

HVG Könyvek, 4900 Ft

Balogh W. Orsolya: A zodiákus lány

Ez a regény a szex és az ezotéria világába kalauzolja az olvasóját egy több szálon futó történetben. Vajon tényleg a csillagok szabják meg a sorsunkat? Vagy az egész horoszkóp és asztrológia nem más, mint hazugság és önámítás? Hogyan ismerhetjük fel a lelki társi és az ikerláng szerelmet? "Az olvasók tekinthetnek úgy a regényre, mint szórakoztató, pikáns, könnyed irodalomra, ami kikapcsolja és egy másik világba kalauzolja őket. Ugyanakkor egyfajta kézikönyv, hiszen rengeteget megtudhatnak a csillagjegyek szülötteiről" - mondta a szerző a könyvéről.

Kinek ajánljuk? Nem is kérdés: mindazoknak, akiket érdekel a spiritualitás, akik örömmel kalandoznak az ezotéria világában.

IPC, 3999 Ft

Sara Barnard: Törékeny barátság

Két barátnő kapcsolatát borítja fel fenekestül, amikor megjelenik egy új lány. A gyerekkoruk óta tartó barátságuk teljesen összezavarodik, amikor felbukkan a látszólag elképesztően vagány és laza Suzanne. Egy olyan év veszi kezdetét, ami tényleg mgváltoztatja a főszereplő Caddy életét.

Kinek ajánljuk? Ha van fiatalabb húgod, kamaszkorban lévő unokatestvéred, akkor ez az ő könyve. A kamaszkor és a felnőtté válás nehézségeiről szól ez a regény.

Tilos az Á Könyvek, 3490 Ft

Dr. Seuss: A Grincs

Mivel a karácsonyi időszak egyik legjobban várt filmje nyilván A Grincs, amiért rajongani fognak a gyerekek, ezért nem is kérdés, hogy ez a klasszikus mese könyv formában is nagy kedvence lesz az idei évnek, úgyhogy a film kis rajongóinak karácsonyfája alatt ott kell lennie ennek a könyvnek.

Kolibri, 2699 Ft

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Édes bosszúval tért vissza ez az elfeledett ruhadarab: igen, a capri nadrág menőbb, mint valaha

Édes bosszúval tért vissza ez az elfeledett ruhadarab: igen, a capri nadrág menőbb, mint valaha

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)