Az Oscar-jelölt ‘Sherlock Holmes’-al találkoztunk Los Angelesben

2022.március.9.

A Netflix exluzív partiján találkoztunk Benedict Cumberbatch brit színésszel, akit 2022-ben a legjobb férfi szereplő díjára is jelölt az Amerikai Filmakadémia. A színész a másik közelgő, nagy szakmai díjátadón a Critics Choice Award-on is versenyben van a legjobb férfi főszereplő kategóriában. Drukkolunk neki!

Az Oscar-jelölt ‘Sherlock Holmes’-al találkoztunk Los Angelesben
Fotó: Gettyimages.com

Bár Benedict Cumberbatch nevét akkor ismerte meg a nagyvilág, amikor BBC Sherlock sorozatában hét évig játszotta az ikonikus londoni nyomozó, Scherlock Holmes szerepét, ám a brit színész karrierje ezután is töretlenül szárnyalt felfelé. A színészt - 2015 után - most újra, Oscar-díjra jelölték, A kutya karmai közt című Jane Campion-filmben nyújtott átütő alakításáért.

A film forgatása során Jane Campion megkérte Benedictet és a filmbéli fivérét alakító Jesse Plemons-t, hogy táncoljanak együtt. A meglepő kérést a rendező azzal magyarázta, hogy ráhangolódjanak egymás dinamikájára. “Jane azt akarta, hogy érezzük meg egymás testmelegét, illatát, mindent… Ez a test, amit 45 éve ismerek, ezért hitelesnek kellett lennünk. Igazából nagyon rövid volt az egész és nem volt könnyű áttörni ezt a fizikális korlátot egyikünknek sem. De azt gondolom, hogy ez egy remek rendezői ötlet volt Jane-től, mert így valóban jobban átéreztük a karaktereink mélységét.” - osztotta meg élményeit velünk a brit színész a fogadáson.

A kiállítással egybekötött koktél-partin egyébként a film másik főszereplője, Kodi-Smit McPee is megjelent. A szintén - három kategóriában is - Oscar-díjra jelölt (és már Oscar-díjas) rendezőnő, Jane Campion viszont az utolsó pillanatban kényszerült lemondani a részvételét, mert a Covid-tesztje pozitív lett. A rendező így videó híváson keresztül jelentkezett be a sajtóeseményre, ahol mindenkit megnyugtatott, hogy az állapota nem súlyos és hozzátette: “Szívem szerint ott lennék veletek egy koktéllal a kezemben, ahelyett, hogy itthon üljek, karanténban. Még szerencse, hogy Benedict és Kodi-Smit képviselni tudja a filmet. ”

Az impozáns Los Angeles-i Casita Hollywoodban megrendezett kiállításon izgalmas válogatást láthattunk a film kellékeiből és jelmezeiből. A nyereg, a gyertyatartó, Kristen Dunst pink ruhája, Kodi-Smit McPee cowboy-viselete és a film szimbólumává vált papírvirágok (amiket haza is vihettünk) tették exluzívvá az eseményt.

A Critics Choice Award-ra március 13-án, vasárnap, míg az Oscarra március 27-én kerül sor idén. A kutya karmai közta Critics Choice Awardon tíz kategóriában, az Oscaron pedig tizenkét kategóriában száll versenybe a rangos filmes díjakért.

Szerző: Vida Virág

Ez is érdekelhet

Katalin hercegné és Vilmos nagy ölelkezése a herceg pólómeccsén annyira édes volt

Katalin hercegné és Vilmos nagy ölelkezése a herceg pólómeccsén annyira édes volt

G-Szex

Ideje elengedned az orális szex pornós kliséit, helyette erre az 5 dologra figyelj

Ideje elengedned az orális szex pornós kliséit, helyette erre az 5 dologra figyelj

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban