Betty White útmutatója az élethez, amitől csak még inkább felnézünk rá!

A december 31-én elhunyt kulturális ikon tiszteletére összeszedtük a színésznő legfrappánsabb mondatait az életről.

Betty White útmutatója az élethez, amitől csak még inkább felnézünk rá!
Fotó: Gettyimages.com

Két héttel a 100. születésnapja előtt hunyt el Betty White, az Öreglányok című sorozat és az amerikai televíziózás ikonikus sztárja. A színésznő az 1930-as években kezdte pályafutását, amely során nyolc Emmy-, egy Grammy-, valamint három SAG-díjat is kapott.

Lássuk tehát az alábbiakban azokat az idézeteket, amelyek kifejezik milyen mentalitással élte az életét Betty White, és amelyek bárkinek hasznos útmutatóként szolgálhatnak a mindennapokhoz:

SOHA NE VEDD MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐNEK A BARÁTSÁGOT

„Ahhoz, hogy egy barátság működjön, idő és energia kell. Ha szerencséd van találhatsz valami nagyszerűt, de csak akkor fog sokáig tartani, ha kellőképp megbecsülöd. A barátság nagyon kényelmes lehet, de ápold – ne vedd természetesnek.”

TALÁLD MEG A MÓDJÁT, HOGY NYOMOT HAGYJ A VILÁGBAN

„Mindenkinek szüksége van egy szenvedélyre. Ez teszi az életet érdekessé. Ha szenvedély nélkül élsz, anélkül mész végig az úton, hogy lábnyomokat hagynál.”

A SZERELMET NEM KÖNNYŰ MEGTALÁLNI

„Mindig szerettem az idősebb férfiakat. Egyszerűen vonzóbbak számomra. Persze az én koromban már nem sok maradt!”

A LOVAGIASSÁG EGY KIHALÓFÉLBEN LÉVŐ TULAJDONSÁG, AMIT ÉRDEMES MEGMENTENI

„Ha egy hölggyel sétál a járdán, akkor szívesen látom, ha a férfi megy az úttest felőli oldalon, hogy megvédje a hölgyet a forgalomtól. Én ezzel nőttem fel és utálom látni, hogy az ilyesmik kezdenek elveszni. Még mindig szeretem látni, ha egy férfi kinyitja az ajtót. Szeretem azokat a lovagias gesztusokat, amik kezdenek eltűnni. Ha régimódinak tűnök, az azért van mert annyi idős vagyok, amennyi! De ez csak udvariasság.”

NINCS JÓ VAGY ROSSZ MÓDSZER A GYÁSZ KEZELÉSÉRE

„Nincsen formula. Foglald el magad a munkáddal és az életeddel. Nem lehetsz professzionális gyászoló. Nem segít sem neked, sem másoknak. Tartsd az embert mindig a szívedben. Játszd újra a szép időket. Légy hálás az eltöltött évekért.”

SOHA NE BECSÜLD ALÁ A HUMORÉRZÉK EREJÉT

„Az számít, hogyan szemléled az életet. Ha könnyed vagy és nem veszed magad túl komolyan, akkor hamarosan megtalálod a humort a mindennapjaidban. Az pedig néha életmentő lehet.”

LÉGY MINDIG NYITOTT ÉS MARADJ KÍVÁNCSI

„Ne próbálj fiatal lenni, csak nyisd ki az elméd. Maradj érdeklődő. Nagyon sok olyan dolog van, amihez nem fogok elég sokáig élni, hogy megismerjem, de mégis kíváncsi vagyok rájuk.”

MINDIG TUDJ TÜKÖRBE NÉZNI

„Hazudhatsz bárkinek a világon és talán megúszhatod, de ha egyedül vagy és a saját szemedbe nézel a tükörben, nem tudod elkerülni az igazságot. Mindig legyél biztos abban, hogy bele tudsz nézni azokba a szemekbe. Ha nem tudsz, az nagy baj, kicsim.”

A MEGBÁNÁS IDŐPOCSÉKOLÁS

„Egyáltalán nem bánok semmit. Semmit. A legszerencsésebb öreg csajszinak tartom magam.”

A KOR CSAK EGY SZÁM

„Soha nem vagy túl öreg semmihez.”

MINDEN NAP EGY AJÁNDÉK

„Ha valakinek olyan szerencséje van, hogy jó egészséggel van megáldva, az öregedés nem lehet panasz. Nem meglepő, tudtuk, hogy el fog jönni – hozd ki belőle a legtöbbet. Lehet, hogy már nem vagy olyan gyors a lábadon és a tükörben lévő kép egy kissé kiábrándító, de ha még mindig működsz és nincs fájdalmad, akkor a játék neve legyen hála.”

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját