Mi történik, ha egy tetoválóművész, egy divattervező és egy fotóművész kap egy teherautónyi szemetet?

2022. június 25.
Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Különleges művészeti installációval találkozhatnak a Király utcába látogatók, ugyanis trash art kiállítás nyílt a belváros szívében. A Converse All Stars csapatának három fiatal művésze, Pólus Fanni tetoválóművész, Poprádi Flóra divattervező-vizuális művész és Matthias Ulz fotós-operatőr nem kis feladatot vállalt magára: monumentális montázzsal borítottak be egy teljes épületet.

 | Fotó: Matthias Ulz
Trash art kiállítás nyílt a belváros szívében | Fotó: Matthias Ulz

A feltörekvő fiatal tehetségek 10 napig összezárva, a Király utca 11. szám alatt található elhagyatott épület udvarán készítettek egyedi montázsokat használt molinókból, épülethálókból, valamint a bulinegyedben eldobált kupakokból és üres üvegekből. A régi falrészeket beborító alkotások a Gozsdu udvar szomszédságát színesítik egy ingyenesen látogatható kiállítás keretében.

A feltörekvő fiatal tehetségek 10 napig összezárva dolgoztak az alkotáson | Fotó: Matthias Ulz
A monumentális montázs beborítja a teljes épületet | Fotó: Matthias Ulz

Az alkotás nem jöhetett volna létre Sinkovics Ede képzőművész nélkül: a nemzetközileg elismert trash art művész segítette a Converse All Starok munkáját, és ő maga is részt vett az alkotási folyamatokban. „Mindig jó, ha van néhány lelkes fiatal, aki nem fél az új kihívástól. Vállalja, hogy értéket tud teremteni és a munkáján keresztül kapcsolódni tud más alkotókkal. A Converse Create Next művészei falakat terítettek be nagyszerű, pozitív gondolatokkal, őszinteséggel. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ismét egy upcycling, fenntartható műhelyben vezethettem tehetséges fiatalokat” ‒ mondta a képzőművész.

Sinkovits Ede képzőművész segítette a fiatalok munkáját | Fotó: Gresó Eszter

Az évek óta lakatlan ház, amelyet a kiállítás helyszínéül választottak, közvetlenül a bulinegyed szívében található. A romos épület udvarán bújik meg a kerület művelődési központja, így a fiatal művészekből álló csapat úgy érezte, ez lesz a megfelelő helyszín egy kulturális Oázis létrehozására. A K11 központ udvara és az épület üres utcafronti kirakatai tökéletes lehetőséget biztosítottak ahhoz, hogy a fiatal alkotók megmutassák, a régi, elhasznált dolgokból is lehet értéket teremteni.

Az alkotás az épület üres utcafronti kirakatait is beborítja | Fotó: Matthias Ulz

„Láttam már installációkat hulladékból, de most értettem meg igazán, hogy milyen nagy az értéke. Hiszen ez az anyag már keresztülment valamin, volt egy teljesen más jelentése, emberekkel találkozott és most művészetté változik. Szerintem ez csodálatos” – mondta Pólus Fanni, az egyik alkotó.

Pólus Fanni tetoválóművész | Fotó: Matthias Ulz

A 10 napig tartó kemény munka alatt a különböző művészeti ágakban szárnyaikat próbálgató fiatalok rengeteg szakmai és emberi nehézséggel néztek szembe. „Valódi önismereti utazás volt ez a tíz nap, amit összezárva az alkotással töltöttünk. Mivel félig nicaraguai vagyok, félig magyar, így általában minden, amit csinálok, az a kontrasztokra épül. Ez esetben a különböző színeket, mintákat, formákat ütköztettem, ami nagyon izgalmas kihívás volt. Élveztem, hogy felfedezhettem, megismerhettem, majd a hétköznapi anyagot kidolgozottabbá formálhattam” ‒ mesélte Poprádi Flóra.

Poprádi Flóra divattervező-vizuális művész | Fotó: Matthias Ulz

Az alkotási folyamatról képek és videók is készültek, amelyek elérhetőek a Converse Magyarország Instagram oldalán is. Ezek elkészítését a CX Artist Series kampány egyik résztvevője, Matthias Ulz vállalta magára. „Egy óriás kihívás volt számomra, hogy a vizuális művészetemet kiterjeszthettem a fizikai térben és olyan új eszközökkel mutathattam meg a gondolataimat a világnak, ami előtte teljesen idegen volt számomra. Az alkotótársaim, segítőink és Ede segítségével egy felejthetetlen projektben vehettem részt – mondta Matthias Ulz.

Matthias Ulz fotós-operatőr | Fotó: Matthias Ulz

A Converse CX Artist Series kampány keretein belül készült kiállítás egész nyáron ingyenesen megtekinthető a Király utca 11. szám alatt.

Helyszín: K11 udvar, VII. Kerület, Király utca 11.

A Converse All Star programja a fiatal tehetségek támogatására és segítésére jött létre. A Converse célja, hogy a fiatalokat végig kísérjék életük egyik legfontosabb állomásán, amely során megtalálhatják saját útjukat és kifejezhetik valódi önmagukat. Az All Star csapat tagjai mind különleges és egyedi személyiségek, akik hűen reprezentálják a Converse márka alapértékeit. Egy összetartó közösség, ahol igazán számíthatnak nemcsak a márkára, hanem egymásra is.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A minőségi alvás igenis tanulható, mutatjuk hogyan

glamour plusz ikon A minőségi alvás igenis tanulható, mutatjuk hogyan

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)