Dakota Johnson új filmjét is láthatod a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon

2016.április.7.

Április 7-16 között immár 23. alkalommal jelentkezik Budapest egyik legrégebbi és legnagyobb várakozással övezett filmes eseménye, a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Tíz napon keresztül öt budapesti helyszínen összesen 42 filmet láthat a közönség, a rendezvénynek idén is kiemelt helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház, ahol 15 rendkívüli alkotást nézhetnek meg az érdeklődők.

A Titanic szervezői a korábbi évekhez hasonlóan a versenyprogramon kívül öt szekcióba rendezték az idei válogatást: Fesztiválkedvencek, Amerikai függetlenek, Ázsiai szelek, A sötét oldal és Filmdokk. Ahogy Allan Sørensen programigazgató fogalmazott: a szervezők célja, hogy izgalmas, friss és gondolatébresztő alkotásokat juttassanak el a magyar közönséghez, valamint megmutassák, milyen változatos és sokféle napjaink filmművészetének műfaji, stílus- és témabeli merítése. Reményei szerint a filmszerető közönség minden tagja talál majd kedvére valót a Titanicon.

Április 7-én, csütörtökön este 8 órakor a velencei fesztiválon díjazott Tanna című filmdráma vetítésével veszi kezdetét a fesztivál. A film egy csendes-óceáni törzs világába enged betekintést, és a törzs szigorú hagyományaival szembeszálló fiatal szerelmespár történetét meséli el. Az eredeti nyelven, magyar és angol felirattal látható alkotás megtörtént események alapján készült, szereplői pedig vanuatui őslakosok. A fesztivál nyitófilmjét még két további alkalommal is vetítik az Urániában.

A fesztiválprogramból olyan további alkotásokat láthatnak az érdeklődők itt, mint az izlandi Madárkák, vagy Fliegauf Bence Liliom ösvény című alkotása, április 15-én pedig a Titanic záró gáláján az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében hirdetik ki, hogy a háromtagú nemzetközi zsűri a 9 versenyfilm közül melyiknek ítélte oda a Hullámtörők-díjat. Ezt követően a Velencében Arany Oroszlán-díjra jelölt A Bigger Splash című filmmel zárul a fesztivál. A Dakota Johnson, Ralph Fiennes, Tilda Swinton és Matthias Schoenaerts főszereplésével készült olasz-francia produkcióban a vágy, a féltékenység és rock and roll ölt testet a perzselő földközi-tengeri nap alatt.

dakota johnson

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vagy magyar tolmácsolással vetítik. Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és honlapján, diákok és több előadásra jegyet váltók részére kedvezményes áron. A részletes program és filmismertetők a http://www.urania-nf.hu honlapon olvashatók. A Titanic filmfesztivál teljes programja pedig a hivatalos oldalon található: http://titanicfilmfest.hu/hu

A mi kedvenceink a következők, ezeket biztosan nem hagyjuk ki a filmfesztiválon a fent említett alkotások mellett: A hegedű tanár, A nevem Emily, Apa és lánya, Blur: New World Towers, Experimenter, Hogyan játszuk ki az ellenfelünket?

Ez is érdekelhet

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról