Earthshot-díj: Vilmos herceg tervei a klímaváltozás ellen

Az Earthshot-díjról beszél az utóbbi napokban mindenki, hiszen nagyon fontos üzenete van. Tudj meg róla többet te is.

Earthshot-díj: Vilmos herceg tervei a klímaváltozás ellen
Fotó: Gettyimages.com

Sajnos mindenki tudja, hogy környezetünk mennyire bajban van. A klímaváltozás már régen elkezdődött és a legnagyobb változásokat is ebben a pillanatban kellene elkezdeni ahhoz, hogy a katasztrófát el tudjuk kerülni. Éppen ezért hozta létre Vilmos herceg az Earthshot-díjat, amivel az embereket arra szeretne ösztönözni, hogy igenis tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megmentsük bolygónkat.

Most először nem Katalin hercegné, hanem Vilmos herceg szettjéről nem tudjuk levenni a szemünket

És ki más is lehetne a kezdeményezés másik frontembere, mint David Attenborough, aki Vilmos herceggel együtt hozta létre 2020-ban a díjat. Attenborough már évek óta az egyik legismertebb ember, ha klímaváltozásról és környezetvédelemről van szó. Emiatt sem volt kérdés, hogy ha egy újabb környezetvédő program indul el, akkor ő valahogyan abban részt vesz majd.

Az első rendezvényt Londonban az Alexandra Palace-ban tartották, ahol olyan környezetvédelemben is aktív hírességek, emberek tűntek fel, mint Emma Watson, akinek hosszú ideje ez volt az első vörös szőnyeges megjelenése. Az előadók között pedig olyan nevek jelentek meg, mint Coldplay, Yemi Alade, Ed Sheeran, KSI és Shawn Mendes.

Mi is az az Earthshot-díj?

Egy verseny, amelyben azokat az embereket díjazzák, akiknek a legjobb ötleteik és technológiai megoldásuk van arra, hogy minél hatékonyabban védjük környezetünket. A díj pedig 1 millió font. Az ötletet John F. Kennedy Moonshot nevű programjáról formázták, amiben akkor a holdra szálláshoz kerestek megoldásokat.

Az eseményt egészen 2030-ig tartják majd meg és ez időig szeretnének 50 különböző megoldást találni a Föld környezeti problémáira.

A nyerteseket öt kategóriában választják meg: a természet védelme és helyreállítása, a levegőnk megtisztítása, az óceánok felélesztése, a hulladékmentes világ megteremtése, és a klíma helyreállítása.

A verseny célja pedig, hogy inspirálják az embereket arra, hogy ők is tegyenek a környezetükért, és együtt, összedolgozva egy jobb világot alkossanak.

Hol és mikor tartják a következőt?

Az első esemény október 17-én Londonban kapott helyet és minden évben más helyszínen tartják majd. Illetve a következő évi díjra a jelentkezés november 1-vel már el is kezdődik

Az idei nyertesek:

Természet védelme és helyreállítása:

  • Costa Rica

Levegőnk megtisztítása:

  • Takachar, India

Óceánok felélesztése:

  • Coral Vita, Bahamák

Hulladékmentes Világ megteremtése:

  • The City of Milan Food Waste Hubs, Olaszország

Klíma helyreállítása:

  • AEM Electrolyser, Thaiföld/Németország/Olaszország

Ez is érdekelhet

Mi a hatása az ezer éve nem látott bolygóegyüttállásnak az életedre?

Mi a hatása az ezer éve nem látott bolygóegyüttállásnak az életedre?

G-Szex

6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz a párodhoz

6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz a párodhoz

Szépséghírek

Így lehet tökéletes a frufrud a hajtípusodnak megfelelően

Így lehet tökéletes a frufrud a hajtípusodnak megfelelően