Eke Angéla első fotókiállítását látnod kell!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Április 26-án nyitja meg kapuit Eke Angéla analóg fotókiállítása, amelynek a TOBE Gallery ad otthont, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül. A Trojka Színházi Társulás újonnan érkező, SZX_MCHN, avagy vágyaink meghurcoltatása című zenés színházi showműsor témájából építkező „egy-más” fotókiállítás egy örömjáték a valóság színpadán, filmre fotózva.

Eke Angéla fotókiállítása megtekintése remek program
Eke Angéla fotókiállításának megtekintése remek program
Fotó: Eke Angéla

Eke Angéla színész kollégáit örökítette meg az otthonaikban, a nemi szerepek felcseréléséből fakadó felhőtlen játék lehetőségét megadva nekik. Az első Eke Angéla fotókiállítás kihagyhatatlan kulturális program!

Eke Angéla színésznő ezúttal saját, analóg fotóival áll a nyilvánosság elé, melyeket április 26. és május 4. között lehet megtekinteni. A képeket a Trojka Színházi Társulás SZX_MCHN, avagy vágyaink meghurcoltatása című produkció alkotóinak bevonásával készítette, a színdarab koncepciójára reflektálva.

Eke Angéla fotókiállításának anyaga a Trojka Társulat előadásával párhuzamosan készült
Fotó: Eke Angéla

„Színészként a perspektívaváltás és a fotópapíron megjelenítendő érzékeny, valódi lelki mozzanatok megörökítése olyan, mintha kézzelfoghatóvá tenném a pillanatot, ami így már mindig velünk marad. Letagadhatatlan, éppen ezért fejlődésül szolgálhat. Alkotótársaim intim, otthoni közegükben egy hozzátartozójukkal együtt szerepelnek a fotókon, a nemi szerepek felcserélését a lelki játék eszközeivel jelenítjük meg. A képek szereplői a komfortérzetből fakadó zavart vagy éppen ideális állapotot sugározzák. A filmes fényképezőgéppel dokumentált helyzetek a totális valódi érzelmeket és tekinteteket tükrözik anélkül, hogy kontrollálnák azokat. A SZX_MCHN, avagy vágyaink meghurcoltatása című előadás egy zenés színpadi showműsor ismert popslágerekkel, izgalmas színészi játékkal, zavarba ejtő, személyes, olykor drámai, máskor humoros monológokkal, bátor és egyedi jelmezekben. A témából építkező "egy-más" fotókiállítás szintén egy örömjáték a valóság színpadán és egy performansz, amiben a nézők kezébe kerül a lehetőség milyen mértékben legyek nő és férfi. De ez vajon kimérhető patikamérlegen?” – vélekedett Eke Angéla.

Koncepció és fotók: Eke Angéla, Fényképész mentor: Lőrincz Márk, Make up artist: Mezei Virág, Styling: Lakatos Márk, Styling asszisztens: Kalmár Emese, Installáció: Matók Zsuzsi, Konzulens: Mucsi Emese

A program a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Budapest Brand közreműködésével valósul meg.

TOBE CABINET Budapest, 1088. Bródy Sándor u. 36.

2023. április 26. - május 4.

Szerdától péntekig 14.00-18.00

Szombatonként 11.00-19.00

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 egyszerű szokás, ami segít, hogy tovább élj

5 egyszerű szokás, ami segít, hogy tovább élj

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője