Epres Panni, Iszak Eszti és Gelencsér Tímea kalauzoltak el minket a Miss Balaton világába

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Miss Balaton csapatának naptárfotózásán jártunk a Maldív-szigeteken, ahol bepillantást nyertünk a modellek és szépségkirálynők életébe. Epres Panni, Iszak Eszti és Gelencsér Tímea, a verseny mentorai kalauzoltak el minket a Miss Balaton világába.

A Miss Balaton csapatánál mindenki segíti a másikat
A Miss Balaton csapatánál mindenki segíti a másikat

A szépség nem minden! A női összetartás és egymás támogatása például sokkal fontosabb a mindennapokban és a versenyben egyaránt.

Mi a tapasztalatotok, jelen van a női összetartás a verseny során?

Eszti: Vannak olyan barátságok, amik hat-hét évvel ezelőtt születtek a Miss Balaton során, és a mai napig tartanak. Azt látom, hogy nagyon nagy összetartás alakulhat ki a lányok között egy ilyen versenyhelyzetben is. Persze azt nem felejthetjük el, hogy mindenki ugyanarra a címre pályázik, ezért mindig voltak olyanok, akik között kialakultak kisebb konfliktusok. Úgy gondolom, hogy ez valahol normális. Szerencsére inkább pozitív példákat láttam ebben a nyolc évben, olyanokat, melyekből egyértelműen kiderült, hogy a legtöbben az összetartásra törekednek.

Panni: Itt sincs több rivalizálás, mint az élet bármelyik más területén. Majdnem harminc éve dolgozom ebben a szakmában, és sokszor megkaptam a kérdést, hogy megy-e harc a lányok között. Ugyanúgy jelen van az összetartás, a barátság, de az ellentétek is. Nyolc éve vagyok Miss Balaton-mentor, és úgy látom, hogy ez egy olyan összetartó csapat, ahol mindenki segíti a másikat. Azok a lányok, akikkel a 2022-es naptárt fotóztuk, mondhatjuk, hogy a keménymag: itt már tényleg nincs rivalizálás, mindenkinek az a feladata, hogy kihozza saját magából a maximumot.

Tímea: Ahogy Panni is mondta, nagy általánosítás az, hogy a szépségkirálynők között biztosan cicaharcok dúlnak. A válogatás során a zsűri egyáltalán nem csak azt nézi, hogy ki milyen külső adottságokkal rendelkezik, hanem azt is, hogy milyen a személyisége. Sokat beszélgetnek a lányokkal, és kiszűrik azokat, akik rosszindulatúak. A tizenkét döntős lány közé már csak olyan jut, aki segítőkész és értékeket képvisel.

Mindannyiótok válaszából kiderül, milyen fontos számotokra egymás támogatása. Titeket kik támogatnak az utatok során?

Panni: Elsősorban a családjától kell támogatást kapnia annak, aki erre az útra lép. A modellvilágban ez azért kifejezetten fontos, mert már tizenévesen kezdik a munkát, amikor még a szülői felügyelet és védelmezés nélkülözhetetlen. Vannak buktatók, de idővel kialakul az a szakmai kör, akikkel megbízunk egymásban, és segítjük a másikat. A Miss Balaton csapatában is ilyen emberekkel vagyok körülvéve, és úgy érzem, együtt fejlődünk.

Tímea: Ebben a csapatban mindenkinek megvan a saját területe, és tudjuk, hogy ha mindenki beleteszi a saját részét, úgy vagyunk a legerősebbek. Együtt. Ha csak hármunkat nézzük mint mentorokat, Panni az, aki modellként a csúcsra jutott, Eszti, aki az egészséges életmód és a divat világában mozog leginkább otthonosan, az enyém pedig a sportosabb vonal. Azért tudjuk egymást támogatni, mert amellett, hogy van egy közös pont az életünkben, a Miss Balaton, kiegészítjük egymást.

Eszti: A Miss Balaton esetében az válhat igazi csapattaggá, aki segíti a másikat, aki jót akar. Egyszerűen kilökjük magunk közül a rosszindulatú embereket. De úgy gondolom, hogy más területeken is lelepleződik egy idő után az, aki bomlasztja a társaságot, és negatív. Közhelyesen hangzik, hogy nem csupán a szépség fontos, de tényleg igaz. Ha csak a saját példánkról beszélünk, elmondhatjuk, hogy nem szeretnénk olyan emberrel dolgozni, aki hátráltatja a munkánkat azzal, hogy rosszindulatú és toxikus. Próbálunk egy olyan Miss Balaton-családot létrehozni, ahol nincsenek ilyen emberek. Szerencsére nekünk nyolc év alatt sikerült megtalálnunk azokat a lányokat, akik építik ezt a csapatot. Ezért mondhatjuk, hogy hatékonyan, teljes erőbedobással tudunk együtt dolgozni, ráadásul nagyon jól is érezzük magunkat együtt, és segítjük egymást.

Gyakran találkoztok előítéletekkel?

Panni: Bízom benne, hogy erre a kérdésre egyszer majd nemmel válaszolhatunk. Addig viszont meg kell tanulnunk szeretettel és kedvességgel, előítéletek nélkül fordulni egymás felé. Sokan gondolják még mindig, hogy ha valaki a külsejéből él, az nem lehet intelligens, így a modellek szinte mindig a mínuszról indulnak.

Eszti: A szépség előnyökkel és hátrányokkal is jár. Szerintem sokan találkoznak ezzel életük során, beskatulyázzak az embert azért, mert úgy ítélik meg, hogy csinosabb külsővel van megáldva. Én is találkoztam ezzel. Sokszor hallok róla, hogy valakit irigység miatt nem választanak ki egy munkára. Ez sajnos egy létező jelenség, de reméljük, azáltal, hogy egyre többet hallunk a médiában is a negatív diszkriminációról, nemsokára teljesen kikopik. Az a baj, hogy aki külső alapján ítél meg, azt egyáltalán nem érdekli, hogy mi van a fejedben, milyen végzettséged van, miben vagy tehetséges, mi az érdeklődési köröd. Sokszor esélyt sem kapunk arra, hogy megmutassuk, hogy nem csak ennyi van bennünk.

Tímea: 2016-ban szépségkirálynőként ismert meg az ország. Ez természetesen, ahogy lenni szokott, számos előítéletet is magával hozott. Sokan, akik nem ismertek személyesen, elkönyveltek kényes, felszínes embernek, akinek a legnagyobb erénye, hogy szép. Ezért is gondolom úgy, hogy jó döntés volt, amikor versenyzőként részt vettem az Exatlonban, hiszen, aki nem teljes rosszindulattal szemlélt, az valószínűleg leszűrte, hogy egyáltalán nem ilyen vagyok. A sárban kúsztam-másztam, olyan dolgokat csináltam, amit egy szépségkirálynőről addig el sem tudtak képzelni. Ez jó példa volt arra, hogy miért nem érdemes senkit beskatulyázni. Ezt követően rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, és örültem, hogy ezt az oldalamat is megmutathattam. A sportmúltam megtanított, hogy kitartónak kell lenni. A kitartáshoz pedig az is hozzátartozik, hogy az álmainkat nem szabad feladni a negatív vélemények miatt. Szerencsére az évek során én már megtanultam, hogyan ne foglalkozzak velük.

A cikk eredetileg a GLAMOUR 2022-es áprilisi számában jelent meg.

Fotó: Zsolnai Péter

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Kulcsdarabok az őszi-téli szezonra!

Kulcsdarabok az őszi-téli szezonra!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ilyen a tökéletes szépség-nap: fűszerezd meg egy kis luxussal! (x)

Ilyen a tökéletes szépség-nap: fűszerezd meg egy kis luxussal! (x)

PR

Kiderült: Lékai-Kiss Ramóna elárulta, miért ilyen gyönyörű az arcbőre (x)

Kiderült: Lékai-Kiss Ramóna elárulta, miért ilyen gyönyörű az arcbőre (x)

PR

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

PR

Álomból valóság: Hogyan valósíthatjuk meg a céljainkat néhány alapvető lépésben? (x)

Álomból valóság: Hogyan valósíthatjuk meg a céljainkat néhány alapvető lépésben? (x)