Exkluzív interjú Gordon Ramsay-vel: az Új utakon című sorozatának 2. évadjáról mesélt

2020.szeptember.7.

Gordon Ramsay Tasmania szigetére utazik, hogy felfedezze a helyi ízeket és alapanyagokat. Az autentikus összetevők beszerzése azonban a vártnál nehezebb feladatnak bizonyul: a tökéletes végeredmény elérése érdekében a sztárséfnek többek közt különleges fűszernövényeket kell gyűjtenie egy mérgeskígyókkal teli bozótosban; cápáktól hemzsegő vízbe kénytelen merülni, hogy langusztát fogjon; és még egy hidroplánozás is vár rá, lévén az áhított pisztrángok élőhelye másként nem közelíthető meg.

A tegnap bemutató után vasárnaponként délután 14.00-kor tekinthetők meg a sorozat egyes részei szeptemberben és október végéig.

John Kroll, az Új utakon rendezője elmondta, hogy miért épp Tasmániát választották a műsor második évadjának első epizódjaként: Úgy vélem Tasmánia befogadható és egyben érdekes az emberek számára. Nem szerencsés egy fura, őrült helyet bemutatni elsőként. Tasmánia neve ismerősen cseng az embereknek, de alig tudnak róla valamit. Ráadásul sokan odáig vannak Ausztráliáért. Illetve azt tudtuk, hogy érdemes ott forgatni, ugyanis a gasztronómia és a hozzávalók egyszerűen fenomenálisak arrafelé. Az ételeken keresztük, valamint a helyi séfek és emberek megszólaltatása által pedig megismerhetjük az ottani kultúrát és hagyományokat is.

<˘˘˘˘/>Interjú Gordon Ramsay-vel˘˘˘˘

Mi teszi egyedivé, rendkívülivé az ételt Tasmániában?

Tasmánia egy kicsi sziget, szinte a világ végén. A világ többi részéhez képest ez még egy érintetlen világ. Az ételek alapanyagai frissek, ráadásul teljesen különböznek minden mástól. Egy Tasmániában honos borsfajtával főztünk, amitől teljesen más íze lesz az ételeknek, de azt is megtanultam hogyan kell elkészíteni az oposszumot.

Milyen élménnyekkel gazdagottál Tasmániában?
Ismét rájöttem arra, mennyire szeretek a természetben tartózkodni, és azzal együtt, összhangban élni. Eszméletlen jó érzés, ha az ételhez minden hozzávalót magunk teremtünk elő.

Most sajnos nem lehet utazni, addig is álmodozhatunk és tervezgethetjük a következő nyaralásunkat. Adnál pár tippet mit érdemes megnézni Tasmániában?
Remek, ha találunk egy helyi utazási irodát, vagy megismerkedni helyiekkel, akikkel együtt halászhatunk, és eltölthetünk pár napot egy halászhajón. Nekem az egy hatalmas élmény volt. Illetve az egyik városban, Hobartban, fantasztikus termelői piac van, "Farm Gate Market" néven találjuk meg. Érdemes Hobartban megebédelni, rengeteg jó éttermet találtam, aztán ellátogatni egy whisky-főzdébe. Ezután érdemes komppal átmenni a közeli Brunny-szigetre is. Ott ajánlom a sajtmanufaktúrát, ahol elképesztően jó sajtokat kóstolhatunk: Bruny Island Cheese Co.

Milyen éttermeket fedeztél fel, ahová valóban megéri betérni?

Ha valaki Tasmániában jár feltétlenül keresse fel ezt az éttermet: The Agrarian Kitchen. Ez körülbelül negyven perc autózásra van Hobarttól. Ráadásul az odavezető út gyönyörű. Egy folyó mentén visz az út, valamint számos kis, antik tárgyakat áruló üzletek és sörfőzdék mellett. A helyi sörök kóstolását ne hagyja ki senki!

Melyik étel reprezentálja a legjobban Tasmániát?
Amikor Franklinben voltam, akkor grilleztünk egy úgynevezett blacklip abalone kagylót nyárson és tokaszalonnát. Vajmártás is készítettünk hozzá, helyi alga és kagyló felhasználásával. Számomra ez mutatja legjobban milyen különleges Tasmánia, és milyen hihetetlen dolgokhoz juthatunk ott hozzá.

Ez is érdekelhet

Halloween sütik: borzold fel a kedélyeket a legjobb laktóz-és gluténmentes receptekkel!

Halloween sütik: borzold fel a kedélyeket a legjobb laktóz-és gluténmentes receptekkel!

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.