Exkluzív: Találkoztunk a világ legcukibb űrlényével, Baby Yodával

2022. június 4.
Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Csillagok háborúja rajongóinak Kánaánjában jártunk a múlt hétvégén a kaliforniai Anaheimban.

Exkluzív: Találkoztunk a világ legcukibb űrlényével, Baby Yodával
Fotó: Getty Images

A hatalmas rendezvényre Baby Yodát a Csillagok háborúja Univerzum népszerű Mandalóri sorozatának alkotói és világsztár főszereplői, köztük a sorozatbeli “apukái” is elkísérték - Jon Favreau, Dave Filoni, Pedro Pascal, Rosario Dawson, Lateef Crowder, Gina Carano, Carl Weathers, Giancarlo Esposito, és Boba Fett, vagyis az új-zélandi színész, Temuera Morrison.

Világsztárok, több mint 11.000 rajongó és száznál is több sajtómunkás részvételével rendezték meg az idei Star Wars Celebrationt a kaliforniai Anaheimban május 26-30. között. Az első napon a Star Wars filmeket gyártó Lucasfilm egy hatalmas showcase keretében adott exkluzív betekintést a soron következő Star Wars Universum alkotásaiból az anaheim-i Convention Center óriási Celebration arénájában. A szervezők szándékoltan nem jelentették be a sztárvendégeket, de a jól értesült rajongók tudták, hogy világsztárok fognak feltűnni a színpadon.

John Williams és Harrison Ford
Fotó: Getty Images

A csordultig telt arénában élőben csendült fel a Star Wars eredeti főcímdala, amelyet maga a zeneszerző, John Williams vezényelt. Külön érdekesség, hogy a zenekar első hegedűse a magyar Mező László volt, aki közvetlenül a színpadra lépő Harrison Ford mögött volt látható és hallható. (Harrison Ford volt az első valódi Star Wars sztár, aki a filmbeli Han Solo karakterét tette világhírűvé.) Az eseményen megjelent Kathleen Kennedy, a LucasFilms vezérigazgatója, Ewan McGregor, Hayden Christensen színészek és a Mandalóri alkotói, Jon Favreau és Dave Filoni is.

Ewan McGregor és Hayden Christensen
Fotó: Getty Images

A harmadik nap újabb meglepetést tartogatott a felajzott rajongók számára, mert ezen a napon főleg a Mandalóri és az Obi-Wan Kanobi körül zajlottak az események. A Mandalóri címszereplője Pedro Pascal mellett a sorozatot világszerte pillanatok alatt elképesztően népszerűvé tevő Baby Yoda is ‘megjelent’ a Celebration aréna színpadán. Ebben a pillanatban egyszerre lendültek a magasba a fénykardok a felzúduló, álló ováció közepette. Az automatikusan vezérelt Baby Yoda lelkesen integetett a rajongóknak és be kell vallani, hogy extra cuki volt élőben is. A sorozatbeli apukák is mindannyian a kis űrlény köré gyűltek. Csak egy érdekesség, hogy a sorozat tavaly 15 Emmy-jelölést kapott, illetve 60 millió Disney+-előfizető nézte rendszeresen a sorozatot, amely messze túlszárnyalta a stúdió várakozásait, ugyanis úgy tervezték, hogy ezt a számot négy év alatt érik el. Néhány hónap alatt sikerült.

Dave Filoni a Mandalóri, a Book of Boba Fett és az Ashoka producere, illetve a Mandalóriban debütáló színész (előtte leginkább szinkronszínészként dolgozott) így emlékszik vissza a sorozat premiere előtti várakozásra. “Emlékszem, számoltam a napokat, hogy mutassuk már végre be a sorozatot, mert a legkínzóbb dolog a várakozás volt, hogy hogyan fogja venni a közönség. Azt éreztem, hogy akkor legalább már nem kell ezen tovább agyalnom, mert ahogy közeledett az idő, egyre csak ez foglalkoztatott.”

Arra a kérdésre, hogy hogyan látja a sorozat jövőjét, Dave Filoni mindössze annyit válaszolt: “Még többet!” Jon Favreau - a sorozat showrunnerje és egyben a másik producere is - a Disney felé tett egy gesztust: “Ma, az Instagram világában, minden azonnal elterjed. A sorozatok új részeire sem kell sokat várni, streemingelhető minden és hamar kiderül, hogy szereti-e a közönség. Én annak örülök a legjobban, és nagyon hálás vagyok a Disney+ streaming rendszerének, hogy ezáltal minden egyidőben elérhető, a rajongók nem csak a Mandalórit tudják nézni, hanem hozzáférnek a Star Wars Univerzum minden részéhez, a régi Star Wars Filmekhez és az animációkhoz is és így mindenhol növelik a nézőszámot.”

Pedro Pascal és Jon Favreau
Fotó: Getty Images

Lateef Crowder inkább a jófej szerepét vállalta ezen a napon és egy backstage sztorival szórakoztatta a közönséget. “Volt egy vicces történet… úgy három-négy évvel ezelőtt. Már körülbelül hat hónapja próbáltuk a harcjeleneteket Pedroval (Pedro Pascal - a címszereplőt alakító Mandalóri - a szerk.) és teljesen ki voltunk égve, nagyon el voltunk fáradva. Az egyik próba előtt megkérdeztem, hogy ‘Na, Pedro, készen állsz a bemelegítésre?’ És ő azt válaszolta, hogy ‘Tudod mit, igen, ha ebédre végre hamburgert eszünk.’ Ugyanis diétán voltunk már több hete, nagyon ügyelnünk kellett a súlyunkra.”

Rosario Dawson
Fotó: Getty Images

Rosario Dawson 2020 óta a csapat része, Ashoka Tano-ként. A Mandalóriban, a Boba Fett könyve minisorozatban és a most forgó Ashóban játszik. A színésznőnek ez volt az első Star Wars Ünnepe. “Bizony, ez az első Star Wars Ünnepem!" - mondta, majd pár percig nem jutott szóhoz a több ezres tömeg ovációjától - “Úgy volt, hogy el sem tudok jönni az Ashoka miatt. Tegnap este fejeztük be forgatásokat, még elég erős izomlázam van a jobb kezemben…” - tette hozzá nevetve a karját rázogatva.

"Éppen a szülinapomon, május 9-én kezdtünk forgatni, tegnapig tartott, épp három hét volt. Fáradt vagyok, de nagyon örülök, hogy itt lehetek!” - Rosario Dawson kis idő múlva felállt és bejelentette, hogy eljött vele egy meglepetés-vendég is. “Gyere, gyere! Bátran!” - szólt és akkor begurult a színpadra egy R2-D2 robot. RD-2D népszerűségét már csak egy dolog árnyékolhatta be, a legutolsó vendégként színpadra ‘szólított’, de az asztal alól előbújt ‘igazi’ Baby Yoda, akinek aztán legalább hatezer kisebb-nagyobb klónjával lehetett találkozni a kiállítási területen.

Vida Virág

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Hormonális akné-diéta: mit (t)együnk a ragyogó bőr érdekében?

glamour plusz ikon Hormonális akné-diéta: mit (t)együnk a ragyogó bőr érdekében?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

4 tipp, melyeket betartva bőröd nyáron is ragyogó és egészséges lesz (x)

4 tipp, melyeket betartva bőröd nyáron is ragyogó és egészséges lesz (x)