Ezek a Netflix-sorozatok idén minden rekordot megdöntöttek

2021.december.29.

A Netflix 2021-ben sem okozott csalódást a műsorgyártás terén, mi több, bemutatta a valaha volt legnézettebb sorozatát, a Nyerd meg az életedet. Ez pedig csak a hab a tortán volt, hiszen számos más remek Netflix-sorozatot is láthattunk idén. Sőt, bár technikailag a tavaly decemberi bemutatás miatt a 2020-as év gyöngyszemei közé soroljuk, gyakorlatilag A Bridgerton család is az év legsikeresebb sorozatai közé tartozik, hiszen a premierjét követő hónapokban folyamatosan a nézettségi listák élén állt. Na de mely Netflix-sorozatok még azok, amelyeket feltétlenül érdemes megjegyezned az idei évből?

Ezek a Netflix-sorozatok idén minden rekordot megdöntöttek
Fotó: Gettyimages.com

1. Nyerd meg az életed

Kezdjük a nyilvánvalóval: a Nyerd meg az életed volt a 2021-es év nagybetűs sorozata. Népszerűsége a premierje óta sem csökken, és nincs már szinte olyan ember, aki ne hallott volna róla. A dél-koreai nihilista, rekordokat döntögető sorozatot állítólag már több, mint 142 millió háztartásban láttak, így a Netflix eddigi legnagyobb sikerének tekinthető. A mélyen a koreai történelemben gyökerező sorozat brutális kritikája a kapitalizmusnak és annak, hogyan képes meggyőzni egy ázsiai sorozat bárkit, éljen bárhol is a világon. Mivel A nyerd meg az életed globálisan is elképesztően népszerű, főszereplői, Lee Jung-jae,Park Hae-soo,Wi Ha-jun és Hoyeon Jung is hamar nemzetközi sztárokká avanzsálódtak.

2. Egy szobalány vallomása

Ha a Nyerd meg az életed merész, véres vonásokkal fest képet a kapitalizmusról, akkor ez a sorozat tűhegyes ecsettel üti meg a fájdalmas realitást. Ebben a megrázó minisorozatban egy fiatal anya, Alex (Margaret Qualley) egy bántalmazó párkapcsolat elől menekül az éjszaka közepén 3 éves kislányával, Maddyval. Miután elhagyják otthonukat, egy igazi amerikai történet bontakozik ki, amelyben Alex szembesül a lakhatási nehézségekkel, a felügyeleti harcokkal, a folyamatosan romló pénzhelyzetükkel, édesanyja manipulálásával és a sikertelen állami segítségnyújtás programjaival.

3. Lupin

Ha szereted a bűnügyi sztorikat, ezt a sorozatot semmiképpen ne hagyd ki! Hiszen amellett, hogy eleve a története is lebilincselő, egy olyan karizmatikus színésszel a főszerepben, mint Omar Sy, kötelező alkotás. A Lupin című francia sorozat Assane Diop-ot (Sy-t) követi nyomon, aki arra a küldetésre indul, hogy leleplezze azt az arisztokratikus korrupciót, amely apja halálához vezetett. Ehhez az író Maurice Leblanc által megalkotott úri tolvaj, Arséne Lupin kalandjaiból merít ihletet. A thriller egy bonyolult rablással kezdődik a Louvre-ban, a tét pedig egyre csak nő.

4. Szexoktatás

A harmadik évaddal a Szexoktatás hivatalosan is bebiztosította a helyét a legnépszerűbb tinisorozatok között. Első ránézésre a Szexoktatás a szex, a jellem és az identitás terén navigáló tinikről szól egy vidéki brit városban, ám a történetben jobban elmerülve te is hamar megtapasztalhatod, hogy jóval több mondanivalója van. Bemutatja, hogy a serdülőkor fájdalmas, zűrzavaros és túláradó is tud lenni, de azt is, hogy minden visszaesés csak egy újabb lehetőség a személyes fejlődésre. Eric (Ncuti Gatwa) a 3. évadban felszabadultabb és sziporkázóbb, mint valaha.

A megtört szívű Adam (Connor Swindells) fontos lépéseket tesz az önfelfedezés felé. Maeve (Emma Mackey) elhagyja a Moordale Gimnáziumot, elkerülve sok tévés hősnő tipikus hibáját, vagyis hogy feláldozza az álmait egy fiúért, de a többiek élete sem lesz izgalmas eseményektől mentes. Ez az évad talán még az eddigieknél is különlegesebb, de az egész sorozatot is érdemes legalább egyszer megnézned.

5. Szerelem vagy kötelesség

A svéd dráma Wilhelm herceget (Edvin Ryding), a svéd királyi család legfiatalabb tagját követi nyomon, akit egy tekintélyes bentlakásos iskolába küldenek, miután egy nyilvános ballövés rontja az imázsát. Ott találkozik Simonnal (Omar Rudberg), aki ösztöndíjjal tanulhat az iskolában. Lassan, sok gyötrődés után furcsa, titkos románcba kezdenek, Wilhelm a királyi kötelezettségeit azonban egyáltalán nem söpörheti csak úgy félre, ami még több feszültséget szül.

6. Ginny és Georgina

Egy fiatal, egyedülálló anya, Georgina (Brianne Howey) egy bájos New England-i városba költözik két gyermekével, Ginnyvel és Austinnal. Első hangzásra talán úgy tűnik, mintha a történet a Szívek szállodájára hajazna, ám a Sarah Lampert által készített tragikomédia egészen más irányba megy el. Georgina ugyanis szélhámos, és rengeteg titkot rejteget a gyermekei elől. A maga addiktív módján mégis bájos sorozatról van szó, tele izgalmas fordulatokkal, így, ha szereted az anya-lánya történeteket, a Ginny és Georginának is érdemes egy esélyt adnod.

7. A nagy pénzrablás

A spanyol alkotás mára a Netflix egyik legnézettebb idegen nyelvű sorozata. Maga a sorozat egy magad oktánszámú thriller, ami lélegzetállító tempóban halad, egy csoport bűnözőt követve, akik egy sor ambiciózus rablást hajtanak végre Madrid-szerte - kezdve a Spanyol Királyi Pénzverdével. Az ötödik, egyben utolsó évad időnként feszült és idegőrlő pillanatokat teremt, de a birtokában lévő adrenalinlökettel zseniálisan képes lekötni a figyelmedet.

8. Én még sosem...

Az Én még sosem már a kezdetektől távol áll a tipikus tinisorozatoktól. Éppúgy a bánat és a veszteség, mint a felnőtté válás története. Devi ( Maitreyi Ramakrishnan) traumát él át édesapja elvesztése miatt, közben pedig a gyakori tinédzserkori nehézségek sem kerülik el. A második évadban már sokkal magabiztosabbá válik, de néha még mindig kétségek közt vergődik, és azt a fontos kérdést feszegeti, hogy mi az, ami egyáltalán normálisnak számít?

9. Mise éjfélkor

Ha felhőtlen kikapcsolódásra vágysz, azt valószínűleg nem ebben a sorozatban fogod megtalálni, de mégis megvan a maga varázsa: olyan zsigerileg hatol a szívedbe, hogy ha egyszer látod, nehéz lesz elfelejteni. Az alkotó a horror műfajának egyik nagymestere, Mike Flanagan ezúttal egy hét epizód során kibontakozó rejtélyt alkotott, amely szorongásos rohamként bontakozik ki a fináléig. Riley Flynn (Zach Gilford), akit egy végzetes ittas vezetéses baleset kísért, visszatér szülővárosába, hogy valamiféle célt találjon az életébe. Ugyanekkor egy fiatal, karizmatikus pap is érkezik a városba, aki alaposan felforgatja a hitehagyott közösség életét.

10. Arcane

Az utópisztikus Piltoverben és a Zaun elnyomott városában játszódó történet a Liga két ikonikus bajnokának eredettörténetét tárja fel – és azt az erőt, amely elszakítja őket egymástól. Az animációs sorozat előnye, hogy még akkor is kiváló szórakozást nyújthat, ha soha nem játszottál a League of Legends-szel, és csak annyit tudsz róla, hogy egy online stratégiai játék. Az élénk, kézzel festett hátterek és a számítógéppel animált karakterek pedig olyan különleges vizuális élményt nyújtanak, amit kár lenne kihagynod.

11. Shadow and Bone – Árnyék és csont

A fantasy történetmesélés labirintusában könnyű eltévedni - ennek a tipikus példája Leigh Bardugo Grishaverse sorozatának élőszereplős adaptációja. A kalandos történet középpontjában egy fiatal térképész, Alina Starkov (Jessie Mei Li) áll, aki felfedezi, hogy rendkívül erők vannak a birtokában. Természetesen vannak férfiak, akik megpróbálják manipulálni, elrabolni és uralkodni felette, de Alina szembeszáll velük, és különleges képességei kitapasztalásával harcolni kezd a háború sújtotta Ravka megmentéséért.

Ez is érdekelhet

Ezért élveznek el a nők gyakrabban álmukban - tudományos oka van

Ezért élveznek el a nők gyakrabban álmukban - tudományos oka van

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói