Ezen halálra röhögöd magad! A kedvenc filmjeid - csak épp férfiak nélkül

Néhány nappal ezlőtt nagy felháborodást keltett a Star Wars VIII. részének, Az utolsó Jediknek internetre feltöltött "rajongói" verziója, amelyből kivágták az összes nőt. Hogy valakinek ez miért jó móka, az nehezen érthető, különösen, hogy a filmekre még mindig inkább az a jellemző, hogy ha nem kifejezetten tipikus nőinek titulált problémákról szólnak, akkor vagy alig szerepel bennük nő, vagy karaktere szinte semmilyen hatással nincs az események alakulására.
#000000><ŁŁŁ/>ŁŁŁ

A Twitteren fejezte ki a verzióval szembeni ellenérzéseit @LoganJames, aki válaszul megalkotta két híres, és szinte minden filmrajongó által nagyra becsült film férfimentes verzióját.

In response to the MRA douche who edited all the women out of #TheLastJedi, I decided to edit all of the men out of Saving Private Ryan. Here it is in its entirety. pic.twitter.com/egZTDhDKi3&mdash; Juche Box Hero (@LoganJames) January 17, 2018
src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

A Ryan közlegény megmentése, amely eredetileg közel háromórás így mindössze 2 perc 20 másodpercre rúg, míg A remény rabjai 1 perc 37 másodpercre, szemben az eredeti 2 és fél órás darabbal. A remény rabjai egészen döbbenetes, ráadásul szerintünk annyira remek, hogy önálló filmetűdként is megállná a helyét.

Természetesen ez csak egy fricska, és nem gondoljuk, hogy a női egyenjogúság nevében egy a II. világháborúban, illetve egy férfi börtönben játszódó filmnek is tele kellene lennie nőkkel, de arra a problémára azért felhívja a figyelmet, hogy mennyire megszoktuk és természetesnek vesszük, hogy egy filmben csak férfiak szerepelnek, miközben erős, a film sztoriján aktívan alakító női karakterből még mindig nagyon kevés van.

Ez is érdekelhet

Emmy gála 2021: íme a legcsodálatosabb ruhaköltemények

Emmy gála 2021: íme a legcsodálatosabb ruhaköltemények

GLAMOUR Horoszkóp

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján