Három inspiráló nő, akik megváltoztatják a jövőt

2019.május.22.

Egy amerikai kislány, aki négyéves korában alapította meg a család sikeres vállalkozását, Európa egyik első női imámja, aki a nemek közötti egyenlőség előmozdításán dolgozik, és egy 71 éves fáradhatatlan dietetikus, modell és szuperanya. Három inspiráló női vezető három különböző generációból. Közös bennük a siker, az ambíció és az, hogy mindhárman a Brain Bar vendégei lesznek május végén Budapesten.

1. A tinédzser CEO

A 14 éves Mikaila Ulmer Me & Bees limonádémárkájának termékei szinte az összes amerikai élelmiszerlánc polcán megtalálhatók. Mikaila 2009-ben szülei segítségével kezdte el értékesíteni limonádéját a családi ház előtti pulton. A nagymamája családi receptje alapján, mézzel készült hűsítő ital odavonzotta a méheket, akik meg is csípték az akkor még csak 4 éves kislányt. Édesanyja azt tanácsolta, hogy a fájdalmas csípések okozta félelem helyett inkább ismerje meg jobban a méhek világát. Mikaila így már a vállalkozás indulásakor odaadta a bevétel egy részét egy méheket védelmező szervezetnek. Az üzleti végzettségű szülők a limonádéhoz matricákat is készítettek, amelyből később logó lett, így terjeszkedni kezdtek és a kereslet is megindult Mikaila termékei iránt.
A most 14 éves amerikai lány éli a kortársai életét, iskolába jár, emellett azonban rendszeresen ad interjúkat és tart előadásokat a legnagyobb üzleti konferenciákon és jótékonysági eseményeken.

2. Női imám az iszlám megreformálásáért

Sherin Khankan Európa egyik első iszlám vezetőjeként, imámjaként vallásának totális reformját és a szélsőségesek legyőzését tűzte zászlajára. A 44 éves Sherin kognitív pszichoterapeutaként végzett, majd egy lelki bántalmazás ellen küzdő civil szervezetet alapított. Célja, hogy népszerűsítse a Korán újraolvasását, és előmozdítsa a nemek közötti egyenlőséget az iszlámban is.
Egy olyan vallás esetebén, ahol korábban a nők csak az erkélyről nézhették a szertartásokat, Sherin karrierje és a Koppenhágában általa létrehozott mecset egyaránt tabukat döntöget. Nem véletlen, hogy a világ 100 legbefolyásosabb női úttörője között szerepel a BBC listáján, 2018-ban pedig megkapta az UNESCO Global Hope elnevezésű elismerését.

Vajon a robotok uralják majd a földet?

Vajon a robotok uralják majd a földet?

3. 71 éves topmodell

A 71 éves Maye Musk akár húsz évet is letagadhatna korából, amit egészséges életmódjának is köszönhet. A modell és dietetikus Maye három gyermek édesanyja és 11 gyermek nagymamája, akiket a kezdetektől fogva a függetlenségre nevelt. Többek között ennek is köszönhetően fia, Elon Musk a világ legismertebb vállalkozója lett, aki a SpaceX és a Tesla alapítójaként habzsolja a kihívásokat. Maye két másik gyermekéről kevesebbet hallani a sajtóban - Kimbal az egészséges alapanyagokból készített ételek híveként étteremláncot és közösségi kerteket működtet, Tosca pedig a filmiparban ért el sikereket.

Maye számára nem jött könnyen az elismerés: egy torontói albérletből kezdte el vállalkozásait egyengetni, emellett tanított és modellkedett is, hogy eltartsa a családját. Manapság vezető divatlapok címlapjáról üzeni, hogy a szépség nem életkor függvénye, táplálkozástudományi tanácsait pedig százezrek követik a közösségi médiában.

2019. május 30-31-én eddigi legszínesebb, legizgalmasabb programjával tér vissza a Brain Bar jövőfesztivál, ahol mindhárman színpadra lépnek, hogy megosszák tapasztalataikat és nézőpontjukat a világ jövőjéről.

Az ötödik Brain Bar fesztivál további félszáz izgalmas előadóval és minden eddiginél több helyszínnel, valamint Future Jobs címmel a jövő legizgalmasabb állásait kínáló karrierexpóval várja látogatóit. A szakmai programot zenei és színházi produkciók, illuzionisták és foodtruck felvonulás egészíti ki.

A kedvezményes Brain Bar-jegyek már online is elérhetők.
További információ itt, illetve az esemény Facebook-oldalán.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: ambiciózus és eredeti ötletekre számíthatsz - január 21.

Napi horoszkóp: ambiciózus és eredeti ötletekre számíthatsz - január 21.

Divathírek

Roxforttól a kifutókig - Emma Watson legstílusosabb vörös szőnyeges pillanatai

Roxforttól a kifutókig - Emma Watson legstílusosabb vörös szőnyeges pillanatai

Divathírek

André Leon Talley divatikontól búcsúzunk - A Vogue egykori kreatív igazgatója 73 éves korában hunyt el

André Leon Talley divatikontól búcsúzunk - A Vogue egykori kreatív igazgatója 73 éves korában hunyt el