Harry herceg Diana nyomdokaiba lépett: ezek a megható dolgok bizonyítják

2021.május.18.

A királyi család tagjai az egyik legbefolyásosabb és egyben leghíresebb emberek a világon. Így nem meglepő, hogy minden lépésüket nyomon tudtuk követni az évek alatt. Az egyik legmegrázóbb esemény a történelmükben Diana hercegné halála volt.

Harry herceg Diana nyomdokaiba lépett: ezek a megható dolgok bizonyítják
Fotó: Gettyimages.com

Két gyermeke, Harry és Vilmos herceg, akkor 15 és 13 évesek voltak, így nehezen tudták feldolgozni az édesanyjuk halálát. Idén lesz a tragédia 24. évfordulója ez idő alatt azonban Harry herceg igyekezett az ő nyomdokaiba lépni. A herceg nagy változásokon ment keresztül 24 év leforgása során, a média által közzétett fényképekkel és információkkal végig tudtuk követni életének alakulását.

Ebben a cikkünkben összeszedtük azokat a mozzanatokat, amikor Harry herceg egyértelműen édesanyja cselekedeteit követte és a nyomdokaiba lépett!

Séta egy aknamezőn

Diana 1997-ben felszerette volna hívni a figyelmet a háború veszélyeire, ezért ellátogatott Angolába, ahol egy aknamezőn sétált végig testén védőfelszerelést viselve. Ez a bátor cselekedete hatalmas felelősség volt a részéről, azonban jó ügyet szolgált vele. Ennek eredményeképp aláírták a fegyverek tiltására irányuló nemzetközi szerződést, amit a hercegnő már nem élhetett meg ugyanis abben az évben elhunyt. 13 év elteltével Harry herceg részt vett egy hasonló sétán Mozambique-ban, amit kifejezetten édesanyja korábbi útja inspirált.

Fotó: Gettyimages.com

Kifizetődött az elmaradt látogatás

Ahogy minden tagja a királyi családnak, Harry is részt vett egy világkörüli utazáson, amely során olyan helyszíneket látogatott meg, ahol, édesanyja, Diana is szívesen tartózkodott.

Fotó: Gettyimages.com

Ezek a helyek a rászoruló, árva gyermekeket, a háború borzalmait és az éhezéseket átélt körülményeket foglalták magukba. 1997-ben Diana tervezett egy utazást a kingstoni Bustamante Gyermek Kórházba, azonban váratlan halála miatt ezt az utat már nem tudta teljesíteni. Fia azonban nem felejtette el édesanyja kívánságát és 14 év múlva ellátogatott a kórházba, ahol köszöntött minden beteget és ápolót.

Fotó: Gettyimages.com

Egyedi öltözködés

Diana sokszor bajba került a királyi családban, amiért nem tartotta be az előre megírt öltözködési protokollt. Több alkalommal kihívó ruhában kapták lencsevégre fontos eseményeken, és volt amikor a nem követte az akkori kor divatját. Harry herceg követve példáját saját stílust képviselt. Ezzel is alátámasztva azt az elvet, hogy lehet valaki stílusosan egyedi.

Fotó: Gettyimages.com

Gyermekek iránti szeretet

Dianát sokan a szívek királynőjeként ismerték, meg ugyanis egy nagyon szeretetteljes nő volt. Minden gyermekben, akivel találkozott útja során, saját gyermekét látta. Harry örökölhette tőle ezt a fajta szeretetet ugyanis, ahogy saját fiát, Archiet is, minden gyereket imád maga körül. Ezen a videón is látható nagyon közvetlen és barátságos ismeretlen gyerekekkel is.

Harc a AIDS ellen

Az egyik legsúlyosabb betegség a világon az AIDS, amelynek a kialakulása ellen több híresség is küzd, köztük Diana is igyekezett felhívni a figyelmet ennek fontosságára. A hercegné többször elvitte fiait is meglátogatni azokat az embereket akik ezzel a betegséggel küzdenek. Miután a két fiú ennek példáján nevelkedett, így felnőtt korukra is fontos lett számukra, hogy kiálljanak ezért a jó ügyért. Harry egy afrikai királyságban alapított szervezetet, hogy minél többen támogatni tudják a betegséggel küzdőket.

Fotó: Gettyimages.com

Diana és Harry személyisége

A hercegné nagyon közvetlen személyiség volt. Nagyon szeretett társaságban lenni és segíteni másokon. Bármerre járt, mindenkinek az arcára mosolyt tudott csalni, nagyon jó humorral rendelkezett. Erős egyéniség volt, akiről szeretettel írt a bulvár sajtó, azonban a királyi család ellenezte ezt a fajta rivaldafényt, így távolságtartóak lettek vele. Kisebbik fia, Harry is nagyon sajátos személyiséggel rendelkezik. Sokkal fesztelenebb, nyíltabb, mint a királyi család többi tagja.

Valószínűleg mindenkinek, aki olvas bulvár sajtót és érdeklik az ilyenfajta olvasmányok, meg van a maga véleménye a királyi család életéről. Az utóbbi hónapokban egyre több botrányba keveredett Harry herceg szeretett felesége, Meghan miatt. Ahogy, anno Dianát is kiutálta a királyi család, fiának is ugyanezen kell keresztül mennie, ami véleményem szerint nem lehet véletlen. Vajon a történelem megismétli önmagát? Reméljük, hogy nem. Amit biztosan tudunk, hogy Diana emléke örökké él és nem csak Harry személyében, akkor az emberek szívében is.

Ez is érdekelhet

10 dolog, amiben nem ciki, ha felnőttként is gyerek maradsz

10 dolog, amiben nem ciki, ha felnőttként is gyerek maradsz

GLAMOUR Horoszkóp

Ma inkább a saját fejed után akarsz menni - Napi horoszkóp: július 31.

Ma inkább a saját fejed után akarsz menni - Napi horoszkóp: július 31.

Sztárhírek

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát