Beigazolódott egy újabb Harry Potter-teória, melyre még Hermione is büszke lenne

2018.szeptember.20.

Ha nem is vagy igazán nagy Harry Potter-rajongó, akkor is biztosan találkoztál már Hermione Granger nevével, aki az utóbbi idők egyik legerősebb és legnépszerűbb női karaktere. Bár a varázsló sztori már több mint 20 éves, a mai napig vitatéma, hogy is kell helyesen kiejteni a lány nevét, ami már csak azért is érdekes, mert sok más szereplővel ellentétben, Hermione neve nem feltétlenül különleges vagy ismeretlen, egy áltagos, bár kétségtelenül ritkább angol női név.

Hermione Granger
Hermione Granger
Fotó: Warner Bros.

Mindenesetre senkinek sem sikerült helyesen kiejteni a lány nevét elég sokáig, és ennek kapcsán egy rajongó szemfüles módon rájött a titok nyitjára, melyet később az írónő, J. K. Rowling is elismert.

10 könyv a könyvtündér, Emma Watson ajánlásával, amit magyarul is elolvashatsz

10 könyv a könyvtündér, Emma Watson ajánlásával, amit magyarul is elolvashatszA Tűz serlegében Hermione tanítja a bolgár Viktor Krumot, hogy is kell helyesen kiejteni a nevét. Viktor következetesen "Hörmáj-óvn"-nak hívja, a lány pedig mindig kijavítja, és újra meg újra elmondja a helyes kiejtést, ami nem más, mint a "Hör-máj-ni" (magyar fordítás szerint Her-mi-ó-ne). A könyvben ez többször is előjön, ami nagyon aranyos mozzanat a két különböző helyről érkezett varázsló között, azonban az egyik rajongónak támadt egy ötlete, a kérdést pedig az írónőnek is feltette Twitteren. Szerinte azért került bele ez az egész a könyvbe, hogy az írónő minden olvasójának megtanítsa, hogy is kell pontosan kiejteni a nevet, pláne, ha valaki úgy tette azt korábban, mint Krum és Her-mi-jónnak vagy Her-mi-vannak olvasta.

Rowling megerősítette a feltételezést, a rajongók pedig nem győzték dicsérni az ötletet, hogy így tanította őket. Emellett elkezdtek záporozni azon hozzászólások is, melyekben azt ecsetelik, ki hogyan ejtette ki korábban a lány nevét… Ne aggódj, mi is a rosszul kiejtők táborában voltunk korábban, és mivel a Harry Potter filmek magyar szinkronja szerint továbbra is Her-mi-ó-nénak ejtjük a nevét, maradtunk is ebben…

Kíváncsian várjuk, mi lesz Rowling következő húzása, vagy mikor fog bebizonyosodni vagy épp megcáfolódni a következő teória!

Ez is érdekelhet

Időskorban is fantasztikus lehet a szex, méghozzá így

Időskorban is fantasztikus lehet a szex, méghozzá így

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói