Hősünk Mila Kunis, aki nem volt hajlandó vetkőzni, és most kimondta az igazat a munkahelyi nemi megkülönböztetésről

2016.november.3.

Köztudott, hogy Mila Kunis, akit legutóbb a Rossz anyák című filmben láthattál, Hollywood egyik legsikeresebb színésznőinek egyike. És mégis, még neki is meg kellett küzdenie a nemi megkülönböztetéssel a munkahelyén, de nála most végleg betelt a pohár.

mila kunis, munkahelyi diszkrimmináció, nem diszkrimináció, munka
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

A 33 éves színésznő egy olyan esszével állt elő a férje által üzemeltetett A Plus oldalon, amelyben megosztja saját hollywoodi tapasztalatait a nemi diszkriminációval kapcsolatban. Írásában többek között olvashatunk egy producerről, aki egyszer azt mondta neki, hogy ne is álmodjon arról, hogy még egyszer kap munkát Hollywoodban. És hogy mi volt ennek az oka? Csupán annyi, hogy nem volt hajlandó félmeztelenül pózolni egy férfimagazin címlapján, hogy egy filmet népszerűsítsen.

"Nagyon ideges voltam, egyszerűen tárgyiasítottak, és a karrierem során először kellett kimondanom, hogy nem. És mégis, milyen érdekes, nem lett vége sem a világnak, sem a karrieremnek. A film enélkül is befutott, én pedig tovább dolgoztam Hollywoodban újra és újra. A legrosszabb az egészben, hogy ez a producer valószínűleg sose fogja megérteni, hogy amit ő tett az pontosan az, amitől a legtöbb nő retteg" - írta Mila Kunis az esszéjében.

Ilyen tapasztalatokkal a háta mögött alapította meg a színésznő saját filmgyártó vállalatát három másik nővel karöltve. Azonban még így is, hogy vezető pozícióban van, volt már szerencséje szexista megjegyzésekhez. El is mesélt egy történetet, miszerint egy közös projekt során a partner férfi producer egy e-mail keretében nyilvánította ki véleményét a színésznő kapcsolatáról.

"Körülbelül annyiban látta az értékemet, hogy egy sikeres férfi felesége vagyok, és gyerekeket szülök. A cégemről, a csapatomról, a kreatív és logisztikai együttműködésünkről persze nem esett szó az e-mailben. Azonnal nemet mondtunk a közös munkára" - fűzte tovább gondolatait a színésznő.

Ne maradj le interjúnkról Mila Kunisszal a GLAMOUR novemberi számában, melynek címlapján is a gyönyörű színésznőt láthatod!

Kunis szerint a nők folyamatosan szemet hunynak a nőgyűlölő megjegyzések felett csupán azért, mert féltik az állásukat. A színésznő arra ösztönzi őket, hogy az ilyen esetekben azonnal szólaljanak fel.

"Elegem van a kompromisszumokból, nem csinálom tovább. Ettől kezdve, ha szembetalálom magam ilyen jellegű hozzászólásokkal, az illetők azonnal várhatják a válaszom. Persze, azt sajnos nem tudom garantálni, hogy meg is értik, amit megpróbálok elmagyarázni nekik, de megteszek minden tőlem telhetőt. Hiszen, ha mindez megtörténik velem, akkor más nőket sokkal komolyabban érint a diszkrimináció" - írta Mila Kunis, aki nagyon jól sejti, hiszen elég csak arra utalnunk, hogy férfiak ugyanabban a pozícióban még mindig sokkal többet keresnek, mint a nők, és ehhez jönnek még a dühítő célozgatások, viccelődések.

Ez is érdekelhet

Ezek a sztárok bebizonyították, hogy egy új frizura teljesen megváltoztatja a külsőt

Ezek a sztárok bebizonyították, hogy egy új frizura teljesen megváltoztatja a külsőt

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói