Így harcol az új Szex és New York sorozat a „kortalanság” jelzője ellen

2021.december.2.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Már tényleg csak napok választanak el minket a várva várt Szex és New York folytatástól. December 9-én startol az HBO MAX-on az And Just Like That című sorozat. A rajongók ekkor egyből két epizódot zsebelhetnek be, majd február 3-ig, csütörtökönként mindig új részekkel jelentkeznek a gyártók. Összeszedtük, hogy mit és kiket őrzött meg az ikonikus sorozat a múltból és merre is tart az egykori Szex és New York jelene.

Így harcol az új Szex és New York sorozat a „kortalanság” jelzője ellen
Fotó: Gettyimages.com

Ami a karaktereket illeti, az egyik legfontosabb hír, hogy nemcsak Big (Chris Noth), hanem Berger (Ron Livingston) és Aiden (John Corbett) is visszatérnek majd a képernyőre. Úgy tűnik, Carrie nagy szerelmei közül eddig csak a szexi orosz művész, Petrovskij (Mikhail Baryshnikov) marad majd távol. De nemcsak a férfi szerepekben lesznek nagy visszatérők. Újra láthatjuk majd Natashát (Bridget Moynahan), Mr. Big exfeleségét, Carrie (Sarah jessica Parker) egykori riválisát. Azt is elárulhatjuk, hogy Natasha visszafogott minimalista stílusban tér majd vissza, bosszantóan kortalan álarcot öltve magára.

Az új sorozat és maga Sarah Jessica Parker egyébként markánsan harcolnak a „kortalanság” jelzője ellen. Jessica Parker egy Vogue-nak adott interjúban nyíltan vállalja ősz haját és korát, nem akarja magát Photoshoppal vagy dublőrökkel fiatalabbnak láttatni, még a Szex és New York sorozat rajongóinak kedvéért sem. Ezzel persze azoknak a kritikusainak is beint, akik korábban a sorozatot a luxusfogyasztás egyik ikonikus bástyájának tételezték.

Annyi nőgyűlölő fecsegés érkezik felénk, mint amennyi még soha. Ilyet egy férfi sohasem kapna. Ősz haj, ősz haj, ősz haj. Na és?

– kérdez vissza markánsan a színésznő.

„A közösségi médiában mindenkinek van valami mondanivalója: ’túl sok ránc’ vagy éppen ’miért nem ráncos ez a nő?’ Olyan mintha az emberek nem akarnák, hogy rendben legyünk saját magunkkal. Szinte élvezik, ha fájdalmat okoznak valakinek. Ha úgy döntünk, hogy természetes módon akarunk megöregedni, akkor az a baj, ha meg nem, akkor meg az. Pontosan tudom, hogy nézek ki. Nincs választásom. Mit csináljak? Tűnjek el?”

Fotó: Gettyimages.com

Sarah Jessica Parker felvetésével már ott is vagyunk korunk egyik nagy problémájánál, és még hol van a sorozat vége?

Az új részekben az egykori vörös Mirandát is ősz hajjal látjuk majd, ám Charlotte valami miatt mégis a „régi” marad. Samantha vajon milyen lenne, ha szerepelne a sorozatban egy ilyen szituációban? Emlékszünk rá, ahogy a játékfilmben az abu-dzabi-i utazás előtt minden krémet és gyógyszert bevetett annak érdekében, hogy nőies és fiatal maradjon odalent...

Willie Garson, vagyis Stanford Blanch karakterének hirtelen eltűnése lesz talán az egyik legizgalmasabb és legkiszámíthatatlanabb megoldás a sorozatban. Garson hirtelen bekövetkező halála lényegében átírta a forgatókönyvet, amit a COVID-19 amúgy is valamennyire megtett már persze. Carrie barátja, Stanford a Manhattan Music School forgatásán még jó egészségnek örvendett. Carrie és Stanford egy jelenetben még együtt vonultak be az épületbe. „Mélyen megérintett, hogy elvesztettük Willie Garsont. Mindannyian szerettük, és imádtunk vele dolgozni. Végtelenül vicces volt a képernyőn is, de a való életben is.”- jegyzi meg Twitter oldalán Cynthia Nixon (Miranda).

Ahogy arról már írtunk, Izgalmas, új karakterekben sem lesz majd hiány: Sara Ramírez, Sarita Choudhury, Nicole Ari Parker és Karen Pittman mind új szerepekben tűnnek fel.

A sorozat traileréből mindenesetre már kitűnik a jól ismert, klasszikus Szex és New York humor, de helyet kapnak benne komolyabb témák, például a női önbecsülés is.

Te még mindig te vagy

- hangzik el 11 év után a sorozat trailerében, amikor Carrie kinyitja gardróbszobájának, annak a gardróbszobának az ajtaját, amelyre szinte minden nő vágyik. A trailer sokat elárul az új részek tartalmáról. Arra enged következtetni, hogy mindhárom nő házas marad: Carriet Big várja otthon, Charlotte szintén férjével sétál, Miranda mellett is feltűnik Steve. Ugyanakkor a sorozat egykori fő témája, a szex sem vész el az új évadban.

Fotó: Gettyimages.com

A trailerben Carriet arról faggatják, hogy maszturbált-e mostanában nyilvános helyen, mire ő a következőt válaszolja „Nem, mióta a Barney’s bezárt...” A COVID-19 és a lezárások, karanténok abszolút nyomot hagynak a sorozat sztoriján is.

Szerző: Egri Petra

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Az Ikrek húzza meg a határait, a Skorpió anyagi elismerésre számíthat - április 19.

Napi horoszkóp: Az Ikrek húzza meg a határait, a Skorpió anyagi elismerésre számíthat - április 19.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője