Így nézett ki a Sziget fesztivál az elmúlt 24 évben

2017.július.19.

Hogy mit jelent a Sziget fesztivál? Aki valaha is járt ott, valószínűleg rögtön rávágja a választ: az óbudai helyszín minden évben egy hétre a szabadság és a béke szigetévé változik, ahol a látogatók kiszakadhatnak a szürke hétköznapok monotonitásából, és átadhatják magukat a fesztelen szórakozás örömének. Magyarország legnagyobb fesztiválja minden év egyik legvártabb programja, ahol pár nap erejéig magad mögött hagyhatsz minden problémát, és egy mesebeli világba csöppenhetsz.

A Sziget nem csupán a legfiatalabb generációk szórakozása: idén már 25. alkalommal rendezik meg a fesztivált, és ez alkalomból a Capa Központ egy fotókiállítás keretein belül mutatja meg az elmúlt évek legjobb fotóit.

Ezt nézd! Fotózd a nyár legjobb pillanatait, és bulizz a Szigeten!

Az elmúlt 24 év képanyagából Csizek Gabriella kurátor készített exkluzív válogatást, amit jövő év januárjáig megtekinthetsz a Nagymező utcában. A fesztivált 1993-tól Benkő Imre fotózta, majd pár évvel ezelőtt átadta a stafétát a Rockstar Photographers csapatának. Ha végignézzük a sorozatot, rögtön átérezhetjük a Sziget-életérzést: backstage-ben készülődő zenekarok, eufóriában úszó közönség, hajnalban szövődő szerelmek, az utolsó napok megfáradt tekintetei. Egy hét buli épp úgy szól a felszabadulásról, mint a tömegben is létező magányról, és éppen ez a kettősség teszi igazán emberközelivé a fotókollekciót. A képeken látható emberekkel bármelyikünk tud azonosulni, hiszen a legvágyottabb és legtaszítóbb állapotainkat ismerhetjük fel bennük.

A gyűjteményt egy különleges látvány-installáció formájában állították ki lightbox technika segítségével, illetve hagyományos és vetített formában is rengeteg képet mutatnak be. A fotókon nem csak a fesztivál, de a fotótechnika fejlődése is lekövethető: fekete-fehér és színes, analóg és digitális, panorámagépes és drón által készült fotók egyaránt megtalálhatóak a kiállítótér falai között.

Az egyedülálló kiállítás kihagyhatatlan program a Sziget előtt, és ha végigsétálsz rajta, garantált, hogy más szemmel nézel majd a kedvenc fesztiválodra!

Ez is érdekelhet

Segítség, herpesz odalent! Mit tehetsz, hogyan kezeld?

Segítség, herpesz odalent! Mit tehetsz, hogyan kezeld?

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: kreativitásod előnyös megoldásokat hozhat a héten - január 17-23.

Heti horoszkóp: kreativitásod előnyös megoldásokat hozhat a héten - január 17-23.

G-Életstílus

9 elérhető pénzügyi cél, és útmutató a megvalósításukhoz

9 elérhető pénzügyi cél, és útmutató a megvalósításukhoz