Ilyenek most: legendás horrorfilmek egykor rémisztő gyerekszereplői ma

2021.április.24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az igazán ikonikus, igazán rémisztő horrorfilmekben mindig fontos szerepet kapnak a gyerekek, gyerekszereplők. Vannak amelyeknek egyenesen a főszereplői gyerekek, de olyanok is szép számmal akadnak, amikben nem központi alakok, de nagyon is fontos a jelenlétük.

Ilyenek most: legendás horrorfilmek egykor rémisztő gyerekszereplői ma
Fotó: Profimedia/Montázs: GLAMOUR

A horrorfilmek nyilván azért alkalmaznak nagy számban gyerekeket a történetekben, mert nincs annál rémisztőbb, mint amikor ártatlan gyerekeket fenyeget veszély, a félelmeink többségét gyerekkorunkba szedjük össze, így aztán a gyerekekkel megeső borzalmakra, fenyegetésekre mindig sokkal erősebben reagálunk. És igazán rémisztő lehetőség az is, hogy az ártatlannak és bűntelennek látszó gyermekről derül ki, hogy a megtestesült gonosz, hiszen ez teljesen szembemegy az elvárásainkkal.

A horrorfilmek gyermeksztárjainak karrierje igencsak változatos, de meglepően sokan maradnak a pályán, sőt egyenesen a horror műfaj környékén akár évtizedekkel a legendás szerepeik után is. Összeszedtünk néhány ikonikus gyerekszereplőt híres horrorfilmekből, és megmutatjuk, hol tartanak ma:

Kedvencek temetője, 1989 - Miko Hughes

Kedvencek temetője, Miko Hughes, 1989
Fotó: Rexfeatures

Mindössze 3 évesen játszotta el Gage Creed szerepét. A halálból feltámasztott, gonosz szellemek irányítása alá került fiú hátborzongató a filmben, nem is lehet érteni, hogy Miko ennyi idősen hogyan volt képes ilyen színészi teljesítményre. Miko felkapott gyerekszínész lett a horror után, és egy évvel később már az Ovizsaruban tűnt fel. A most 34 éves színész felnőttként egyelőre zajos sikereket nem aratott, de folyamatosan játszik sorozatokban, kisebb költségvetésű filmekben, és még simán összehozhat komolyabb karriert is.

Miko Hughes
Fotó: Getty Images

Halloween, 1978 - Kyle Richards

Kylie Richards, Halloween, 1978
Fotó: Rexfeatures

Minden idők egyik leghíresebb horrorfilmjében a tinikre bízott gyerekek szerencsére megússzák a vérfürdőt. A mindössze 9 éves Kyle a forgatás idején már tapasztalt horrorfilmesnek számított, hiszen a Halloween már a harmadik ilyen típusú filmje volt a nagyon is kapós gyerekszínésznek. Később több filmben is játszott a színésznő, aki egyébként a Hilton-lányok nagynénje. Egy évad erejéig a Vészhelyzetben is felbukkant. A jelentős jótékonysági munkájáról ismert Kyle 2020-ban Halloween napján újra Lindsey Wallace szerepében tűnik majd fel a horror felújított részében.

Kyle Richards
Fotó: Rexfeatures

Péntek 13. - IV. rész, Az utolsó fejezet, 1984 - Corey Feldman

A horrorműfaj egyik sajátossága, hogy a sikeres filmekből elképesztően sok folytatás és variáns születik. A Péntek 13. eleinte nagyon is sikeres volt, de a végére kifulladt a sorozat, ennek ellenére a Tommy szerepét játszó Corey Feldman, aki végül leszámol a négy részen keresztül gyilkolászó Jasonnel. Corey a korának egyik legnépszerűbb gyerekszínésze volt, aki például a Szörnyecskékben is fontos szerepet játszott. Későbbi pályáján sok-sok horrorfilm, sorozat és vígjáték is szerepel. Hamarosan ő is egy Péntek 13 remake-ben bukkan fel újra, viszont sokkal több szó fog esni a dokumentumfilmjéről, amelyben a gyerekkori molesztálásáról mesél majd, és a Hollywood titkos pedofilhálozatáról.

Corey Feldman
Fotó: Rexfeatures

A kukorica gyermekei, 1984 - Courtney Gains

A kukorica gyermekei, 1984
Fotó: Rexfeatures

Ez a film is igazi kulthorror lett, aminek sok-sok folytatása készült, az egyik főszereplőt, Malachai-t alakító Courtney Gains 19 évesen nagyon meggyőző volt élete első filmszerepében a vérszomjas gyerekvezér szerepében. Sosem lett belőle nagy sztár, de Gains nagyon szorgalmas iparosa az álomgyárnak, elképesztő mennyiségű filmben, és sorozatban szerepelt az elmúlt évtizedekben, és naná, hogy egy éppen forgatás alatt álló A kukorica gyermekeihez kapcsolódó horrorban ő is visszatér az őt ismertté tevő sztorihoz.

Courtney Gains
Fotó: Rexfeatures

15 vérfagyasztó sorozat, amit mégis imádunk

15 vérfagyasztó sorozat, amit mégis imádunkÓmen, 1976 - Harvey Stephens

Ómen, 1976
Fotó: Rexfeatures
Harvey Stephens
Fotó: Rexfeatures

Ómen, 2006 - Seamus Davey-Fitzpatrick

Ómen, 2006
Fotó: Rexfeatures

Meglepő módon az Ómen története 30 évvel később is hasonlóan sikeres lett, mint az eredeti. Ebben a gonosz kisfiút a nyolcéves Seamus Davey-Fitzpatrick alakította, méghozzá elég hátborzongatóan. A színész még mindig csak 22 éves, más ilyenkor kezdi a pályáját, ő pedig már túl van egy rakás filmen. A jövőben azonban lehet, hogy inkább a kamera mögött áll majd, mert Seamus filmrendezőnek készül.

Seamus Davey-Fitzpatrick
Fotó: Rexfeatures

Ördögűző, 1973 - Linda Blair

Ördögűző, 1973
Fotó: Rexfeatures

Minden horrorfilm alfája az Ördögűző, és naná, hogy ebben a filmben a gonosz éppen egy cuki kislányban ver fészket. A kis Regan az egész filmtörténet leghátborzongatóbb karaktere. A mindössze 13 éves Linda Blair annyira sokkoló volt a szerepben, hogy rögtön Oscarra jelölték, és egy Golden Globe díjat be is söpört a filmmel. Úgy tűnt, hogy őt is utoléri a gyereksztárok átka, letartóztatták droghasználatért, és volt pár botránya a hetvenes évek végén, a nyolcvanas évek elején, de aztán konszolidálódott az élete. Linda Blair ma is ikonnak számít, annak ellenére, hogy azóta sok-sok munka mellett azért kevés siker érte, de folyamatosan jelen van kisebb-nagyobb szerepekkel a lelkes állatvédő és vegán színésznő.

Linda Blair
Fotó: Getty Images

Hetedik érzék, 1999 - Jennifer Morrison

A hetedik érzék, 1999
Fotó: Rexfeatures

A kilencvenes évek egyik legsikeresebb horrorjában Kevin Bacont kísérteni kezdi az utcában meggyilkolt fiatal lány szelleme. A halott lányt nem más alakítja, mint az akkor 20 éves Jennifer Morrison, akinek ez volt a harmadik filmje. A hátborzongatóra maszkírozott, leborotvált szemöldökű kísértetben nehéz felismerni a Doktor House későbbi sztárját, de ez kétségkívül ő. A színésznő azóta is sikeres sorozatsztár.

Jennifer Morrison
Fotó: Rexfeatures

A kör, 2002 - Daveigh Chase

A kör, 2002
Fotó: Profimedia

A 2000-es évek kulthorrorjának Samarájáról mindenki azt gondolja, hogy reméli az életben soha nem fut össze vele. Aligha volt riasztóbb dolog a mozikban, mint a fekete hosszú hajú gonosz tekintetű 12 éves kislány. Daveigh Chase-ről talán kevesen tudják, hogy nagyon felkapott gyerekszínész volt, aki rengeteg sorozat mellett játszott a Donnie Darkóban is, hogy még egy nyomasztó filmet említsünk. Amennyire félelmetes A kör című filmben, nem gondolnánk, de ő volt az eredeti Lilo hangja a Lilo & Stichben. Az idén 30 éves színésznő nincs éppen rivaldafényben, de folyamatosan filmezik, viszont sajnos drogbirtoklásért meggyűlt a baja a rendőrséggel is nemrég.

Daveigh Chase
Fotó: Profimedia

A hatodik érzék, 1999 - Haley Joel Osment

Hatodik érzék, 1999
Fotó: Rexfeatures

Nem egy igazi horrorfilm, de a kilencvenes évek egyik fontos misztikus filmje volt, amiben a gyerekkarakter, Cole Sear halottakat lát, és furcsa dolgok történnek vele. A rendkívül atmoszférikus filmben Haley Joel Osment 11 évesen nagyon meggyőző volt. Igaz, lehetett is, hiszen elképesztően tapasztalt gyerekszínész volt már akkor, ő volt például a fiatalkori Forrest Gump is! Hale Joel már 30 felett van, és bizonyosan rá sem ismernénk. A vígkedélyű színész azóta is szorgosan gyűjtögeti a kisebb szerepeket, ki tudja, talán még felfedezi Hollywood újra nagyobb feladatokra is.

Haley Joel Osment
Fotó: Getty Images
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ezért fontos, hogy mindig megmelegítsd a maradék ételt, mielőtt megeszed

Ezért fontos, hogy mindig megmelegítsd a maradék ételt, mielőtt megeszed

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

PR

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

PR

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

PR

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)