Jön a Múzeumok Éjszakája: ezek a legérdekesebb programok idén

2019.június.20.

2019. június 22-én 17. alkalommal rendezik meg a Múzeumok Éjszakája országos programsorozatot.

Az eseményhez csatlakozó múzeumok különleges programokkal és természetesen meghosszabbított nyitva tartással kedveskednek az érdeklődőknek.

Mutatjuk, milyen programok várnak:

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum - 1062 Budapest Andrássy út 103
A múzeum alapításának 100. évfordulója alkalmából különösen színes programokkal várja az érdeklődőket a múzeumok éjszakája alatt. Többek között lesz Japán teaszertartás, hagyományos zenebemutató, és az ázsiai partnerintézmények közreműködésének köszönhetően felpróbálhatunk egy szárit is, vagy akár magunkra ölthetünk egy tradicionális koreai viseletet. A bátrabbak a kínai szépírást, vagyis a kalligráfiát is megpróbálhatják elsajátítani. Egy valóságos kultúrsokk részesei lehetünk, ha idelátogatunk. (részletes programbontás a Múzeumok Éjszakája honlapján található ).

Magyar Fotográfusok Háza- Mai Manó ház- 1065 Bp. Nagymező utca 20
Tárlatvezetésre invitál minket a Hosszúlépés csapata, ahol, ha ügyesek vagyunk, akár ajándékokra is szert tehetünk. Megcsodálhatjuk a padlásteret is, igazi felfedező túra vár mindenkire. Regisztrálni pedig a maimano@maimano.hu címen lehet, mivel a helyek végesek. A házvezetéseket több művész tartja eltérő időpontokban, így játszi könnyedséggel választhatjuk ki a nekünk leginkább tetszőt.

Sírunk örömunkben: újra összeállhat az NSYNC!

Sírunk örömunkben: újra összeállhat az NSYNC!

Magyar Nemzeti Galéria- 1014 Bp. Szent György tér 2

Nem sokszor nyílik lehetőségünk arra, hogy a kupolából csodálhassuk meg a város éjszakai fényeit, de most ez sem lehetetlen. Emellett kortárs pop-up kiállítás is vár minket, valamit önismereti játékban is részt vehetünk.
További részletek a http://www.mng.hu oldalon.

MTVA – Rádió- és Televíziótörténeti Muzeális Kiállítóhely- 1088 Budapest, Pollack Mihály tér 8-10.

Az állandó kiállítás tárlatvezetése mellett interaktív módon tekinthetünk vissza a rádiózás elmúlt húsz évébe, és a látogatók a túra végén azt is kipróbálhatják, hogyan is zajlik egy valódi szinkronizálás, és az igazán merészek a Duna Tv egykori stúdiójában azt is tesztelhetik, milyen lehet a bemondói székben ülve a súgógép segítségével közölni a most nem létező nézőkkel a híreket.

Sziklakórház Atombunker Múzeum- 1012 Bp. Lovas út 4/C
Ha a Csernobili katasztrófáról szóló sorozat neked is felkeltette az érdeklődésed a "atom" téma iránt, akkor ez a program neked való. A múzeum csak és kizárólag interaktív tárlatvezetés keretében látogatható, és mindenképp borzongató élményt ígér.

Atomenergetikai múzeum- 7030 Paks, HRSZ 8803
Az előző program vonalán tovább haladva a bátrabbak ellátogathatnak Paksra, ahol planetárium, űrbéli játszótér és még sok más gyermek- és felnőttbarát program várja majd az érdeklődőket.

10 kutyás film, amit egyszerűen nem lehet megunni

10 kutyás film, amit egyszerűen nem lehet megunni

Törley Pezsgőmanufaktúra- 1221 Bp. Anna utca 7
A pezsgő a nő egyik legjobb barátja, a csoki és az ékszerek, táskák, stb. mellett, és most meg is nézhetjük, kedvenc italunk hogyan is készül, avagy "hogyan kerül a buborék a pezsgőbe?". A jó hangulat garantált, de nem csak az ital jóvoltából, hanem az udvaron üldögélve és pezsgőt szürcsölve hangulatos dallamokra élvezhetjük a hűs nyári szellőt.

Zsolnay Múzeum- 7621 Pécs, Káptalan utca 10

Aki imád csodaszép és egyedi technikával készült porcelánokban gyönyörködni, annak ez igazán kihagyhatatlan program. Akár egy hosszúhétvégével egybekötve, a helyieknek pedig csak úgy, de megismerkedhetünk a különböző motívumokkal, és elkészítési módjukkal.

3D Gallery Budapest- 1065 Bp. Bajcsy- Zsilinszky út 17

A belépő tartalmazza az ingyenes tárlatvezetést, profi fotósok által készített képeket, melyeket ki is nyomtattathatunk, vagy elküldhetjük magunknak emailben.

Vaszary Galéria- 8230 Balatonfüred Honvéd utca 2
Ha kicsit távolabbi programot szeretnénk a város zajától távol, mondjuk a Balaton parton, akkor itt találunk óriás társasjátékot, kép-rejtvényeket, de Szőke András is tart majd tárlatvezetést a Balatoni nyár névre hallgató kiállításon. Részletes programbontás itt: http://www.vaszaryvilla.hu

Ez is érdekelhet

5 jel, hogy ez a férfi aranyat ér

5 jel, hogy ez a férfi aranyat ér

GLAMOUR Horoszkóp

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod