Sorozatok, amiket a legmagasabbra értékeltek a nézők - és jogosan

Egyesek el sem tudnák képzelni az életüket egy-egy adott tartalom nélkül, míg mások túlértékeltnek találhatják ugyanazt az alkotást – vannak azonban olyan sorozatok, amelyeket a közönség nagy része egyhangúlag minőségi tartalomként értékel.

A Breaking Bad globális népszerűségnek örvend, mégsem ez az első a legmagasabbra értékelt sorozatok közül
A Breaking Bad globális népszerűségnek örvend, mégsem ez az első a legmagasabbra értékelt sorozatok közül
Fotó: Profimedia

A sorozatok értékelése természetesen szubjektív szempontok alapján történik, a számok – és a kendőzetlenül őszinte internetezők – azonban nem hazudnak. Az alábbiakban elhoztuk azokat a sorozatokat, amelyeket az IMDb, vagyis az Internet Movie Database felhasználói a legmagasabbra értékeltek – teljesen jogosan.

Az IMDb regisztrált felhasználói maximum tíz csillaggal értékelhetik a filmeket és a sorozatokat, ez alapján az adatbázis összeszedte a top 250 legmagasabbra értékelt sorozatot, mi pedig elhoztuk ezek közül az első legjobbakat.

A legmagasabbra értékelt sorozatok

Tízből 9,5 a legmagasabb értékelés, amit egy sorozat begyűjtött az IMDb felhasználóitól. Az élen a legendás David Attenborough által narrált dokumentumfilm-sorozat, a Bolygónk, a Föld 2. (2016) jár 9,5-ös értékeléssel. Mi nem is csodálkozunk, hiszen ki tudna ellenállni Sir Attenborough megnyugtató hangjának, amint végigkalauzolja a közönséget Földünk vadvilágának élőhelyein?

„Muszáj szeretned azt, amit csinálsz” - Exkluzív interjú a Pixar művészeti vezetőjével, Deanna Marsigliesével

Második helyen a Breaking Bad – Totál szívás (2008-2013) áll, amely szintén kiérdemelte a 9,5 csillagot a nézőktől. A tizenhatszoros Emmy-díjas sorozat története szerint Walter White (Bryan Cranston) középiskolai kémiatanárnál előrehaladott stádiumú tüdőrákot állapítanak meg – White egy volt diákjával (Aaron Paul) metamfetamin kereskedelembe kezd, hogy biztosítsa családja anyagi biztonságát.

Harmadik helyen 9,4-es értékeléssel szintén David Attenborough dokumentumfilm-sorozata, a korábbi Bolygónk, a Föld (2006) áll, de 9,4 csillagot kapott még Az elit alakulat (2001) című tízrészes amerikai második világháborús sorozat is, amely Stephen Spielberg és Tom Hanks producerelésével készült Stephen E. Ambrose azonos című regénye alapján, és az Easy-század igaz történetét meséli el.

Ötödik helyen szintén 9,4-es értékeléssel a megrázó Csernobil (2019) című ötrészes minisorozat áll, amely az 1986-ban bekövetkezett csernobili atomkatasztrófa eseményeit dolgozza fel. A top tízben továbbá a Drót (2002; 9,3 csillag), az Avatár – Aang legendája (2005; 9,3 csillag), A kék bolygó II. (2017; 9,3 csillag), a Kozmosz: Történetek a világegyetemről (2017; 9,3 csillag), valamint a Maffiózók (1999; 9,2 csillag) című sorozatokat is megtaláljuk.

Ha te sem tudsz elszakadni a képernyőtől:

Ez is érdekelhet

„Férfira vágyom, nem egy gyáva kisfiúra” - Nők meséltek róla, mi volt az a pont, amikor kiszerettek egy férfiból

„Férfira vágyom, nem egy gyáva kisfiúra” - Nők meséltek róla, mi volt az a pont, amikor kiszerettek egy férfiból

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói