Gyönyörű filmek, melyek átsegítenek egy nehéz időszakon és erőt adnak

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Belefásultál a mindennapok szürkeségébe? Elszomorít ez a nyirkos, ködös idő? Szemezgettünk a legjobb filmekből, melyeket ha megnézel, átmelegíti szívedet a hála.

Az Életrevalók az egyik azon filmek közül, melyek új lendületet adhatnak egy nehéz időszakban
Az Életrevalók az egyik azon filmek közül, melyek új lendületet adhatnak egy nehéz időszakban
Fotó: Profimedia

Mindenkivel előfordul olykor, hogy elveszíti a motivációját az életben. Ilyenkor nagyon jól tud esni valami, ami felnyitja a szemünket, és segít abban, hogy ráébredjük: mennyire szerencsések is vagyunk valójában. Erre szolgálnak ezek a remek filmek, amelyek elgondolkodtatnak, feltöltenek, de az sem kizárt, hogy egy kis pityergésre késztetnek. Egy azonban biztos: átértékeled tőlük az életed.

Életrevalók

Az Életrevalók című film rendkívüli fogadtatása a bizonyíték, hogy egy mesterművel van dolgunk. Mind szereposztás, mind színészi játék, mind pedig forgatókönyv és képi világ tekintetében akkora durranás volt, hogy teljesen elvarázsolta a filmipart és a nézőket is, sőt, minden idők második legnézettebb francia filmje lett Franciaországban. Mindezek felett pedig olyan üzenetet kapunk tőle az életről, amelyet, amióta csak először láttuk a filmet, magunkban hordozunk. A történet egy ejtőernyős balesetben megsérült dúsgazdag férfiról szól, aki nyaktól lefelé teljesen lebénult, így egész további életét kerekesszékben kell leélnie. Felveszi ápolónak a külvárosi gettóból jövő Drisst, és idővel a tűz és víz jellegű kapcsolat igaz barátsággá szelídül. Üzenete egyrészt, hogy mennyire fontos, hogy ítélkezés helyett nyitott szívvel forduljunk a másik felé, az pedig szintén nem mellékes, hogy a filmet látva hálát adhatunk azért, hogy nem a testünk rabjaként, kiszolgáltatottan kell léteznünk.

Fogadom

A Fogadom azon túl, hogy egy csodálatos szerelmi történet, kesernyés utóízt hagy maga után. Nem is baj, ha egy picit fáj, hiszen pontosan ez adja meg a lehetőséget nekünk arra, hogy megkérdezzük magunktól: mit jelent számunkra a feltétel nélküli szeretet? Page és Leo friss házasok, és épp most kezdték (volna) el a közös életüket. Egy autóbaleset következtében Page amnéziás lesz, és mindent elfelejt a férjével való megismerkedésük utáni időkről. Leo szívvel-lélekkel harcol azért, hogy emlékeket ébresszen fiatal feleségében, Page pedig nagyon szenved amiatt, hogy vadidegenként tekint a férjére. Ahogy telik az idő, elkezdik újra megismerni egymást: Leo próbálja elcsábítani szerelmét, Page pedig keresi önmagában azt az elveszettnek tűnő érzést, amiről tudja, hogy valahol mélyen még benne lakozik. Hogy végül sikerül-e neki, az a filmből kiderül.

Vadon

A női erő és kitartás legyőzhetetlen: erre mutat rá az a drámai alkotás, amelyben egy fiatal nő megpróbálja újra felépíteni az életét. Úgy érzi, hogy összeomlott körülötte minden, és egy fizikailag és mentálisan extrém módon megterhelő próbatétel tudja csak helyére tenni a puzzle darabokat. Szüksége is van erre a spirituális utazásra, mert nem találja a helyét, így – szó szerint – kezdi el azt keresni. A hosszú zarándokút során végeláthatatlanul szeli a kilométereket, miközben számos kalandba keveredik: olykor útitársak szegődnek mellé, míg máskor magányosan bandukol, de van, hogy a vadon veszélyeitől kell megvédenie magát. A természeti erőkkel való harcok mellett a legnagyobbat mégis önmagával és a múltjával vívja. Ha szeretnél látni valamit, ami önismeretileg motivál, előre visz és tettekre sarkal, akkor ez a film csak rád vár!

„Csak éld túl" - Reese Witherspoon kendőzetlenül mesélt az anyaságról

„Csak éld túl" - Reese Witherspoon kendőzetlenül mesélt az anyaságról

Édesek és mostohák

Ha igazán mélyreható drámát keresel, akkor ezt az alapművet ajánljuk neked. Belecsöppenünk egy szerelmi háromszögbe, ahol két nő egyetlen férfi szívéért harcol. Isabel, a férfi új szerelme még fiatal, kicsattanó életörömmel, Jackie, a volt feleség pedig már belefásult a kimerítő mintaanya szerepébe. A film feszültségét a két karakter közötti ellenszenv adja, viszont a történet hirtelen egy teljesen más fordulatot vesz. Kiderül, hogy bizony van az a helyzet, amikor félre kell tennünk az egónkat, és fel kell áldoznunk önös érdekeinket és a személyes sértettségünket mások érdekében. Ebben az esetben itt a gyerekek élete és jövője a tét, akikért mindkét nő hajlandó erején felül összefogni.

Patch Adams

Adott egy bohócdoktor, aki szentül hisz abban, hogy a betegségre a humor legjobb gyógyír. Szeretné ezt a kórház dolgozóinak is bebizonyítani, de eleinte mindenki szkeptikussággal fogadja. Patch Adams azonban nem adja fel, és a munkáját is kockáztatva halad az általa legjobbnak vélt úton, ha mondhatjuk így: szemben a forgalommal. A betegek viszont mosolyognak. A kérdés csak az, hogy mennyire szabad ellenkezni egy olyan világgal, ahol mi csak apró homokszemcsék vagyunk? A filmben viszont láthatjuk, hogy a nevetés igenis képes begyógyítani minden sebet, ezért érdemes érte tűzbe menni.

További filmek a legjobb színészektől:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Az Ikrek húzza meg a határait, a Skorpió anyagi elismerésre számíthat - április 19.

Napi horoszkóp: Az Ikrek húzza meg a határait, a Skorpió anyagi elismerésre számíthat - április 19.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője