Minden képzeletet felülmúlt a Budapest Bike Maffia gyűjtőakciója az ukrán menekültek számára

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Budapest Bike Maffia és az Age of Hope közös felhívásának elképesztő ereje volt: több ezer segíteni vágyó ember vitt adományokat szombaton a megadott gyűjtőpontra, amelynek eredményeképp ma 8 plafonig megpakolt kisbusz és egy hatalmas teherautó, valamint 8 személyautó indult el az ukrán-magyar határhoz.

Minden képzeletet felülmúlt a Budapest Bike Maffia gyűjtőakciója
Minden képzeletet felülmúlt a Budapest Bike Maffia gyűjtőakciója

A két szervezet villámgyorsan, egymással összefogva reagált a csütörtökön kialakult helyzetre. Péntek hajnalban már úton voltak Beregszászra, hogy feltérképezzék miben van szükség segítségre. Az ott tapasztaltak alapján született meg a felhívás listája, amelyet folyamatosan frissítettek. Szombaton délelőtt 10 és 14 óra között lehetett a felsorolt adományokat leadni, de már délben adománystopot kellett hirdetniük, mert feldolgozhatatlan mennyiségű hasznos holmi gyűlt össze. Ekkor több adományozó is úgy döntött, hogy saját autójával csatlakozik a határra tartó konvojhoz.

Szendvicsek, vitaminok, gyümölcslevek, tisztálkodószerek, takarók és izolációs fóliák. Főleg ezekre van most nagy szükség a határnál” – mondták el az Age of Hope helyszínen lévő önkéntesei. A felhívás felrobbantotta az internetet, több ezer ember döntött úgy, hogy adományozással próbál enyhíteni a kínzó tehetetlenség érzésén, ezzel is segítve a a határ mentén várakozó ártatlan embereket.

Volt olyan adományozó, aki reggel egy sportboltban indította a napot, hogy megvásárolja a teljes készlet izolációs fóliát. Az eladó rákérdezett, hogy a Gyáli úton lévő gyűjtőakcióra viszi-e mert már csak pár darab van készleten, a többit ő maga vette meg, ugyanezzel a szándékkal. Végül az eladó hölgy adományát is a férfi szállította a megadott helyszínre.

Egy apuka három kislányával indult el reggel vásárolni, hogy segítsen a bajba jutottakon. Az egyik kislány elkérte a következő heti zsebpénzét, mert ő is szeretett volna valamit venni egy határon várakozó kislánynak. Az is felemelő és szívmelengető látvány volt a szervezők számára, amikor egy másik apuka hatalmas szatyrokkal és egy öt év körüli kislánnyal érkezett meg a gyűjtőpontra, aki jó szívvel helyezett egy darab sportszeletet az ekkorra már tornyosuló élelmiszerhalom tetejére.

Egy másik adományozó amikor meghallotta, hogy sokkal több adomány érkezett annál, mint amire számítottak, felajánlotta a saját vállalkozásában használt furgonokat és maga is sofőrként pattant a volánhoz.

Görög Zita is segédkezett a Budapest Bike Maffia és az Age of Hope közös adománygyűjtésén

A nemes ügy segíteni vágyó hírességeket is megszólított: a kapuban Görög Zita irányította a csomagot hozó embereket, de hatalmas pakkokkal érkezett meg családjával Lilu is. Zárás előtt pár perccel Gryllus Dorka, Simon Kornél és kisfiuk, Soma is beadták a csomagjaikat. Eke Angéla, Pokorny Lia és Pumped Gabó is órákig pakolták a csomagokat.

Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója így foglalta össze az esemény sikerét: Elképesztő. Sejtettem, hogy megmozdulnak majd az emberek, de nem számítottam ennyi mindenkire. Gyakorlatilag idevonzottunk egy Fradi-Újpest meccsnyi embert, rengeteg adománnyal. Egyszerre 150-200 ember dolgozott az átvevőponton, ott maradtak szortírozni, pakolni. Óriási összefogás volt. Hihetetlen élmény. Nekik óriási köszi, nekem meg mennem kell pakolni, mert nemsokára indulunk.

Az adományok azóta már az ukrán-magyar határnál vannak.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 dolog, amiben az introvertáltak sokkal jobbak, mint az extrovertáltak

7 dolog, amiben az introvertáltak sokkal jobbak, mint az extrovertáltak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője