Nők a világban - könyvajánló

Ahhoz, hogy a nők és a férfiak valóban egyenlő jogokkal és lehetőséggel rendelkezzenek az élet minden területén, még hosszú idő kell. Minél többet fogunk tudni, arról, hogy miként éreznek, milyen problémákkal küzdenek, milyen vágyaik vannak a nőknek, annál pontosabban látjuk majd, hogy merre kell haladni az egyenlőség felé. Legyünk nyitottak egymásra, és ismerjük meg jobban önmagunkat is!

Nők a világban - könyvajánló
Nők a világban - könyvajánló
Fotó: Gettyimages.com

Linda Scott: DUPLA X

ATHENAEUM 4999 Ft

Ritkán fordul elő, hogy egy közgazdász könyvét annyira várjuk, mint Linda Scott kötetét. Nem véletlen, hiszen a szerző hosszú évek óta dolgozik azon, hogy feltárja a nők helyzetét a világgazdaságban, illetve azért, hogy elősegítse a változást, ami több lehetőséget, beleszólást ad a nőknek a globális pénzügyi döntéshozatali folyamatokba. A Dupla X sorra veszi, hogy jelenleg a világunkban milyen gazdaságilag (is) elnyomó élethelyzetekben élnek nők milliói. Nem pusztán bemutatja ezeket az eseteket, de meggyőzően érvel amellett, hogy a változás, ami a nemi egyenlőség felé visz nemtől függetlenül, az egész emberiség számára csakis előnyökkel szolgálna. Ez a könyv valóban szemléletváltásra ösztönöz, fontos olvasmány!

Soós Tibor: KEMÉNYEBB, MINT A GYÉMÁNT

ÁLOMGYÁR 5499 Ft

Nagyon fontos tudatosítani, hogy példaképeink igenis vannak, a magyar történelem, irodalom, művészet is rengeteg olyan nőt tud felmutatni, akik önállóan, a saját kitartásuknak, tehetségüknek és tudásuknak köszönhetően értek el sikereket. Volt erejük arra, hogy egy férfiak által uralt és irányított világban a saját útjukon járjanak. Soós Tibor könyve ilyen magyar női hősök életútját mutatja be.

Dr. Jen Gunter: VAGINABIBLIA

ALEXANDRA 4499 Ft

Különböző kutatások egybehangzóan állítják, hogy a nők nagyobbik része meglepően keveset tud a saját nemi szervéről. Egyáltalán hogy néz ki? Igaz, hogy a sok cukor fogyasztása miatt kaphat valaki gombás fertőzést? A népszerű szülész-nőgyógyász ebben a hiánypótló könyvében minden kérdésre választ ad, és igyekszik cáfolni a legmakacsabb, legkártékonyabb legendákat a vaginával kapcsolatban.

Benke Vali Leria – Sarkadi Bálint: SZEXBŐL IS MEGÁRT A KEVÉS

MOTIBOOKS 4970 Ft

Sokan érzik úgy, hogy nem kielégítő a szexuális életük, de mi állhat a lehangoló tapasztalat hátterében? A két pszichológus munkája során nagyon sokféle történettel, esettel találkozott, amelyeket a szexuális élet elakadásai okozhatják. Saját terápiás tapasztalataik megosztásával hívnak arra, hogy felfedezd a szexualitásod.

Sally Helgesen – Marshall Goldsmith: HOGYAN ÉRVÉNYESÜLJÜNK NŐKÉNT?

HVG KÖNYVEK 4200 Ft

Miért érvényesülnek nehezebben a nők a munkában? Miért történik meg gyakran, hogy bár egy nő minden téren készen áll arra, hogy előrébb lépjen a karrierjében, de mégsem sikerül? Ez a könyv megmutatja, hogy milyen hiedelmek, szokások állnak a nők útjába, és hogyan lehetnek mégis sikeresek a karrierjükben.

Stefanie Stahl: ÍGY ERŐSÍTSD AZ ÖNÉRTÉKELÉSED

PARK 3499 Ft

Nem csupán a nők, de sajnos mégis jellemzően a nők küzdenek önbizalomhiánnyal. A magabiztos emberek pedig jól érzik magukat a bőrükben, derűlátók, és egyenrangúnak vallják magukat másokkal. Ezért is lenne fontos, hogy mindenki dolgozzon az önbizalmán, szerencsére ugyanis lehet változtatni rajta, a pszichoterapeuta lépésről lépésre magyarázza el ebben a könyvében, hogy miként!

A cikk eredetileg a GLAMOUR magazin 2022-es márciusi lapszámában jelent meg.

Ez is érdekelhet

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő