Ott a helyed! Necc Partyval, videódiszkóval és Brains-koncerttel búcsúztatja az idei évet a Budapest Park

Szponzorált tartalom

2019.szeptember.26.

Összeszorul a szíved, amikor kinézel az egyre inkább őszies tájra? Amikor fel kell venned reggel a melegebbik kabátodat? Dobd félre a búslakodást, és búcsúztasd az idei szezont egy elképesztő bulival a Budapest Park záróhétvégéjén!

Ott a helyed! Necc Partyval, videódiszkóval és Brains-koncerttel búcsúztatja az idei évet a Budapest Park
Fotó: Rosta Márk / Budapest Park

Kapuzárási Piknik névre keresztelt minifesztivállal zárja a szezont a Budapest Park, az utolsó hétvégén idén is széles műfaji skálával találkozhatsz. Ahogy a szervezők bejelentették, az évadban először (és utoljára) áll a Park színpadára a 30Y és a Margaret Island, a zárónapon pedig a Brains hív táncra, amit egy már elővételben teltházas Necc Party követ majd.

A Planet 8 fantázianevet viselő nyolcadik évad ismét felülmúlta az előző évet. Idén több koncertnappal – köztük egy ötnapos, külföldi világsztárokat felvonultató minifesztivállal – várta a nézőket a Budapest Park. A 88 nyitvatartási napon az összes nézőszám várhatóan meghaladja a 600.000 főt.

És még közel sincs vége! Lássuk, mit tartogat még számodra a Park a záró hétvégén!

Egy feledhetetlen nyári pillanat a Budapest Parkban
Egy feledhetetlen nyári pillanat a Budapest Parkban
Fotó: Nagy Márton / Budapest Park

Másnap, azaz szeptember 27-én egészen különleges meglepetéssel készül ötödik születésnapja alkalmából a Margaret Island! Élőben debütál külön a Parknak készült daluk, a Hagyd kint, amelyben Járai Márk (Halott Pénz), Papp Szabi (Supernem) és Zentai Márk (Mörk) is közreműködik. A track egyébként a koncert napján egy kisfilmet is kap, amely többek közt a zenekar legemlékezetesebb parkos pillanatait mutatja be. Ők is két vendégzenekart, méghozzá a Chain Bridge Popot és a Németországból éppen visszatérő Mörköt hozzák magukkal. Ezt követően a Lidocain Night egészen különleges kiadása következik – a Drakulics elvtárs film hangulatát idéző party-n ráadásul az alkotás főszereplője, Nagy Ervin is beugrik a lemezjátszók mögé!

A zárónapon, azaz szeptember 28-án pedig egy igazi táncos este vár a bulizni vágyókra, amikor Myra Monoka zenekara és JumoDaddy lemezbemutató koncertje után a több mint száz táncossal érkező, fergeteges showműsort ígérő Brains rengeti meg élőzenével idén utoljára a Parkot. És mi lehetne jobb befejezés, mint (tinikorunk) kedvenc slágereinek gyűjtőhelye, egy fergeteges, már most teltházas Necc Party?

Az eklektikus felhozatalú Kapuzárási Piknik Fesztiválra egyébként limitált számban bérlet is kapható – kilenc koncert és három éjjelen át tartó party vár mindenkit a hazai altertől az elektronikus zenén át a retroig szeptember 26. és 29. hajnala között.

A Budapest Parkban idén több mint 150 magyar zenekar állt színpadra, de mellettük olyan világsztárok is megfordultak, mint a punklegenda, Iggy Pop, a hazánkban először koncertező Disturbed vagy Three Days Grace, a turnéját nálunk indító Sum 41, igazi francia hangulatot varázsoló Zaz vagy az első hazai önálló koncertjével érkező Thirty Seconds To Mars.

Ott a helyed! Necc Partyval, videódiszkóval és Brains-koncerttel búcsúztatja az idei évet a Budapest Park
Fotó: Nagy Márton / Budapest Park

A Park ezeket a megismételhetetlen koncertpillanatokat zárta palackba a Bin There projekttel. Olyan zenekari ereklyéket gyűjtöttek össze ugyanis estéről estére a színpadról vagy a backstage-ben, mint a setlist, a törésig püfölt dobverő vagy a szakadásig nyűtt gitárhúr. A nem mindennapi tárgyak nem mindennapi helyre kerülnek: egy, a zenekar által aláírt időkapszulába zárták! Az ebből összeállított kiállítást bárki megnézheti még a hétvégén, október 11-től pedig licitálni is lehet majd rájuk. Így akárki lecsaphat egy rendhagyó, exkluzív, a fellépők által igazolt és szignózott merchtermékre, amiből garantáltan nincs még egy a világon! A befolyt bevételt ráadásul a Zenével A Rákos Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.

Nemcsak programjában fejlődött a szórakozóhely, hanem egyre színesebb eseményeknek adott otthont. Beköltözött ugyanis a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum egy egyedülálló installációval, illetve két kiállítást is bemutatott a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ. A zene mellett a meghökkentő mutatványosok, lélegzetelállító artisták szórakoztatták a közönséget szemet kápráztató újcirkuszi produkcióikkal. Amikor pedig az éj leszállt, akkor szabadult csak el igazán a party, egyszerre három tánctéren. A nagy sikerre való tekintettel állandósultak a latin ritmusok a Bailandón, az r'n'b szerelmeseinek kedveztek a Queens Party-val, igazi felhívás volt a keringőre a Match Party és persze zúzni is lehetett a NeverNight Party-ra.

A Bin There a Park kiemelt projektje
A Bin There a Park kiemelt projektje
Fotó: Sinco.hu

Idén első ízben rendeztek kifejezetten jótékonysági jellegű, nagyszabású rendezvényt, a Live Aid mintájára sztárfellépőket felvonultató UNICEF Fesztivált, amelynek jegybevételével a világ legelesettebb gyermekeit támogatták. De ezúttal is minden hónap első vasárnapján a gyerekek bulizhattak a Parkban az ingyenes Pöttömkerten. A Budapest Park idén közel húsz szervezeten keresztül segített különböző módokon a rászorulóknak. A tavaly útjára indult nagysikerű Dallamképek kampányban például a Punnany Massif dalai kerültek megalkotásra, az elárverezett képekből befolyt összeget pedig a Siketek És Nagyothallók Országos Szövetségének ajánlották fel. Emellett pedig csatlakoztak a Fridays For Future mozgalomhoz, amelynek keretein belül kommunikációs csatornáikat kihasználva, illetve a fellépő zenekarokkal összefogva buzdítják arra az embereket, hogy részt vegyenek szeptember 27-én a III. Globális Klímasztrájkon.

Sajtótájékoztató a Parkban
Sajtótájékoztató a Parkban
Fotó: Sinco.hu

Különféle akcióikra pedig nemcsak a közönség, de a szakma is hálásan reagált: az Év Kereskedője versenyen összesítettben második-, a Legjobb Közösségi Élmény kategóriában pedig első helyezést értek el. A Bin There projekt pedig a Fenntarthatósági Napon kapott közönségdíjat.

A Budapest Park tehát nyolcadik évadában még nagyobb spektrumot fedett le eseményeivel, mint korábban bármikor. A sokszor bátor, innovatív programokra a közönség hálásan reagált, így már most nézőszám-rekorddal indul záróhetének, ami egy utolsó szeletet ígér még a 2019-es nyárból.

Itt az utolsó lehetőség! Hagyd kinn ismét a valóságot, és bulizz még egyet a szabad ég alatt a Park eget rengető záróhétvégéjén!

Ez is érdekelhet

Ezt látnod kell: Billie Eilish barnára festette a haját!

Ezt látnod kell: Billie Eilish barnára festette a haját!

Szépséghírek

Ezt látnod kell: Billie Eilish barnára festette a haját!

Ezt látnod kell: Billie Eilish barnára festette a haját!

Divathírek

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett