Rekordokat dönt a Sárkányok háza, érkezik a 2. évad

A közönség hatalmas érdeklődéssel fogadta a Sárkányok házát, a nagy sikerű premierre való tekintettel pedig az HBO már be is rendelte a 2. évadot.

A Sárkányok háza premierje megdöntötte az HBO nézettségi rekordját
A Sárkányok háza premierje megdöntötte az HBO nézettségi rekordját
Fotó: HBO

Minden idők legnagyobb streaming nézettségét hozta az HBO és az HBO Max történetében a Sárkányok háza debütálása. Az Egyesült Államokban 10 millióan nézték a saját gyártású sorozat első részét a premier napján (a szám pedig azóta már 20 millióra nőtt). A Trónok harca 2011-es premierjét 4,2 millióan nézték, bár akkor még egészen mások voltak a médiafogyasztási szokások.

A prequel rengeteg országban, így hazánkban is megdöntötte a nézettségi rekordot: „A Sárkányok háza messze a legsikeresebb premierünk Magyarországon az HBO és az HBO Max történetében. Minden korábbi bemutató rekordját megdöntötte. Az első rész nézettsége minden előzetes elvárásunkat felülmúlta.” – nyilatkozta Pinczés-Pressing Ádám, a magyar HBO PR vezetője.

Ennek a traumatikus Sárkányok háza jelenetnek fontos mondanivalója van a nők helyzetéről

Van mit elmesélni

A minden idők legnézettebb streaming-tartalmaként debütáló sorozat sikerére meglehetősen gyorsan érkezett a válaszreakció: habár még kilenc rész hátravan, már be is rendelték a második évadot. A fantasztikus hírt a sorozat Twitter oldalán jelentették be az alkotók:

Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy a második évaddal folytathatjuk a Targaryen-ház eposzi legendáját.

– nyilatkozta Francesca Orsi, az amerikai HBO egyik ügyvezető alelnöke.

Az első évad körülbelül 30 évet ölel fel a Targaryen-ház történetéből, azonban George R. R. Martin Tűz és vér című hétszáz oldalas könyve még hosszasan taglalja a Vastrónért folytatott hatalmi harc részleteit, rengeteg izgalmas eseményt tartogatva a Sárkányok háza számára.

Nagyobb kérdés azonban, hogy mikor tér majd vissza a sorozat: az első évad 10 hónap alatt forgott, a vizuális effektek utómunkálatai pedig még javában folynak – nem lenne egyszerű mindezt 2023 végéig megismételni, így egészen valószínű, hogy csak 2024-re várható a folytatás.

Nélkülözhetetlen dolog hiányzott a Sárkányok háza első részéből, te észrevetted?

Ez is érdekelhet

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról