Shaun Ross egyáltalán nem mindennapi jelenség

2014.január.4.

Shaun a Bronxban nevelkedett, New Yorkban, afrikai-amerikai albínóként. Elképzelhető módon rengeteget bántalmazták kiskorában, ráadásul az egyik támadás több mint 15 cm-es mélységű késszúrásnyomokat hagyott a hátában. Elképesztő, de sikeresen legyőzte gyerekkori sérelmeit, és azóta már számos divatanyagban, valamint Katy Perry E.T. videoklipjében is szerepelt. Kelletlenül, viszont büszkén viseli az első ´afrikai-amerikai albínó modell´ titulust, ám emellett folyamatosan feszegeti a határokat és döntögeti a korlátokat, illetve rendületlenül vágja előre a saját útját a zene és a divat világában.

A Dazed & Confused magazinnak beszámolt egy interjúban izgalmas évéről, melyből mi is megosztunk néhány gondolatot: "Beyoncéval 19 éves koromban találkoztam először, amikor a stylistjának segítettem ruhákat cipekedni egy fellépését megelőzően. Beyoncé megtudta, hogy aznap volt a szülinapom, és ezért lejátszotta nekem a kocsiban a Party című számát, majd azt mondta, ´Amikor leforgatom ezt a klipet, akkor azt akarom, hogy szerepelj benne´. Betartotta az ígéretét, és egy évre rá lefilmeztük a videót. Amolyan nagynénivé vált számomra azóta" – mesélte lelkesen Ross. "Melinda Matsoukas rendező válogatta a modelleket, amikor viccesen megjegyeztem, hogy én is szépségkirálynő jelölt akarok lenni. Melinda, természetesen, nem engedte, de megkaptam az egyik legfontosabb szerepet!" – folytatta Shaun.

"Lana Del Reyt egy barátomon keresztül ismertem meg, aki összeköttetésben állt Lana húgával, Chuck Granttel. Készítettünk egy ízléses editoriált a kaliforniai Cholo életstílusról, melyet Lana is látott, mire azt mondta, hogy ez az az irány, ami felé menni szeretne a Tropico rövidfilmjével, és szeretné, ha én is szerepelnék benne. Valódi helyszíneken forgattuk a filmet, illetve egy óriási stúdióban, ahova építették az erdőt! Rengeteg állat szaladgált összevissza, de nem támadta meg a egymást. Én azt hittem, hogy egy közülük még aznap meghal, de egyiküknek sem esett baja!" – emlékezett vissza nevetve a modell.

Shaun Ross megosztott pár további érdekességet is a Tropico készítéséről, például, hogy milyen nehéz és hosszú volt hámban a forgatás, illetve, hogy ugyanott filmeztek bizonyos jeleneteket, ahol Brad Pitt forgatta Az élet fáját. Az egyik részt egy nő saját házában forgatták, ami azért volt vicces, mert a szoba másik oldalán egy nagy ablaküveg választott el egy családot pont egy olyan jelenettől, melyben sztriptíz táncosok vetkőznek, verekedés tör ki, majd fegyvereket fognak egymásra: "Képzeld el ezt a hétéves kis ázsiai gyereket, amint ül az asztalánál és csinálja a házi feladatát, miközben szembenéz egy csapat pucér táncossal meg pisztolyos gengszterrel. De ő csak ott ült a legnagyobb nyugalommal és végezte a dolgát az ablaküveg mögött. A legviccesebb jelenet volt valaha!" – kacagott Shaun.

Majd Lanáról is mesélt: "Lana már eleve egy szuper szexi karakter, és látni, ahogy életre kel a képernyőn, nem mindennapi dolog. Ha ehhez hozzáadjuk Anthony Mandler zseniális rendezését, akkor kapunk egy nagyon érzéki, moziba illő vizuális élményt. Én nem szeretem a nőket úgy! Nem rejtegetem, hogy meleg vagyok, hisz csak rám kell nézni! De tudnivaló, hogy ez az első alkalom, amikor egy interjúban kimondom, hogy homoszexuális vagyok" - jelentette ki büszkén.

Különlegességéről pedig így nyilatkozik: "Határokat feszegetek, de albínónak lenni ebben a szakmában zűrös. És zavar, hogy ´albínó modell´ titulussal címkéznek fel. Borzasztóan tudatlan újságíróknak is adtam már interjúkat, akik csúfot űznek belőlem azzal, ahogy beszélnek a helyzetemről. Kérdeztek már ilyet tőlem, hogy ´Milyen érzés albínónak lenni?´, és akkor kérdem én, mi az, hogy albínó? Mert én nem tudom! Azt tudom, hogy milyen emberi lénynek lenni, és erről tudok sokat mesélni" – mondta végezetül.

Mindannyian példát vehetünk Shaun Ross merészségéről és rendíthetetlenségéről, továbbá mindenképpen tartsd rajta a szemed, mert még nagy dolgokat láthatunk tőle.

Ez is érdekelhet

Tudtad, hogy az egész lakást megszépítheted a 2022-es GLAMOUR-napok kedvezményeivel?

Tudtad, hogy az egész lakást megszépítheted a 2022-es GLAMOUR-napok kedvezményeivel?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói