„Énekben, táncban és színészi játékban is meg tudjuk mutatni, mi van bennünk” - Interjú a SIX musical színésznőivel

Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Bár a SIX című musical színésznő szereposztásában többen most először dolgoztak együtt, VIII. Henrik hat felesége közül Gadó Anita, Kardffy Aisha és Zsitva Réka úgy ültek le velünk beszélgetni, mintha ezeréves barátnők lennének.

SIX
A SIX musical egy igazán különleges darab, pazar tehetségekkel. Mindenképpen nézd meg!
Fotó: Jardek Szabina/Madách Színház

A SIX musical februárban tér vissza a Madách Színház "tróntermébe”, de a féléves próbafolyamat életre szóló emlék minden résztvevő számára, legyen szó a színésznő szereposztás vagy a popcsapat tagjairól. Egy kávé mellett beszélgettünk a próbákról, az utánozhatatlan csajenergiáról és természetesen a legendás brit uralkodóról.

Színésznőként milyen volt belecsöppenni egy koncertmusicalbe?

Kardffy Aisha: Már belelazultunk az első előadások után, de a közönséggel való túlzott kommunikáció nekünk, színésznőknek nem egy hazai terep. Ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy felmegy a függöny, és játszunk – elnézve a nézők feje felett.

Gadó Anita: A közönséggel való kommunikáció a popcsapat esetében sokkal magától értetődőbb.

Zsitva Réka: Egy átlagos előadásban csak egymással kommunikálunk a színpadon, és nem szólítjuk fel a nézőket, hogy „gyertek, bulizzatok”. De így most kvázi 800 plusz szereplő került a képbe, akiket szintén be kell vonnunk a játékba.

Kardffy Aisha: Ettől pedig az előadások hangulata is más lesz, nagyon befolyásolja, hogyan reagál a közönség. Az, hogy mi mennyire tudunk lelazulni az elején, az rajtuk is múlik.

Kőkemény munka ez a 80 perc nektek. Mindenki énekel egy szólót, egymásnak vokáloztok és végig táncoltok.

Kardffy Aisha: Ez mindannyiunknak nagy kihívás, miközben mindenki pályáján egy igazi kuriózum ez a lehetőség. Nem egy klasszikus értelemben vett musicalről van szó.

Zsitva Réka: Nagyon hálás a feladat. Énekben, táncban és színészi játékban is meg tudjuk mutatni, mi van bennünk.

Gadó Anita arról is mesél, mennyire érdekes, hogy a hat feleség azon túl, hogy ugyanaz a férfi vette el őket, valamilyen módon összekapcsolódik
Fotó: Jardek Szabina/Madách Színház

Jákob Zoli: „Nagyon is meg akarok felelni, gyűlölök megbántani másokat és nem szeretek bunkónak tűnni”

Jákob Zoli: „Nagyon is meg akarok felelni, gyűlölök megbántani másokat és nem szeretek bunkónak tűnni”

Mikor kezdtétek el azt érezni, hogy ténylegesen egy csapattá váltatok?

Zsitva Réka: Annyira máshonnan jöttünk mindannyian, hogy kellett egy kis idő, hogy „összeérjünk”.

Gadó Anita: Tavasszal kezdtük a SIX-et, és én akkor egy másik előadást is próbáltam ezzel párhuzamosan. Mivel nem tudtam itt lenni folyamatosan a lányokkal, azt éreztem, hogy kilógok. Nagyon megijedtem, hogy mi lesz velem...? Aishát régóta ismerem, és láttam rajta, hogy ő már teljesen felszabadult, miközben én még a nevekkel is küzdöttem, bár akkor talán azt sem tudtam megmondani, hogy engem hogy hívnak. (mind nevetnek) Én nyáron éreztem azt az összekapcsolódást, amiről kérdeztél: amikor lement a próbán először egyben az előadás. Együtt átéltük, hogy ez a lehetetlennek tűnő projekt kezd testet ölteni.

Zsitva Réka: Mindenki – azok is, akiket személyesen nem ismertem, például a popénekesnők közül – nagyon nyitott és jószívű. A próbák ebédszüneteiben megjelent az osztálykirándulásszerű, összetoljuk az asztalokat hangulat. Az egész csapat összejött, és rengeteget nevettünk.

Az ember azt gondolná, hogy tizenöt lány együtt, egy helyen...

Zsitva Réka: ... és jönnek a cicaharcok.

Gadó Anita: Mindenki azzal jött, akivel erről beszélgettünk, hogy milyen brutális lehet a hangulat, ha tizenöt nő együtt dolgozik.

Zsitva Réka: Biztosan meglepő, de ellenségeskedés nélkül dolgozunk együtt. Persze ilyen hosszú idő alatt előfordul, hogy valaki épp fáradt, de akkor sem egymásra vagyunk kihegyezve.

Zsitva Réka színésznő szerint a SIX musicalben énekben, táncban és színészi játékban is meg tudják mutatni, hogy mi van bennük
Fotó: Jardek Szabina/Madách Színház

Nem lehet, hogy azért, mert eltűntek a pasik a képletből? A Pál utcai fiúk próbafolyamata alatt tapasztaltam hasonlót, ott csupa srác volt, színésznők nélkül. Nem volt versengés.

Kardffy Aisha: Biztos, hogy ez is benne van.

Gadó Anita: Nem fogom soha elfelejteni, egyszer úgy jöttem próbára, hogy különösen pokoli napom volt. Végigsírtam az egészet. Minden lány odajött kivétel nélkül, valaki egy zsepit hozott, valaki csokit, és volt, aki szimplán megölelt, meghallgatott, tanácsot adott. Annyira feltöltött. Megnyugtató volt érezni, hogy ez tényleg egy olyan csapat, hogy összekapar a földről is, ha olyan passzban vagy. Ez csodálatos. És tényleg elképzelhető, hogy ez a rendszer borul, ha mondjuk fiúk is vannak a képben.

A nézőtérről is érezhető ez az összekapcsolódás köztetek, mind a két szereposztás esetében.

Kardffy Aisha: Az egyik próba után a rendezőasszisztens azt mondta, milyen rettentően jó, hogy "csak” hat nő van a hatalmas színpadon, de annak olyan ereje van, hogy beletol a székbe. Remélem, ez minden előadáson így lesz, és tudjuk hozni ezt az energiát. Ez ennek az összekapcsolódásnak az ereje.

Zsitva Réka: Minden előadáson vannak összekacsintások. Nem civilből, a karakterből. Ezeket nagyon szeretem. Apró kapcsolódások.

Kardffy Aisha színésznőt a SIX darab mellett az Orfeum mágusában is láthatják a nézők
Fotó: Jardek Szabina/Madách Színház

Peller Anna: „Kussolok, mert boldog vagyok!”

Peller Anna: „Kussolok, mert boldog vagyok!”

Az fantasztikus, hogy a SIX-ig eljuthatott a musicalirodalom. Például a Chicago-ban is rengeteg női karakter van, de ott Billy Flynn keveri a kártyákat, a pasik mozgatják a cselekmény egy jelentős részét. De itt minden a hat egykori feleség kezében van. Szuper az, hogy elindult egy ilyen irányba is a színház.

Kardffy Aisha: Az meg külön nagyszerű, hogy ez Magyarországra is eljutott. Egy másik színházban dolgozó kollégám mondta azt, hogy „na, 2023-ban ilyennek kell lennie egy musicalnek”. Szeretem az előadás igényességét is, minőségben nagyon nyugati.

A zenekarban is csak csajok vannak. Más a flow, mintha pasik kísérnének titeket?

Zsitva Réka: Eleve a hangulat kivételes, már a hangbeálláson érezzük a csajenergiát. Meglátjuk egymást, nevetünk, nagyon felszabadult az egész.

Egy hatalmas show ez, 80 percnyi szórakozás, de nagyon erős egyéni sztorikat is megmutattok a színpadon. Mennyire ástátok bele magatokat a karakteretek történelmi hátterébe, azon túl, ami elhangzik a darabban?

Gadó Anita: Nagyon, de a mai napig elcsípünk itt-ott egy-egy plusz infót. Folyton keresgélünk.

Zsitva Réka: És mindig nagyon örülünk az ilyen kis plusz történeteknek.

Kardffy Aisha: Réka, a te karaktered, Boleyn Anna, akiről a legtöbb film készült.

Zsitva Réka: Viszont az itteni Boleyn Anna nem olyan, mint amit a filmekből megszokhattunk. Egy öntörvényű, temperamentumos, vagány csaj – a darabban Miley Cyrus-os. Ez tök jó. Egy jópofa, humoros lány, aki az összes drámai pillanatot megragadja, és próbálja humorossá tenni.

Dobos Evelin: „Jó lenne, ha meglátnák ezt az új oldalamat is a rendezők”

Dobos Evelin: „Jó lenne, ha meglátnák ezt az új oldalamat is a rendezők”
VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is. Hat feleség, hat különböző személyiség, hat rendhagyó életút látható a SIX musicalban
Fotó: Jardek Szabina/Madách Színház

Pont a minap olvastam, hogy a ti karaktereitek, Boleyn Anna és Howard Katalin unokatestvérek voltak.

Gadó Anita: Igen. Amikor Boleyn hozzáment VIII. Henrikhez, az én karakterem, Katalin még nagyon kicsi volt. A történészek szerint, bár rokonok lehettek, nem nagyon volt köztük interakció. Vicces egyébként, hogy a hat feleség, túl azon, hogy ugyanaz a férfi vette el őket, valamilyen módon összekapcsolódik. Vagy unokatestvérek...

Kardffy Aisha: ... vagy ott van Seymour Johanna öccse, az a bizonyos Tom, aki meg Parr Katalin nagy szerelme.

Zsitva Réka (Aishának): És bár a te karaktered, Anna von Kleve, aki az ilyen belterjes összefonódásokból kilóg, de ő az, aki még Parr Katalint is túlélte.

Kardffy Aisha: Sok feljegyzés nincs róla, de amit találtam, mindet elolvastam. Jó barátságban maradtak Henrikkel, és a király szeretett húgaként tartják számon a válás után. Élete végéig biztonságban élhetett, buliztak is együtt. Ez a dalomból is kiderül. Nem hálták el a házasságot, inkább jóbarátok lettek.

Hogyan tovább, most, hogy lement az idei SIX-szezon?

Gadó Anita: Én Győrben próbálom a Valahol Európában női főszerepét.

A színésznő rendszeresen fut és lehet, hogy negyven év fölött újra továbbtanul

A színésznő rendszeresen fut és lehet, hogy negyven év fölött újra továbbtanul

Csupa csaj közül csupa gyerek közé...

Gadó Anita: Igen, ez is egy új terep. (nevet)

Zsitva Réka: Én szinte minden előadásban játszom a Madách Színházban, úgyhogy én sem fogok unatkozni a következő időszakban sem.

Kardffy Aisha: Én visszatérek az Operettszínházba, az Orfeum mágusában láthatnak a nézők. Ami pedig hatalmas kihívás és egy egészen új terep, hogy én lehetek az új Disney-mesében, a Kívánságban a főszereplő, Asha hangja.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Értékes kincsek, amelyek történeteket mesélnek el

Értékes kincsek, amelyek történeteket mesélnek el

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)