18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Szereted a horrorfilmeket? Ettől az 5 igaz történettől kiráz a hideg!

2022.január.19.

A legtöbben egész jól bírjuk a hátborzongató, ijesztő vagy visszataszító jeleneteket a képernyőn, hiszen tudjuk, hogy amit látunk, az csupán kitaláció. A valóságban viszont alighanem egy horrorfilm sztorijának töredéke is elég lenne, hogy megfagyjon a vér az ereinkben. Az alábbiakban 5 olyan valóságos történetet vettünk sorra, amik még a híradásokba is bekerültek, annyira hihetetlenül rémisztőek.

Szereted a horrorfilmeket? Ettől az 5 igaz történettől kiráz a hideg!
Fotó: Gettyimages.com

Elisa Lam eltűnése

Elisa Lam Kanadából elindulva szerette volna bejárni az USA nyugati partját 2013-ban, utazása azonban egy Los Angeles-i hotelben tragikus véget ért. A lány egész egyszerűen eltűnt, az utolsó nyom egy biztonsági felvétel, amin nyugtalanul, zavartan viselkedik és úgy tűnt, mintha láthatatlan idegenekkel veszekedne, sőt, dulakodna. Elisa eltűnése után sokáig nem talált rá a rendőrség, ami országos figyelmet irányított az ügyre. Újságírók, bloggerek, YouTube-erek és önjelölt oknyomozó kommentelők is meg szerették volna fejteni a sokáig reménytelennek ítélt esetet. Elisára végül a szálloda víztározójában találtak rá, mégpedig azért, mert több vendég panaszkodott akadozó, furcsa ízű és színű vízre. A nyomozás megállapította, hogy a lánynak bipoláris személyiségzavara volt, a felírt gyógyszereit pedig nem szedte, ezért viselkedhetett furcsán, és valószínűleg ezért mászott be a víztározóba, ahonnan aztán nem jutott ki.

Rejtély az Urál hegységben

1959-ben egy kilenc fős kutatócsapat indult útnak az Urál nyugati részén, akik azonban sosem tértek vissza élve. Az otthoniak azután kezdtek el aggódni értük, hogy elmaradtak a megígért üzenetek. A rendőrség 6 nap után találta meg a holttesteket, a bizonyítékok pedig nagyon sok rejtélyes dologra utaltak. A társaság sátra belülről volt felvágva, több személyes tárgyat is hátra hagytak benne, illetve cipő nélküli lábnyomok voltak a hóban és öt holttestet hiányos öltözetben találtak meg a dermesztő hidegben, ami önmagában is szokatlan volt. Az igazi rejtélyeket azonban az utolsó négy, szakadékba esett kutató maradványai jelentették. Kettejükre szemgolyók nélkül, törött bordákkal találtak rá, egyiküknek hiányzott a nyelve, míg egy másik kutató autóbalesetre jellemző koponyasérüléseket szenvedett. Ha mindez nem lett volna eléggé furcsa, két áldozat ruházata ráadásul radioaktív is volt. Az orosz kormány még hat évtizeddel később is szerette volna újranyitni a nyomozást, előrelépés azonban azóta sem történt. Míg a visszafogottabb magyarázatok lavinára, vagy a helyi őslakosokra, a Mansykra mutatnak, addig egyes teóriák titkos orosz atomfegyvertesztet sejtetnek a szerencsétlenség hátterében.

Robert, a kísértetbaba

„Robert baba” egy Floridai kisgyerek, Gene Otto játéka volt, aki mindig úgy beszélt róla, mintha élt volna. A szülők először ezt a fiú túláradó képzeletének tulajdonították, később azonban furcsa viszonyt fedeztek fel kettejük között. Gene mindenhova magával vitte Robertet, sőt, idővel még kiskori tengerészruháját is ráadta a babára. Az évek során több vendég is hallott gyermeknevetést a szobából, ahol csak Robert volt, és sokszor kerültek elő háztartási tárgyak és játékok a baba „öléből”. Gene halála után a házának új tulajdonosa egy múzeumnak adományozta a babát, ahol több látogató is arra panaszkodott, hogy hirtelen elromlott a kamerája, amikor le akarta fotózni Robertet.

Ricky McCormick titkos kódja

1999. június 30-án egy férfi holttestére bukkantak egy kukoricaföld kellős közepén, a Missouri állambeli St. Louis-ban. A rendőrség értetlenül állt az eset előtt, nem tudták megállapítani, hogyan került oda vagy mi történhetett vele, azonban még nagyobb rejtély maradt az áldozat zsebében talált jegyzetek jelentése. A kézzel írt feljegyzések mintegy 30 sornyi titkosírást tartalmaztak, amelyek a rendőrség és a kriptográfusok számára is megfejthetetlenek voltak, még több mint két évtized után is. Egyes feltevések szerint a jegyzeteket maga az áldozat írta, de sokak szerint a kód összekötő elem lehet további gyilkosságokhoz.

A híd, ami valóságos mészárszék a kutyák számára

Létezik Skóciában egy híd, amely nem szépségéről vagy gótikus stílusáról híresült el. Az Overtoun Bridge már évtizedek óta az a titokzatos hely, ahonnan kutyák vetik magukat egy 15 méter mély szakadékba. Ugyan számos eb túlélte már a zuhanást, köztudott tény, hogy az ’50-es évek óta évente legalább egy kutya leli itt halálát. Egyes teóriák szerint egy gyászoló özvegy, az Overtouni Fehér Hölgy kísért a hídon, őrületbe kergetve ezzel a kutyákat. Mások viszont úgy vélik, hogy egy elmebeteg édesapa szörnyű tette lehet hatással a kutyák viselkedésére, aki Antikrisztusnak vélt újszülött gyermekét taszította a mélybe a hídról. Egy etológus szerint a magyarázat ennél egyszerűbb: a híd szerkezete tévesztheti meg a kutyákat, miközben éppen a szakadék mélyén ólálkodó vadállatokat szemlélik. Mindenesetre jobb, ha a gazdák pórázon tartják négylábú kedvenceiket, miközben a környéken sétálgatnak.

Ha érdekelnek a hátborzongató és rémisztő sztorik, tapadj a képernyőre január 24. és 31. között, mert a Sony Movie Channel egy igazi horrorválogatással dobja fel a hetet! Hétfőn 23:10-kor a Tudom, mit tettél tavaly nyáron, kedden 23:05-kor a Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron, szerdán 23:05-kor az Ördögűző: Dominium, csütörtökön 23:20-kor a Betolakodók, pénteken 23:10-kor a Karantén, szombaton 22:50-kor a Démonok között, vasárnap 23:15-kor a Zombieland, hétfőn 22:55-kor pedig A kárhozottak királynője borzolja majd a kedélyeket.

Ez is érdekelhet

A hőségben csak egy jeges kávé segíthet! Alessandra Ambrosio brazil topmodell is ezzel frissül fel

A hőségben csak egy jeges kávé segíthet! Alessandra Ambrosio brazil topmodell is ezzel frissül fel

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!