Milyen időre számítsak a Szigeten?

Kell majd meleg pulóver? Elviselhetetlen lesz a hőség? Esőre is kell készülni? Ezek azok a kérdések, amelyek minden évben központi témának számítanak a fesztivál látogatók körében, hiszen az időjárás az, ami a legjobb buli értékéből is el tud venni valamicskét.

Sziget fesztivál
Sziget fesztivál
Fotó: SzigetOfficial / Rockstar Photographers / Facecook

Bár annak is megvan a hangulata, ha szakadó esőben táncol az ember, vagy ha szélgép sem kell a tökéletes hajhoz a fotókon, a legtöbben azért a nem túl forró, de nem is túl hideg fesztivál időt szeretnék, ahol süt ugyan a nap, de nem tűz, nem esik vagy csak pont annyira, hogy ne legyen por, viszont a sárral se kelljen bajlódni.

Az előrejelzések alapján - amely még bőven változhat a fesztivál kezdetéig- az Országos Meteorológia Szolgálat jelentése azt mondja, hogy kellemes fesztiválidőre lehet majd számítani, ha csak a hőmérsékletet nézzük, ez azonban nem jelenti azt, hogy lenne néhol egy kis eső.

Sziget fesztivál
Fotó: SzigetOfficial / Rockstar Photographers / Facecook

Az előrejelzés szerint Budapesten 27-30 fok között alakul a csúcshőmérséklet szerdától vasárnapig, míg 15 foknál lejjebb éjjel sem hűlik a levegő. Ez azt jelenti, hogy azért érdemes bekészíteni egy pulóvert, esetleg felkészülni a táncra, hogy melegen tartsa az embert, de érdemes lesz elővenni a lengébb ruhákat is, mert 33 fokig emelkedik a hőmérséklet hétközben.

Záporesőre a hétvégén kell készülni, de az előrejelzések szerint nem várható jelentős csapadékmennyiség. Szombat délután egy kicsit esik majd várhatóan, és a szél is erősebb lehet, vasárnap és hétfőn pedig délelőtt lehet számítani esőre vagy zivatarra.

Bár az előrejelzések szerint nem várható különösen veszélyesebb időjárás, de mindig érdemes figyelni, hogy a kivetítőkön mire hívják fel a figyelmet a szervezők. Itt szokták ugyanis közölni, ha eső várható, vagy ha széllökések érkeznek, és arról is innen lehet értesülni, hogy esetleges vihar esetén merre keressenek a látogatók menedéket.

Esernyő helyett esőkabátot javaslunk, illetve a napos időben ne feledkezzünk meg folyadékpótlásról, amibe a sör és az alkoholos italok nem számítanak, illetve a fényvédelem is fontos, hogy a fájdalmas bőrégéseket elkerüljük.

Ez is érdekelhet

Priger Inez megmutatja a tökéletes őszi szett titkát

Priger Inez megmutatja a tökéletes őszi szett titkát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói