Sznob könyvajánló vakációra

2015.július.21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Reméljük, hogy még bőven lesz időtök pihenni ezen a nyáron! Nekünk a vakációhoz az olvasás éppúgy hozzátartozik, mint vízpart, vagy a fagyi.

Szerkesztőségünk tagjai megosztják veletek, hogy idén milyen könyveket visznek magukkal a nyaralásra, mit szeretnének elolvasni az árnyékban heverészve. Most online szerkesztőnkön, Borin a sor, aki szokásához híven nagyon szórakoztatóan osztja meg veletek könyves listáját:

Életem egyik legfontosabb és legmeghatározóbb könyvélményét a Harry Potter regények jelentették. Teltek úgy el évek tini koromban, amikor semmi mást nem olvastam, hanem kezdtem és végeztem a Harryket, egyiket a másik után. Aztán visszafelé. Majd kihúztam magamnak, hogy éppen melyiket olvassam. Vicces volt. Szóval, egyértelműen nagy rajongója vagyok J. K. Rowlingnak. Most éppen az Átmeneti üresedést olvasom, ami ugye az első könyve volt az írónőnek a Harry Potter kötetek után, viszont a Robert Galbraith álnév alatt írott Cormoran Strike bűnügyi trilógia első részén, a Kakukkszón már túlvagyok. Éppen ezért, alig várom, hogy a másodikat is elolvassam, a Selyemhernyót.
Robert Galbraith: Selyemhernyó, Gabo, 3990 FT

Egy sznob vagyok, ráadásul abból a fajtából, aki nem szereti azt szeretni, amit mindenki más. Ez érvényes zenére (főleg!), filmekre, és könyvekre is természetesen. De sajnos bármennyire is küzdöttem A szürke ötven árnyalata-őrület ellen, nem sikerült eléggé ügyesen kikerülnöm. Bár esküszöm, teljesen véletlenül csöppentem bele az egészbe. A trilógia első részét ajándékba kaptam, és ha már ott volt, akkor egyik nap kézbe vettem, és gondoltam, beleolvasok, lássam, miért van úgy oda érte mindenki. Aztán egy hét múlva letettem. Ez már csak amiatt is fontos, mert lassan olvasok, képes vagyok egy hónapot is elcsámcsogni egy könyv fölött, ezt pedig szélsebesen végiglapoztam. Ezzel csak az a gond, hogy most már érdekel, hogyan folytatódik. Az viszont biztos, hogy nem fogom magyarul olvasni, mert csapnivaló a fordítás. Szóval, ide azzal a második résszel, mert arra sem szánok 5 napnál többet az életemből!
E. L. James: A sötét ötven árnyalata, Ulpius-ház

Évek óta hallom mindenhonnan, hogy Michel Houellebecq mennyire zseniális, és én is előszeretettel ajánlom a barátaimnak. Ám, most jön az irónia, én még mindig nem olvastam egyetlen könyvét sem. Ez idén nyáron viszont megváltozik, már csak azért is, hogy ne veszítsem el a szavahihetőségemet, és rögtön kezdem az elején, az Elemi részecskékkel (bárt nem ez az első regénye), majd folytatom a többivel.
Michel Houellebecq: Elemi részecskék, Magvető, 3490 FT


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Az év divattervezője, Kerényi Virág megtervezte a nyári Batz papucsod

Az év divattervezője, Kerényi Virág megtervezte a nyári Batz papucsod

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője