Taylor Swift átváltozik A Férfivá új klipjében és óriásit beint a szexizmusnak és a kettős mércének

2020.február.27.

Taylor Swift, a sok-sok rejtett üzenet, utalás és szimbólumok nagymestere videoklipjeiben és úgy általában a zenéjében. De egy dolog még ennél is fontosabb számára, hogy mindig kikérje magának a zeneipar meg a világ kettősségét, ami a nőket és a férfiakat illeti.

Karrierje kezdete óta küzd az ítéletekkel, amik nemcsak sikerét, de magánéleti döntéseit is minősítették folyton, ennek pedig az lett a végeredménye, hogy gyakorlatilag már semmit nem oszt meg a magánéletével kapcsolatban a nagyvilággal. Azért kaptunk egy kis betekintést a mindennapjaiba a Miss Americana dokumentumfilmjének köszönhetően a Netflixen, ahol többek között arra is kitér, miként lopta el tőle korábbi partnere, Scooter Braun a zenéinek jogait szerződésekre hivatkozva.

Sokkolóan őszinte videó született a nőkkel szembeni elvárásokról

Sokkolóan őszinte videó született a nőkkel szembeni elvárásokról

Legújabb klipjében, aminek az egyik különlegessége, hogy ő maga rendezte, a másik meg, hogy a főszereplő Férfit ő alakítja (szinkronhangja Dwayne Johnson), Taylor Swift azt mutatja be, hogy miként is vélekedik a nagyvilág még mindig a férfiakról, hogy mennyi mindent megtehetnek következmények nélkül, és a legkisebb erőfeszítéseiket is főhajtással veszik tudomásul, miközben az élet folyamatosan megjutalmazza őket. Nyilván nem ennyire fekete-fehér a világ, amiben élünk szerencsére, de a kettős mérce abszolút valós, a nők még mindig kétszer annyit kell dolgozzanak, mint egy férfi, hogy feljebb jussanak a ranglétrán és még akkor sem valószínű, hogy valaha is megkapják ugyanazt a fizetést, mint amit egy férfi ugyanabban a pozícióban, az állandó ítélkezésekről, elvárásokokról nem is beszélve.

A klip olyan toxikus maszkulin archetípusokat vonultat fel, mint a Leonardo DiCaprio által megformált Wall Street farkasa, vagy éppen az a jelenet, amikor Serena Williamset hisztisnek titulálták, amiért felháborodott az egyik meccse alatt a bíróra. A férfiak csupán szenvedélyesek, ugyebár jól ismerjük ezt a mondást.

Íme A férfi, aki reméljük, hogy elrettentő példaként szolgál nemcsak minden férfinek, de minden olyan nőnek is, aki az ilyen viselkedést tartja vonzónak:

Ez is érdekelhet

Szűkül a baráti köröd? Probléma vagy teljesen normális folyamat?

Szűkül a baráti köröd? Probléma vagy teljesen normális folyamat?

GLAMOUR Horoszkóp

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod