Tervezd meg álomesküvőd a Wedding Showroom segítségével!

2022.február.2.

Sosem korán és nem is késő elkezdeni a tökéletes esküvő szervezését, úgyhogy hoztunk egy kis segítséget, hogy könnyebb legyen. Az esküvőszervező talán költségesnek hangzik, de érdemes átgondolni, hiszen lehet, hogy a stresszmentes esküvő gondolatától jobb lesz a hangulatod. Ha magadnak szervezed szívesebben, akkor is van egy-két olyan dolog ebben a cikkben, ami rendkívül hasznos lesz és megkönnyíti a szervezést.

Tervezd meg álomesküvőd a Wedding Showroom segítségével!
Fotó: Karczag Dániel

Sipos Réka a Wedding for You süvőszervezője 2020 októberében alapította a Wedding Showroomot, ahol mindent egy helyen találsz meg az esküvődhöz. Akár ruháról, dekorról, cipőről, helyszínről vagy virágcsokorról van szó, a Wedding Showroomban még olyan dolgot is találsz, amelyről nem is gondoltad, hogy szükséged lesz rá! A Budapest Central European Fashion Week keretében találkozhatsz élőben is a tervezővel és megcsodálhatod munkáit.

Réka válaszolt a kérdéseinkre a showroommal és a 2022-es esküvőtrendekkel kapcsolatban:

Mikor és hogyan indult a showroom?

A Showroom ötlete nagyjából másfél éve fogalmazódott meg bennem, majd 2020 októberében valósítottam meg. Emlékszem, az ötletet először Tarjáni Rékának a Sweetheart Couture megálmodójának vezettem fel, aki egyből lelkesített és első tervezőként csatlakozott a showroomhoz, így ő adta az első löketet, hogy meg is valósítsam az álmom. Mivel egy teljesen új koncepciót találtam ki nagyon sok emberrel beszélgettem róla, hogy felmérjem az igényeket és egy olyan helyet hozhassak létre, amire tényleg szükség van. Miután kibéreltem az első lakást, ami a showroom helyszínéül szolgált az I. kerületben a Logodi utcában, már csak a csapatot kellett megtalálnom, akik láttak fantáziát az elképzelésben és ugyanazzal a modern szemlélettel rendelkeztek, ha esküvőről van szó mint én.

Milyen céllal indult el és milyen piaci rést hivatott betölteni?

A showroom azzal a céllal indult, hogy az esküvőszervezés folyamatát megkönnyítsem és egy olyan helyet hozzak létre, ahol tényleg rá tudnak hangolódni a Nagy Napra a párok. Bárki meg tudja szervezni az esküvőjét, de nem mindegy, hogy ez milyen élmény lesz! Nem csak az esküvőn, hanem annak szervezése közben is nagyon fontosnak tartom, hogy azt érezzék a párok, hogy biztonságban vannak és hátradőlhetnek tudva, hogy minden a legjobb kezekben van. Ennek az időszaknak róluk kell szólnia, a szerelmük ünnepléséről, én pedig társuk leszek abban, hogy, ne stresszeljenek a részletek miatt, és csak egymással kelljen foglalkozniuk. Különleges az esküvői szakmában az az összefogás, és az a közeg, amiben hiszek és amit teremtek legyen szó fotósról, helyszínről, cateringről vagy épp az ajándékokról. A Wedding Showroom egy olyan hely ahol hazai menyasszonyi ruhatervezőkkel, kézzel készült kiegészítőkkel, dekorokkal és minden egyéb esküvővel kapcsolatos kiegészítővel találkozhatnak a párok az év minden napján egy helyen.

Fotó: Pataki Zsófi

Mi volt az inspiráció a cégindítás, az esküvőszervezés, a helyszín, egyszóval minden mögött, amit csinálsz?

Mióta az eszemet tudom, a rendezvényszervezés az életem, és ahogy idővel egyre több esküvőszervező megkeresést kaptam, úgy bele is szerettem, és ezt tudom szívvel-lélekkel csinálni. Imádom a divatot és kreatív emberekkel körülvenni magam. Fő motivációm az volt, hogy megreformáljam az esküvőkről kialakult képet és megtaláljam azt a célközönséget, aki valami mást keres és nyitott az újdonságokra.

Milyen márkákkal dolgozol együtt?

Nagyon megválogatom, hogy kikkel dolgozom együtt mert ez adja a lelkét a Showroomnak. Olyan magyar márkákkal dolgozom együtt akik tudnak azonosulni a showroom üzenetével, formabontó és modern szemléletük van. Elsődleges szempont az igényes és minőségi termék vagy szolgáltatás is. Nagyon fontosnak tartom az embert is a márka mögött, hogy gördülékenyen tudjunk egymás mellett dolgozni és fejlődni. Szerintem az emberi oldala ugyanolyan fontos egy márkának, mint maga a termék.

Fotó: Karczag Dániel

Milyen változásokon ment keresztül a showroom nyitás óta?

A showroom nyitásakor a vízióm az volt, hogy teli lesz esküvői szolgáltatókkal akik irodaként és tárgyalótérként használják majd de egyre több tervező került hozzánk. Így az elsődleges elképzelésekkel ellentéttel teli lett a showroom tehetséges tervezőkkel és egyedi ruha iránt vágyakozó menyasszonyokkal. Folyamatosan bővült a csapat és elindult a saját rendezvénysorozatunk is, a Bridal Fashion Show is. A létrehozásával célunk támogatni a magyar esküvői ruhatervezőket ezzel segítve azt, hogy a menyasszonyok vásárlási kedvét növeljük a magyar designer márkák iránt esküvői vonalon is.

Mire vagy a legbüszkébb a nyitás óta?

A legbüszkébb a showroom partnereire vagyok. Iszonyat sok tehetséges és kreatív emberrel dolgozhatok nap mint nap. Egy éves működésünk után egy majdnem dupla akkora helyre költöztünk a 13. kerület Raoul Wallenberg utca 5-be és új csapattagokkal bővültünk. Másik büszkeségem a Bridal Fashion Show volt amire egy hét alatt minden jegy elkelt és aminek a bevételével a Csodacsoport alapítvány munkáját támogattuk.

Fotó: Karczag Dániel

Milyen szolgáltatásokat kínáltok?

Azon felül, hogy rengeteg inspirációt találnak a Showroomban dekortól a meghívókon át, ismert és feltörekvő igényes, minőségi menyasszonyi ruhatervezők alkotásait is fel lehet próbálni és olyat választani, ami biztos nem fog szembejönni az utcán. Teljeskörű esküvőszervezésben is tudunk segíteni, de be lehet hozzánk jönni tanácsadásra vagy 1-1 szolgáltatót is szívesen ajánlunk az igényeknek megfelelően.

Szolgáltatók és szolgáltatások, amelyek megtalálhatók:

- Esküvőszervezés és tanácsadás

- Magyar designer menyasszonyi ruhák

- Koszorúslány ruhák

- Fejdíszek

- Ékszerek

- Cipők

- Köntösök

- Harisnyakötők

- Köszönőajándékok

- Fotósok és videósok

- Szertartásvezetők

- Ceremóniamesterek

- Dekoráció és grafika

- Catering és torta

Miért érdemes egy ilyen showroom szolgáltatásait kihasználni esküvő előtt állóknak?

Minden potenciális szolgáltatóval egy helyen találkozhatnak, akár rögtön egymás után. Nem kell több különböző szolgáltatóhoz elmenniük különböző időpontokban, így rengeteg időt spórolhatnak. Ha eljönnek hozzánk, egy inspiráló környezetbe érkeznek, ahol nem csak szóban, elméletben beszélünk az egyes megoldásokról, hanem rögtön meg is tudják nézni a rengeteg lehetőséget. Amikor a showroomba belép valaki, rögtön átszellemül és kilép a mindennapokból és teljesen át tud szellemülni az esküvők világába.

Fotó: Pataki Zsófi

Mi a hátránya a showroom indításnak? Milyen tanácsot adnál valaki olyannak, aki még csak most készül belevágni?

Hátrányát eddig szerencsére nem tapasztaltam de az biztos, hogy rengeteg munka van vele és folyamatos megújulás szükséges ahhoz, hogy működőképes maradjon. Aki most szeretne belevágni, annak azt javaslom, hogy az elsődleges szempont az legyen, hogy olyanokkal vegye körül magát, akik inspiráljk és segítik a növekedésben. Ez egyben a legnehezebb része is, egy olyan csapat összeszervezése, akikkel jól működünk együtt és ennyi ember igényeire figyelni és összhangba hozni azt a showroom életével. Persze nagyon fontosak az üzleti szempontok is például egy jól összerakott üzleti terv nélkülözhetetlen.

Hogyan zajlik egy nap a showroomban?

Minden nap teljesen más és más. Van amikor egész nap fotózunk, ruhát próbáltatunk, de vannak napok, amikor az egész napot e-mailezésre és egyeztetésekre szánjuk. Általában nap elején megválaszoljuk az e-maileket majd elkezdődnek a ruhapróbák és a találkozók a menyasszonyokkal. Ha az adott héten lesz valamilyen rendezvényünk arra is készülünk.

Fotó: Karczag Dániel

Ha már rendezvények, akkor beszéljünk erről is. Milyen gyakran vannak események és elsősorban kinek ajánljátok őket?

Az új nagyobb showroom méginkább alkalmas rendezvények és workshopok tartására, akár kóstolók megtartására is. Havonta 2-3 eseményt tervezünk, ami mind esküvővel kapcsolatos lesz. Legyen szó DIY köszönőajándék készítésről vagy tortakostolóról, minden megtalálható a tervek között. Online kommunikáljuk az adott eseményeket, így érdemes követni minket az online felületeken is. Ezeket az eseményeket a házasulandó pároknak, menyasszonyoknak és koszorúslányaiknak ajánlom.

Mesélnél a 2022-es trendekről esküvők terén?

A párok jobban tudatában vannak annak, hogy mennyire értékes a családtagokkal és a barátokkal közösen eltöltött idő, és azt szeretnék, ha az esküvőjük ennek az ünnepe lenne. A 2022-es párok egy rendkívül személyes, kreatív és szórakoztatónapot szeretnének létrehozni, egyedi, váratlan elemekkel, amelyek elkápráztatják vendégeiket, és még jóval a nap vége után is tovább élnek emlékezetükben. Meghatározó színpalettákkal, átgondolt dekorációval, merész menyasszonyi stílussal és szokatlan szórakoztatások jellemzőek.

Virtuális Save-the-Dates

Mivel 2020-ban és 2021-ben oly sok párnak kellett módosítania az esküvői dátumokat, a virtuális esküvői meghívók egyre népszerűbbek lettek, ahogy az íróasztalok és a grafikusok digitális meghívókat vittek gyönyörű új helyekre! A virtuális esküvői meghívók ideálisak a modern, technikát szerető párok számára, mivel képesek az utolsó pillanatban bekövetkező változásokhoz, és attól függően, hogy hogyan készülnek, pénztárcabarátabbak és fenntarthatóbbak lehetnek.

Merész, élénk szín

A tompított és pasztellel teli színpaletták már pár éve népszerűek, ezért nagyon örülünk, hogy merész színfoltokat üdvözölhetünk idén. Meleg, földes tónusokkal, élénk színblokk-palettákkal, feltűnő színvillanásokkal rendelkező monokrómmal és különc, színekben ütköző kombinációkkal ennek a 2022-es esküvői dekorációs trendjeink közé kell tartoznia. A Pantone színtrend-előrejelzései szerint 2022 tavaszán és nyáron a legjobb színek a rózsaszín-lila Orchid Bloom, az élénk Super Sonic kék, a friss Fair Green, a játékos rágógumi rózsaszín, az élénk Coral Rose és a hideg Cascade kék lesz. És a 2022-es év színe, a Very Peri, a gazdag lila árnyalat, szintén divatos.

Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Így válassz a szettedhez cipőt!

Így válassz a szettedhez cipőt!

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő