Megjelent Trunk Tomi, Dablty első szóló dala, a PRINZIP

2022.április.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Megjelent a PRINZIP, Trunk Tomi, DABLTY első szóló dala, melyben a német rap, Shindy és a német sorok dominálnak. A zenei alap és a teljes mastering és mixing Csordás Gábor, The King BJ producer munkája. A videóklipben a King Monroe Sound tagjai is felbukkannak a refrén során. A dalt azonban már Dablty uralja, mint ahogy a zenei koncepció is Dablty elképzelésére épült - egy domináns orgona szóló került a trap vonulatba, tehát amellett, hogy a videóklip egy laza streetlife hangulatot áraszt, a trap alap klasszikus zenei elemekkel keveredik.

Trunk Tamás Bablty klipjét nagyon jól fogadta a szubkultúra
Trunk Tamás Dablty klipjét nagyon jól fogadta a szubkultúra
Fotó: Trunk Tamás

A klip ezernyi valódi, Dablty életében szerepet játszó helyszínt és igaz barátokat mutat be. Schäfer Andris, és a híres „sneakerhead atya” is szerepel a videóban, amíg Trunk Tomi a klip végén valóban megöregszik, a sneakerkultúrát unokáinak továbbadva.

„Bizonyos szempontból klasszikus értékek szerint nőttem fel, de igazi „underground” lelkem van, ezt az ötvözetet akartam átvinni a dalba. Arról rappelek, amit magam megélek. Bár sok nehézség nem látszik kívülről, elég nagy küzdelmeim vannak, hogy elérjem az álmaim. Most ezzel kapcsolatosan is jobban megnyílok. Az orgonát gyerekkorom óta egy fantasztikus hangszernek tartottam. Aztán jött Zucchero Diavolo in me című zenéje, amit kisgyerekként rengeteget hallgattam, és az Interstellar címú film is nagy hatással volt rám. Szóval BJ-t sikerült meggyőzni, hogy építsünk az orgonára, aztán mint mindig, zseniálisan találta meg a helyét PRINZIP-ben. Az Interstellar című film orgona hangzása és könyvtári jelenete is nagyon megihletett” – mondta Trunk Tomi. Mentha, a Hősök alapítója, graffiti artist, urban explorer tervezte a virtuális tokent, ami a videóklipben szintén felbukkan. Az NFT tulajdonosok – hogy ne csak a virtuális térben cserélgessenek – egy pólót is kapnak a Mentha művét ábrázoló NFT-vel együtt, tehát az NFT a pólóval együtt megvásárolható „I OWN A DABLTY NFT, MAYBE ONE DAY I’LL BE A MILLIONAIRE” felirattal.

„Hálás vagyok a Zeneakadémiának, egy nagyon erőteljes helyszínről mesélhettem el életem történetét. Az orgona szóló nagy kihívás volt, hiszen nem tisztán plug-inból, hanem valódi orgonajátékkal szerettem volna az orgonabejátszást. Dankos Attila orgonaművész és az orgonám.hu volt ebben segítségemre, a hegedű részt Farkas Izsák, az Infusion Trio alapítója játszotta fel. Az orgonisták világa egy gyönyörű, de konzervatív világ, Attila zseniálisan megérezte azt a stílust, aminek a dallamát The King BJ megálmodta. Külön köszönöm Vass Gerinek és Donáth Gergőnek, hogy feljátszották a fúvósok kottáját. Trap-phonic, így nevezte el The King Bj a létrejött ötvözetet” – mondta Trunk Tamás, Dablty.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nyáry Luca, Szöllősi Nóra, Pakosz Anna kiállnak a menstruációs szegénység ellen

Nyáry Luca, Szöllősi Nóra, Pakosz Anna kiállnak a menstruációs szegénység ellen

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője